USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AKP Genel Başkan Yardımcısı hayvanseverleri hedef aldı!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, “Bu memlekette sayıları az da olsa iki grup var. Birisi it taparlar, birisi it savarlar. Bu it taparların ve it savarların aklıyla hiçbir şey yapılamaz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı hayvanseverleri hedef aldı!
26-07-2024 21:09
26-07-2024 21:33
TRABZON
Google News

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen hayvanseverleri hedef alarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, belediyeye ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Şen, “Bu kanun inşallah çıktığında, hayvanların canlarına herhangi bir zarar gelmeyecek. Üçüncü yol her zaman mümkündür. Hepimiz Allah'ın kullarıyız. Biz de öyle, o küçük kuçu kuçular da öyle. Bu memlekette sayıları az da olsa iki grup var. Birisi it taparlar, birisi it savarlar. Bu it taparların ve it savarların aklıyla hiçbir şey yapılamaz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, Türkiye genelinde özellikle sokak hayvanları kaynaklı yaşanan can güvenliği sorunlarına değindi. Genç, 2018 yılında inşa edilen bu tesisin 5-6 yıldır aktif olarak hizmet verdiğini ve yeni yasal düzenlemelerle sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi konusunda belediyelerin üzerine daha fazla sorumluluk düştüğünü söyledi.

Ayrıca, şu anda mevcut olan "sokaktan al, kısırlaştır ve sokağa bırak" yönteminin yerini, popülasyonu kontrol altına almak amacıyla daha etkin bir kısırlaştırma ve sahiplendirme politikasının alacağını belirtti. Genç ve Şen, bu yeni yaklaşımın, sokak hayvanlarıyla ilgili mevcut yasalara yeni bir boyut getireceğini ve oluşturulan spekülatif haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladılar.

2018 yılında faaliyete geçen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, şehirdeki sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik önemli adımlar atıldı. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, merkezin açılışından bu yana 3,005 köpeğin yeni yuvalarına kavuşturulduğunu belirtti.

Başkan Genç'in açıklamalarına göre merkez, 82 dönümlük geniş bir alanda konumlanmış olup, 14,000 metrekarelik kapalı bir alana sahiptir. Burada sokak hayvanlarına yönelik kapsamlı bir hizmet sunulmaktadır. Bu hizmetler arasında kısırlaştırma, aşılama, parazit tedavisi, ve rehabilitasyon bulunmaktadır. Başkan Genç, bu çalışmaların hayvanların sokakta yaşamak zorunda kalmadan sağlıklı bir ortamda bakımlarının sağlanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ayrıca, Belediye Başkanı yeni yasal düzenlemelerle birlikte sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların daha da sistemli bir şekilde yürütüleceğini ve sorunun daha iyi bir kontrol altına alınacağını ifade etti. Trabzon'da planlanan yeni barınaklarla ilgili olarak ise, iki ilçede yapılması planlanan projelerden bahsetti. Bu projelerin, hem sokak hayvanları için hem de şehrin güvenliği açısından olumlu sonuçlar doğuracağına olan inancını dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen gerçekleştirdiği konuşmada, sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan sorunlara değindi. Şen, insanlara zarar veren sokak hayvanları için radikal çözümler üretmek yerine, zararsız yöntemlerle bu soruna çözüm bulunabileceğini vurguladı. İnsanlara zarar veren hayvanlar için alınacak önlemlerin istatistiksel bir değerlendirme yapılmaksızın ele alınması gerektiğini belirtti.

Şen, bu konunun politik bir malzeme olarak kullanılmasının yanlış olduğunu, çözümün toplumsal bir uzlaşı gerektirdiğini söyledi. Hayvan haklarına saygılı olmanın ve zarar vermeden onları korumanın, büyük bir çoğunluğun akılcı yaklaşımıyla mümkün olabileceğini ifade etti. Trabzon modelinin, bu konuda örnek alınması gerektiğini, şehirde sokak hayvanlarının zarar görmeden korunabileceğini dile getirdi.

Şen ayrıca, hayvan barınaklarının sadece geçici bir çözüm olmadığını, aktif sahiplendirme kampanyalarıyla desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Bu tesislerin, gezme alanları ve hastaneleriyle donatılacağını, bu sayede hayvanların daha iyi koşullarda yaşayabileceğini anlattı. Belediyelerin bu süreçte üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiğini, aksi takdirde ciddi yaptırımlarla karşılaşacaklarını belirtti.

Toplumun tüm kesimlerinden yoğun bir katılım ve sahiplenme çağrısı yapan Şen, bu süreçte sivil toplum kuruluşlarına, hayvan severlere ve duyarlı tüm bireylere büyük görevler düştüğünü söyledi. Hayvanlara yönelik ilgi ve sevginin, onlara sağlanacak minimal beslenme ve su ihtiyaçlarıyla birleştiğinde, sorunun çözülebileceğini ifade etti.

Mustafa Şen'in konuşmasında kullandığı "Bir de bu memlekette sayıları az da olsa iki grup var. Birisi it taparlar, birisi it savarlar. Bu it taparların ve it savarların aklıyla hiçbir şey yapılamaz." sözleri ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Sokak hayvanları yasası olarak bilinen, uyutma kararı ile başlayan ve ötenazi açıklamalarıyla devam eden tartışmalar hala son bulmuş değil. Bu dönemde sokak hayvanları yasası hayvan severlerden büyük tepki gördü. Bir kesim ise sokak hayvanlarının uyutulmasını destekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü