USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener’den Erdoğan’a ‘şükürsüzlük’ yanıtı...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. 

Akşener’den Erdoğan’a ‘şükürsüzlük’ yanıtı...
11-05-2022 11:03
Google News

 

İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, tatminsizlik, karamsarlık hali aldı başını gidiyor" açıklamasına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘şükür’ tavsiyesini eleştiren Akşener, “Bu millet şükretmeyi bilmiyormuş. Bay kriz ve avanesi ak kaşık, suçlu yine milletimizmiş. Millete hakaret ettiği repertuvarına şimdi de şükürsüzlüğü ekledi. Kendine gel Sayın Erdoğan. Allah’ın kelamıyla siyaset yapılmaz. Sen şükürden bahsediyorsun ilk cuma diyanet şükür fetvası veriyor. Bir de utanmadan çıkmışsın milletimize aslında razı olun diyorsun. Çok beklersin” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükür konusunda da çağrıda bulunan Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

'ZULÜM VE İSTİBDAT YOLUNA ACENTE OLDULAR'

- Sayın Erdoğan'ın bizzat kaleme aldığı, 20 yıllık bir büyük trajedinin artık yavaş yavaş sonuna geliyoruz. 20 yıl önce "Hak, hürriyet ve adalet için yola çıkıyoruz" diyenler, zulüm ve istibdat yoluna acente oldular. 

'AVRUPA'YA GİDERKEN ORTA DOĞU ÜLKEMİZE GELDİ'

- "Avrupa Birliği'nin bir parçası oluyoruz" sözlerini alkışlarla karşılayanlar... 20 yılın sonunda ne oldu? Avrupa'ya gidecekken giderayak ortadoğuyu memleketimize getirdiler. Avrupa'ya giderken Orta Doğu ülkemize geldi. 

'BEN 'ESAD'LA GÖRÜŞEYİM' DEDİM, KULAKLARININ ÜSTÜNE YATTILAR'

- Ben dedim ki "Suriye'ye gideyim, Esad'la görüşeyim." Karşılık ne oldu? Her zaman olduğu gibi kulak üstüne yatıldı. Kulak üstüne yatılırken de her türlü hakarete maruz kaldık. Sonra da 2019 Aralık ayında, o zaman İstanbul Milletvekilimiz olan Ümit Özdağ'ın önerisiyle Ankara'da bir çalıştay düzenledik gene göç konusunda. Bu çok boyutlu sorunu çözümlemeye yönelik öneriler dile getirdik. 

'TÜRKİYE, AVRUPA'YI TEHDİT ETME ÜZERİNE KURGULANMIŞ SİSTEMİ BIRAKMAK ZORUNDA'

- Şam'da iktidarda kim olursa olsun Suriye'yle ilişkilerimizin yapıcı bir zemine oturtulması gerekiyor. Türkiye artık Sayın Erdoğan'ın eliyle Avrupalılara "Bak bunları senin yanına gönderirim ha" gibi orayı tehdit etmek üzere kurgulanmış bir sistemi bırakmak zorundadır. Dış politikayı ciddiye alıp, AB'nin de, ABD'nin de, hatta Rusya'nın da üstüne düşen görevi yerine getirmesi sağlanmalıdır.

- Bay Kriz inatla 'faiz sebep, enflasyon sonuç' diye ahkam kestikçe, bilmediğini okumaya devam ettikçe milletimizin içinde bulunduğu kriz ortamı maalesef daha da derinleşiyor. Bugün gelinen noktada TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranı bile yüzde 70 oldu, kıskandıran bir performansla enflasyonda Arjantin'i sollamış olduk.

- Çakma müjdelerinizle milletimizi oyalamaya çalışmayı derhal bırakın. Bir an önce kamu kaynaklarını doğru yönlendirip TOKİ'nin asıl faaliyet alanına, yani dar gelirli vatandaşlarımıza konut üretmesine odaklanmasını sağlayın. Konut fiyatlarının en fazla arttığı İstanbul ve Ankara gibi illerimiz, yabancılara gayrimenkul satışlarının en çok olduğu iller. Kısıtlama getirilmeli. 

- Değerli dava arkadaşlarım, biz her hafta buradan memleket meseleleriyle ilgili önerilerde bulunurken Bay Kriz, adeta kendi eseriyle gurur duyar gibi ülkemizi içine düşürdüğü vahim tabloyu izlemeye devam ediyor. Elinde bir tek çıtlattığı çekirdeği eksik. Bir süre sonra izlemekten sıkılıyor, sıkıldıkça da kürsüye çıkıp bol miktarda esiyor.

- Önce sabır dedin, baktın taş çatladı şimdi de Allah ile kul arasına girmeye mi çalışıyorsun? Günahtır günah. Ama yok, illa şükretmeyi mi öğretmek istiyorsun? O zaman git doymak bilmeyen yandaşlarına öğret. Sen şükürden bahsediyorsun, ilk cumada Diyanet fetva veriyor. Milletimizi içine soktuğun cendereden çıkaracak hiçbir projen yok. Çıkmışsın "Razı olun" diyorsun. Bu ülkede doğduğumuz, bu ülkede yaşadığımız için şükredeceğiz, ama çevirdiğin dümenlere, anlattığın masallara inanmayacağız Sayın Erdoğan. Hırsızlığa, israfa, kayırmacılığa eyvallah demeyeceğiz.

- Aziz milletim, sadece Bay Kriz değil, saraydaki şen azınlık da devam ediyor. Şaklabanlıktan sorumlu saray bakanı abuk sabuk açıklamalarına, anlamsız esprilerine aynen devam ediyor. Bu arkadaş geçtiğimiz günlerde borç içinde yüzen sanayicilerimize verdiği 'müjdesi' alkışlanmayınca "Akşam uyuşukluğu herhalde, daha ne istiyorsunuz" diye gülmeye başlamıştı. Şimdi yeni bir 'müjde' veriyor... Hani ağustosta enflasyon düşüyordu? Madem enflasyon düşüyordu, enflasyon korumalı tahvil nereden çıktı?

- İktidarın bu pervasızlığı gayet bilinçli. Bilerek yapıyorlar. Duyarlarsa sizin dertlerinizi anlamak zorundalar. Anlarlarsa çözmek zorundalar. Çözmek için kendi rahatlarını bozmak zorundalar. Konfor meraklısı bu arkadaşlar, söz konusu kendi rahatlıkları olduğunda her şeyi satarlar. Görünen o ki, kendi rahatlarını bozmamak için memleketten, özellikle gençlerden vazgeçmiş durumdalar.

-  17 yaşındaki bir gence 'Seni ne mutlu eder?' diye sordum, 'Bilmiyorum, hiç düşünmedim' dedi. Hayal kurmak hayal oldu gerçekten. Bir ayakkabı 200-300 liradan başlıyor. Pudracı arkadaşların instagram hesaplarındaki arabaları, giydikleri ayakkabıları... Ne diyeyim ki...

- Hey gidi Tayyip Erdoğan hey, sen eskiden bu çocukları bilirdin. Sen bilirdin, çünkü aç uyumanın ne olduğunu bilirdin. Gece aç uyumanın, yetersiz paranın, Taksim'e inememenin ne olduğunu bilirdin, saray seni ne yaptı? İtibardan tasarruf olmaz öyle mi? 

- İktidar 'Gençsin emekli olamazsın' diyor, özel sektör 'Yaşlısın, çalışamazsın' diyor. Peki bu insanlar ne yapacaklar? Biz çözüm planımızı oluşturduk.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü