USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Siyaset

‘Anayasa’nın 4. maddesi kaldırılmalı’ demişti… Yapıcıoğlu'ndan Özel'e yanıt: ‘Süre 72 saat

Cumhur İttifakı üyesi HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesi yönündeki açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarına yanıt verdi. Yapıcıoğlu, Özel'e Sınav süresi, sorunun zorluğu ile mü

‘Anayasa’nın 4. maddesi kaldırılmalı’ demişti… Yapıcıoğlu'ndan Özel'e yanıt: ‘Süre 72 saat
17-09-2024 01:09
17-09-2024 08:51
Google News

"Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız, kaldırılmalı" diyen Cumhur İttifakı üyesi HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yanıt verdi.

Sosyal medyadan Özgür Özel'i alıntılayan Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Efendi!

Sana bir soru soracağım. Zorlanırsan kopya çekmek serbest. Ama çevrendeki beceriksizlere sorarsan sana yanlış yaptırabilirler.

Soru ÅŸu:

"Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik umdeleri CHP’nin ana prensipleridir... Tek parti döneminin icabı sayılarak Anayasaya sokulmuş olan bu 6 umdeyi Anayasadan çıkaracağız." cümleleri hangi partinin seçim beyannamesinde yer almıştır.

Sınav süresi, sorunun zorluğu ile mütenasip olarak 72 saattir."

NE OLMUÅžTU?

Zekeriya Yapıcıoğlu, 12 Eylül'de katıldığı bir TV programında Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili söylediklerine CHP lider Özgür Özel "Benim HÜDA-PAR’a bir sözüm yok. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsınız. Mikrop, mikroptur. Ama milliyetçi muhafazakarım diyenler… Hele hele Tayyip Bey’in sağ kolunda HÜDA-PAR, öbür kolunda Devlet Bahçeli var. Sen bu HÜDA-PAR’a ne diyorsun Devlet Bey? Kimler kimlerle beraber?" şeklinde tepki göstermişti.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Oy toplarken, vatan, millet, ezan deyip milli ve dini duyguları sömürenler şimdi bayrağımıza, İstiklal Marşımıza, Ankara’nın başkent olmasına karşı olan Hüdapar'ın sırtını sıvazlıyor" ifadeleri yer alıyordu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü