USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Başkan Yılmaz: Çocuklar aç karınla okula gitmesin!

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, akşam saatlerinde Karşıyaka’da düzenlenen mahalle toplantısına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Yılmaz: Çocuklar aç karınla okula gitmesin!
18-09-2024 18:30
18-09-2024 18:31
GAZİANTEP
Google News

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, akşam saatlerinde Karşıyaka’da düzenlenen mahalle toplantısına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Son dönemlerde artan geçim sıkıntılarına vurgu yapan Başkan Yılmaz, toplumun en savunmasız kesimlerine dikkat çekerek, “Çocuklar aç karınla okula gitmesin.” dedi.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda Başkan Umut Yılmaz, bölge halkının sorunlarını, beklentilerini ve taleplerini bizzat dinledi. Halkın kendisine gösterdiği ilgi ve güvene teşekkür eden Başkan Yılmaz, sorunların çözümü adına belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yılmaz, Şehitkamil halkının desteği ve birliğiyle her türlü zorluğun üstesinden gelineceğine inandığını vurguladı.

ÜCRETSİZ SANDVİÇ VE SÜT

Başkan Umut Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada özellikle ekonomik sıkıntılar ve yoksulluk üzerine vurgu yaptı. Yılmaz, ailelerin geçim derdini dile getirirken özellikle çocukların eğitim sürecinde maruz kaldıkları zorlukları gündeme getirdi. “Çocuklar aç karınla okula gitmesin.” diyen Başkan Yılmaz, belediyenin bu konuda yapacağı sosyal destek projelerinden bahsetti. Mahallelerde stantlar kurarak çocukların okula giderken ücretsiz sandviç ve süt alabilmelerini sağlayacaklarını ifade etti.

NE YİYECEK, NE İÇECEK BU İNSAN

Ekonomik sıkıntıların toplumsal düzeyde büyük bir problem haline geldiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, vatandaşların günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara da değindi. Yüksek ev kiraları ve düşük maaşlar arasında sıkışıp kalan ailelerin yaşam mücadelesine dikkat çeken Başkan Yılmaz, asgari ücretle geçinmeye çalışan bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamasının neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi. “Asgari ücretli bir kişi, ilkokula giden bir çocuğu var. Bu fahiş kira fiyatlarıyla ne yiyecek, ne içecek bu insan?” diye sorarak ekonomik adaletsizliklere vurgu yaptı.

VATANDAŞIMIZIN AĞIRINA GİDER

Başkan Yılmaz ayrıca, iktidara da çağrıda bulunarak gerçekleri yansıtmayan bir tablo çizmenin vatandaşa zarar verdiğini kaydetti. Halkın gerçek sorunlarının dile getirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bir bakan geldiğinde, ‘İnsanlar rahat.’ dersem, bu vatandaşımızın ağırına gider. Bakan toplantısında çıkar, eleştiririm” şeklinde konuştu.

TAKDİRLE KARŞILANDI

Toplantı boyunca vatandaşların dile getirdiği sorun ve önerileri tek tek not alan Başkan Yılmaz, çözüm üretmek için ilgili birimlerle hızlı bir şekilde harekete geçeceklerini aktardı. Yılmaz, belediyenin mevcut projeleri ve gelecekte hayata geçireceği çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Başkan Umut Yılmaz’ın samimi ve çözüm odaklı yaklaşımı, toplantıya katılan bölge sakinleri tarafından takdirle karşılandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü