USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç, Aziz Yıldırım'a çağrıda bulundu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçimli olağan genel kurul toplantısında, kongre üyelerine hitap ediyor. "Tarihte son kez bu teklifi yapıyorum" diyen Ali Koç, Aziz Yıldırım'a çağrıda bulundu.

Ali Koç, Aziz Yıldırım'a çağrıda bulundu
08-06-2024 18:15
08-06-2024 18:17
İSTANBUL
Google News

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçimli olağan genel kurul toplantısında, kongre üyelerine hitap ediyor. "Tarihte son kez bu teklifi yapıyorum" diyen Ali Koç, Aziz Yıldırım'a çağrıda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda, kongre üyelerine hitap ediyor.

Ali Koç'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bugün ne yazık ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Ruhumun ruhunuza en ihtiyaç duyduğu bir döneminde buraya geldiniz. 9 bin kişi bugün gelmiş, kayıt yapmış. Gerek Aziz Yıldırım'ı gerek şahsımı desteklediniz. Çok farklı bir gün bekliyordum. 6 senedir hayal ettiğim buluşma bugün gerçekleşecekti ama yine olmadı. O kadar çok şey söylendi ki son 6 ayda, insan olan isnan bunlara cevap veremediği zaman, atılan iftiralardan bir gram bile doğruluk payı olmadığı zaman isyan ediyorsunuz.

"Bundan sonraki 3 yıllık başkanını seçecek olan sizlere en doğru bilgilendirmeyi sunmayı hedefliyordum. En büyük hayalim son 6 senede bizleri destekleyen insanlara bundan 3 sene sonra 'iyiki yapmışız, iyi ki ona destek vermişiz.', ama bununla beraber 'karşısına kaldırım taşı çıksa ona oy verirdim' diyenlerin de 'iyi ki adam dayanmış' der konuma gelmeleri."

Ben mertçe savaşmayı, insanların gözünün içine bakarak mücadele etmeyi, söyleyeceğim şeyleri, söyleyeceğim kişi burada olmadığı için, onun yüzüne bakarak söyleyemeyeceğim için ne kadarını söylebilirim bilemiyorum."

"6 seneyi beraber geçirdik. Futbol dışında geldiğimiz nokta itibaeryşe çok önemli mesafeler kat ettik. Tüm takım branşlarında çok büyük başarılar elde ettik. Borç şuydu, buydu, yanlış hesapladın... Hepsini bir yere getirdik. Biz dün Avrupa'nın batmaya en yakın kulübünden Mourinho'yu transfer edecek konuma geldik. Geminin doğru rotaya girdiğinin en büyük işaretidir bu ama daha yeni başlıyoruz."

"Bilerek, isteyerek hiçbir şekilde yanlış yapmadık. Kararlarımızı, hatalarımızı eleştirebilirsiniz ama Fenerbahçe için ne varsa yaptık. Kulübü aldığımızda Avrupa'nın finansal olarak en kötü kulüplerinden biriyidik. Bütün kontrolümüz dışındaki olaylara rağmen bugünlere geldik. Kulüp için kendi ağzıyla batmış diyenler kulübü bu hale getirdiler."

"TARİHTE SON KEZ BU TEKLİFİ YAPIYORUM"

"Ayrılış şekline içim acıdı. Basın açıklaması yapılmış, onların iddialarının hepsi boş. Sayın başkan çok geç değil, saat 5'e geliyor, haydi bu akşam çıkalım televizyona... Tarihte son kez bu teklifi yapıyorum; istiyorsanız istediğiniz yerde buluşalım ve konuşalım.

"Söylemekten mahcubiyet duyuyorum. Bu kulüpte alacağım 1 kuruş para yoktur. Hiç mahcubiyet duymadan, ben 150 milyon euro vermediysem beni mahkemeye verecekmiş. Hep tehdit, hep tehdit! Vermeyen namert olsun. Bir hukukçu bulursanız dava açacak, bir mahkeme bulursanız kabul edecek verin. Kulübümüzün 2014'ten önce kayıtları doğru dürüst yok. Tamer Yelkovan Bey, doğru dürüst yönetmemiş. Geçmişi bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki ben ve arkadaşlarım, kulüple yaptığımız ticari ilişkide sizin yaptığınız gibi mahsuplaşma yapmadık. Ne verdiniz bilinmiyor, aldıklarınız, mahsuplaştıklarınız biliniyor.

"Benim ilk 6 senem ile sizin ilk 6 seneniz arasında 1 kupa farkı var. Geldiğimizda hiç manevra alanımız yok. Bütün gelirlerimiz temlikliydi. Obradovic ile ilk toplantımızda bana 'Şu Euroleague'e olan borcumuzu ödeyin' dedi. Ben de transfer isteyecek samıştım."

"Bütün kaynaklarımızı sadece hocaya mı ayırdık? Acun Ilıcalı nasıl bir takım kurmak istediğimizi söyledi. Dediği gibi çok çok iyi bir takımı, zaten hali hazırda çok iyi olan bir takıma monte edip bambaşka bir Fenerbahçe yaratacağız."

"Siz başkanlığını yapmak istediğiniz kurumu nasıl şikayet edersiniz. Sizin bol keseden verdiğiniz parayı, biz pazarlık yapıp indirince aklınıza ilk gelen şey; 'Açıktan para verdiler' demek mi? Siz Mourinho ile pazarlık etmediniz. Sonra gerçekçi yaklaşanlar işi bu noktaya getirdiği zaman; 'Usulsüzlük, suç...' İrfan Can'da da aynısını yaptınız. Hocanın menajerine borç takmışlar 2014'ten. Biz onu 2021'de ödedik, Bruno Alves'ten alacağını."

Bana karşı olumsuz düşünce içinde olan, Aziz Yıldırım'ı destekleyen, kararsız olanlar... Hepinize borcum var. Hiçbir kırgınlığım yok inanın. Tek kırgınlığım sahada çubukluyla mücadede eden çocuklara şu tribünlerden gelen tepkilere. Bize gelsin her şey, çubukluyla mücadele edenlere değil.

"BEN NEDEN KARAR DEĞİŞTİRDİM, NEDEN ADAY OLDUM?"

Ben neden aday oldum, neden karar değiştirdim? Onu da anlatacağım. 3 sebebi var... Birincisi; kulübümüzü bu duruma getiren zihniyetten kurtarmak için, o zihniyetin dönmemesi için karar değiştirdim. O güzel, güleç, çocukları soran, şakacı imaj gitti... Eskiden hatırladığımız kızgın, tehditkar, sabırsız, vicdansız kişilik geri geldi. Bizi bir kere tebrik etmediniz." 6 sene boyunca bir kere bile kutlamadınız, bir kere yanımızda durmadınız. Trabzon'da bizi suçladınız.

İkinci sebep; Fenerbahçe'yi hedefine koymuş bir ypıyla mücadelemizin yarıda kalmaması için. Fenerbahçe Başkanı kuru sıkı ateş etmez diyor. Siz hiç ateş ettiniz mi? Biz isyan bayrağını çektik ve bahis operasyonu başladı, yabancı VAR hakemleri geldi, kulüpler imza kampanyası başlattı. İstemeyerek, mecburen seçim çağrısı yapmak zorunda kaldı. Bunlar kendiliğinden mi oldu. Fenerbahçe 20 yıldır sistematik bir saldırı yaşıyor. Bu saldırıları niye yaşıyoruz biliyor musunuz? Çünkü biz Fenerbahçe'yiz. Fenerbahçe cumhuriyetin ilkelerini damarlarında yaşamaktadır.

'Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' şeklideki sözlerim bir isyanın ifadesiydi. Ama hiçbir şekilde teslimiyet, umutsuzluk değildi. Bunun üzerinden seçim kampanyası yapmak acziyetin ifadesidir.

"BEN SİZE ŞU SÖZÜ VERİYORUM..."

6 senedir güzel işler yaptık. Başlattığımız işleri bitirmek istiyoruz. Ben size şu sözü vereceğim: Fenerbahçe ekonomik olarak Türkiye'nin en güçlü kulübü olmak zorundadır. Önce bankalar birliği'nden çıkmamız lazım. Niye? Çünkü bir ana para ödeyemiyoruz. Hep faiz faiz. Bundan kurtulmamız lazım. Nasıl? Halka arz oranı en düşük Fenerbahçe. Stat ismimiz seneye değişiyor. Bunu kırdıracağız ve ana parayı ödemek için harcayacağız, transfere değil. Böylece borç ödemelerimiz düşmüş olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü