USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Bakan Ersoy: Gaziantep'in sahip olduğu potansiyelin farkındayız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. 

Bakan Ersoy: Gaziantep'in sahip olduğu potansiyelin farkındayız
13-09-2024 18:39
13-09-2024 18:41
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. 

Tarihi, doğal güzellikleri, kültürel değerleri ve zengin mutfağıyla, Gaziantep'in kültür mirasının yerelden globale taşınmasının hedeflendiği ve bu yılki teması “Sağlıklı Yaşam ve Gastronomi Ekonomisi” olarak belirlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali zengin içeriğiyle başlıyor. 

Hışvahan’da düzenlenen basın toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mesut Bozatlı ve İrfan Çelikaslan katıldı. 

ERSOY: GAZİANTEP’İN SAHİP OLDUĞU POTANSİYELİN FARKINDAYIZ 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açılış konuşmasında etkinliklere katılıma yoğun ilginin doğru bir çalışma yapıldığını gösterdiğini belirterek, “Ayrıca turizmdeki başarımızın altında yatan nedenlerden biri de turizmdeki çeşitliliği arttırıp, tarih, inanç, kültür, doğa, sağlık, gastronomi gibi alanlarda da önemli çalışmaları hayata geçirmek olmuştur. Gastronomi dendiğinde de artık sadece Türkiye’de değil dünyada ilk akla gelen şehirlerden biri de Gaziantep’tir. Şehrimizin bu konuda sahip olduğu potansiyelin farkındayız. Tarihî İpek Yolu’nun üzerinde bulunan, Anadolu tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, mimarisi, doğası ve benzersiz gastronomi kültürüyle herkesi kendine hayran bırakan kadim Gaziantep’in marka değerine katkı sağlayacak çalışmalara her zaman destek olduk ve destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Gaziantep’in tarihiyle, kültürüyle, ekonomisiyle turizm imkanlarıyla ve gastronomisiyle ülkenin önde gelen şehirlerden biri olduğunu aktaran Bakan Ersoy konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

“Bize ve hatta hepimize bu konuda düşen ise bu özel şehrin tüm güzelliklerini, tarihini ve değerlerini daha da görünür ve bilinir kılıp dünyaya tanıtmaktır. İşte biz bu anlayışla aylardır özenli bir şekilde çalışarak Gastroantep Kültür Yolu festivali için 9 günlük bir program hazırladık.” 

ŞAHİN: GAZİANTEP MODELİ BİR TÜRKİYE, BİR DÜNYA MODELİ OLANA KADAR HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ.  

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, basın toplantısında yaptığı açılış konuşmasına GastroAntep Kültür Yolu Festivali’ne katılacak olan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’a katılımından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladı. 

Yaptığı açılış konuşmasında Başkan Fatma Şahin, “GastroAntep’i biz yıllardır yapıyoruz. Kültür Yolu’na dahil olunca biz evrensel bir bakışla bir dünya şehri normuna geldik. Kültür bir kimliktir. Medeniyetimizin aynası ve özüdür, mayasıdır. Bizi diğerlerinden ayıran şey bu duruştur. Kültür Yolu’nun, bizi biz yapan medeniyet yolunun ne kadar önemli bir olduğu zaman diliminden geçiyoruz. Kültür ve sanat dediğiniz şey bizi birleştiriyor. Aklı selim, kalbi selim, zevki selim bir şehir için, mutlu şehir için yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var. Bu şehri eğitim şehri, bilim şehri, spor şehri, kültür ve sanat şehri yapacağız. Hep birlikte başaracağız. Bu şehre sevgi tohumu ekeceğiz. İyilik kazanacak.  Yaşatanlar kazanacak. Gaziantep modeli bir Türkiye, bir dünya modeli olana kadar kültür ve sanat hak ettiği yeri bulana kadar hep birlikte çalışacağız” dedi. 

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise yaptığı konuşmada, şehrin Kültür Yolu Festivali’ne hazır olduğunu belirterek, “Her sene üzerine biraz daha koyarak ilerlemeye gayret ediyoruz. Çünkü çok önemli bir medeniyetin üzerinde olduğumuzu biliyoruz. Tüm bakanlık ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü