USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Koca'dan Gaziantep açıklaması...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en çok vakanın görüldüğü illerin Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır olduğunu söyledi.

Bakan Koca'dan Gaziantep açıklaması...
01-07-2020 20:28
Google News

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın boyunca nüfusa kıyasla vaka sayılarının en düşük olduğu iller olarak Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın'ı açıkladı. Son haftalarda en çok vakanın görüldüğü illerin ise Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır olduğu belirtti.

Sağlık Bakanı Koca en az ve en çok vakanın görüldüğü illerle ilgili şu açıklamada bulundu:

*Salgının son haftalarda en fazla görüldüğü iller Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır.

Salgın boyunca nüfusa kıyasla vaka sayılarının en düşük olduğu iller Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın.

İstikrarlı şekilde azalma gösteren 5 ilimizi anmak istiyorum; Tekirdağ iki hafta içinde yüzde 31.35 oranında azaltmıştır. Balıkesir yüzde 21.72, Samsun yüzde 20.42, Kırşehir yüzde 20.27, Düzce yüzde 19,91 oranında azaltmıştır. Gümüşhane’de iki hafta hiç vaka görülmemiştir.

Verdiğim illerin ayrıntılarını yarından itibaren bakanlığımızın web sitesinde bulabilirsiniz. Mecbur kalmadıkça toplu tören ve kutlamalardan uzak kalmalıyız.

Düğün törenleri, hasta ziyaretleri, asker uğurlamaları ancak tedbirlere tavizsiz bir şekilde uyularak düzenlenebilir. Alışverişimizi kalabalık ortamlardan yapmak yerine başka seçenekler geliştirilmelidir. Tatil için kalabalıktan uzak yerler seçilmelidir.

 !#**h23129**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü