USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener, Erdoğan'a MFÖ şarksı ile seslendi

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Akşener, Erdoğan'a MFÖ şarksı ile seslendi
17-07-2019 13:27
Google News

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Yüksek faizden kurtulmanın yolunun tasarruftan geçtiğini dile getiren Akşener, Erdoğan'a Mazhar, Fuat, Özkan üçlüsünün Ali Desidero şarksının sözleri ile seslendi.

Akşener "2019 için hedeflediğin bütçe açığına daha ilk 6 ayda ulaştın. Yapacağın itibarlı bir tasarruf planı yatırımcının algısını değiştirir. Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmasını sağlar bu da faizleri düşürür. Bu arkadaşların 'itibarda tasarruf olmaz' diye bir anlayışı inancı var malum. Değişik bir psikoloji, değişik bir felsefe; idiotloji. Önce bu felsefeyi bir kenara bırakacaksın Sayın Erdoğan. Bu israf sevdanı bir kenara bırakacaksın. Sayın kayınpeder sayın damat, yalanla dolanla devlet yönetilmez." dedi.

Akşener’in konulmasından satır başları:

Bundan 3 yıl önce devlet içine yuvalanmış, yuvalandırılmış alçak bir güruhun kalkışmasına tanık olduk. Askerin, polisin, yargının içine sızmış sızdırılmış eli kanlı bir çete Türk devletine kalkışma yaptı. Millet iradesinin tecelli ettiği meclisimizde önerge verdik, sorumlular kimse araştırılsın dedik. 15 Temmuz gecesi tankların önüne dikilerek şehit olan, gazi olan vatandaşlarımıza aziz milletimize sözümüz var.

Buradan bir kez daha demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık dolu bir hayat diliyorum. Yalnız bir eksiği de tamamlamayı görev sayıyorum. Türk demokrasisini tamamlama geleneği 17 değil 5 bin yaşında. Bu toprakları kanları ve canlarıyla bize yurt yapan, başta İstiklal savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyorum.

Samsun'da, Sivas'ta, Erzurum'da Conkbayırı'nda destan yazan kahramanlarımıza selam olsun. Bağımsızlığın temellerini atan birinci meclise selam olsun. Allah bize şehitlerimize layık olmayı nasip etsin. Ne yazık ki geçtiğimiz hafta içimizi yakan şehit haberleri ile yüreğimiz yandı. Geçtiğimiz günde Tunceli’de iki yavrumuz teröristlerin döşediği mayın yüzünden hayatını kaybetti. Canım Nupeldam, abilerinle birlikte huzur içinde uyu. Allah'ım Mehmetçiklerimizi muzaffer eyle. Aziz şehitlerimizin ailelerine sevdiklerine başsağlığı diliyorum.

“DAMADI GÖREVDEN AL DEDİK, ETRAFINDAKİ EN GÜVENİLİR KİŞİLERİ GÖREVDEN ALDI”

Geçim derdi altında ezilen, ne yapacağını bilemeyen vatandaşlarımıza iktidar yine hikayeler anlatıyor. Biz hazinenin başından damadı al dedik, o gitti damadın etrafında güvenilir kim varsa görevden alıyor. Döviz ve faiz düşmesin diye her şeyi yapıyor. Tam dolar düşecek gibi oluyor, damat bir sunum yapıyor dolar yine fırlıyor. Faizler düşecek gibi oluyor, Merkez Bankası Başkan Görevden alınıyor. Krizdeki Yunanistan, Pakistan, darbeci Sisi'nin yönettiği Mısır Türkiye'den daha az riskli görülüyor.

DEĞİŞİK BİR FELSEFE: İDİOTLOJİ

Peki faiz nasıl düşer. Öncelikle faiz lobisine olan sevdanızdan vazgeçeceksiniz. Kamu kesiminde çalışanın hakkına, rızkına dokunmadan tasarrufa gitmelisiniz. Neden? Çünkü faiz dediğin şey bir tasarruf yatırım dengesidir. Eğer bir ülkede tasarrufları artırabilirsen o zaman dışarıya muhtaç kalmadan kendi iş dünyana kaynak aktarabilirsin. Peki bu tasarrufu kim yapacak? Devlet ve millet. Sen millette tasarruf yapacak derman bırakmadığına göre o zaman kamuda yani devlette tasarrufa gideceksin. Peki gidiyor musun? Hayır gitmiyorsun? Nereden biliyorum? Çünkü en son gözünü Merkez Bankasının yedek akçesine diktin. 2019 için hedeflediğin bütçe açığına daha ilk 6 ayda ulaştın. Yapacağın itibarlı bir tasarruf planı yatırımcının algısını değiştirir. Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmasını sağlar bu da faizleri düşürür. Bu arkadaşların ‘itibarda tasarruf olmaz’ diye bir anlayışı inancı var malum. Değişik bir psikoloji, bir felsefe; idiotloji. Önce bu felsefeyi bir kenara bırakacaksın Sayın Erdoğan. Bu israf sevdanı bir kenara bırakacaksın. Sayın kayınpeder sayın damat, yalanla dolanla devlet yönetilmez. Artık millete masal anlatmayı bırakın. Gerçekleri milletle paylaşmak zorundasınız. Önce tehlikeyi ortaya koyun ki hep birlikte çözüm bulalım . Teşhisi doğru yapamayan tedaviyi doğru yapamaz. Milletimiz aç aç. Har vurup harman savurmayı bırakın. Devletin acil olmayan projelerini erteleyin. Lüks harcamaları kısın, bir kaç uçağınız satın, bakanlarınızı tarifeli uçakla uçurun bir zahmet. Ballı ihalelere son verin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü