USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bahçeli'den Öcalan'a: Gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun!

Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

Bahçeli'den Öcalan'a: Gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun!
22-10-2024 12:08
22-10-2024 12:20
Google News

Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. "Eğer terörsüz bir siyaset, ülke, gelecek hususunda herkes ittifak halindeyse elimizi taşın altına koymaya, gövdemizi koymaya varız ve buradayız" diyen Bahçeli, Abdullah Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerini kullandı.

"Yapacağız, başaracağız" diyerek enflasyonun tek haneye inmesi, kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolara çıkması gibi vaatler sıralayan Bahçeli, tepkiler üzerine geri çekilen kredi kartı limiti haracı için de "Her vatandaşımızdan bir bahaneyle 750 lira almak yerine tüm vatandaşlarımıza artan zenginlikten hakkaniyetli pay veren bir Türkiye'ye ulaşmak hayal değil, ulaşılacak bir hedeftir" dedi.

Bahçeli, 'Yenidoğan çetesi' soruşturmasına dair tartışmalarda istifa etmesi gerektiği söylenen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu savundu. "Sağlık Bakanımızın istifasını isteyenlerin, bebeklerin hakkını savunmak gibi bir dertleri yoktur. Bunların işleri güçleri yalandır, nifaktır. Sağlık Bakanımızı, İstanbul İl Müdürlüğü görevinden itibaren konuyla ilgili sergilemiş olduğu dürüst, ilkeli, tavizsiz ve sağlam duruşundan dolayı tebrik ediyorum" sözlerini sarf etti.

Fethullah Gülen'in ölümü için "Bu teröristin Türkiye’de gömüleceği bir toprak yoktur. Nerede Türkiye düşmanlığı yaptıysa orada çürüyüp gitmelidir" dedi.

Seçimlerin zamanında yapılacağını söyleyen Bahçeli, “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir” diyen İstanbul Barosunun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu'nu hedef aldı: "İçi dışı fitne fesat kumkumasına dönen bu zatın anayasanın ilk dört maddesine nasıl dokunulacağını açıklaması, böyle bir teşebbüs halinde nelerin yaşanıp yaşanmayacağını kokuşmuş ideolojik süzgecinden geçirmesi ikaz ve tavsiyemizdir."

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü