USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Başkan Yılmaz: Kuşçuların arkasında durmak boynumun borcu

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, Pirsultan Mahallesi’nde bulunan Özgürlük Pazar Yeri’nde düzenlenen Kuşçulara Ücretsiz Yem Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Başkan Yılmaz: Kuşçuların arkasında durmak boynumun borcu
09-06-2024 19:08
09-06-2024 19:10
GAZİANTEP
Google News

Kuşçulara olan minnettarlığını ve onlara duyduğu saygıyı dile getiren Başkan Umut Yılmaz, “Kuşçuların, yüzde 99’u arkamda durdu. Hepinize çok teşekkür ederim. Siz bana sahip çıktınız, bu saatten sonra da Şehitkamil Belediye Başkanı olarak benim size sahip çıkmak, artık boynumun borcudur.” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, Pirsultan Mahallesi’nde bulunan Özgürlük Pazar Yeri’nde düzenlenen Kuşçulara Ücretsiz Yem Dağıtım Töreni’ne katıldı. Törende yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Yılmaz, kuşçularla samimi sohbetler gerçekleştirdi ve tüm kuşçularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Kuşçuların ihtiyaçlarına yönelik özel alanlar oluşturacaklarını ve bu konuda araştırmalara başladıklarını bildiren Yılmaz, Türkiye’de bir ilk olacak bu projeyle kuşçular için rahat edebilecekleri bir yer oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Kuş turizmiyle Gaziantep’i yılda iki kez Türkiye’nin ilgisini çekecek bir merkez haline getireceklerini ifade eden Yılmaz, yem fiyatlarının artmasıyla zorlanan kuşçuların bu yarasına merhem olmaya devam edeceklerini kaydetti.

KUŞÇULARLA DALGA GEÇTİLER

Kuşçuların toplumdaki önemine vurgu yapan ve seçim sürecinde kendisine verilen desteği unutmadığını belirten Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Video çektik. Sonrasında bana laf göndermeye başladılar. ‘Kuşçular mı kurtaracak?’ ‘Tofaşçılar mı kurtaracak?’ Sonuç, yüzde 15. Sonuç, bu görüntü. Kuşçularla dalga geçtiler. Tofaşçılarla da dalga geçtiler. Benimle de dalga geçmeye çalıştılar. Ama siz, benim arkamda durdunuz. Kuşçuların, yüzde 99’u arkamda durdu. Hepinize çok teşekkür ederim. Yolda geçerken, bir baktınız ki biri havaya bakıyor. Korkmayın. O adam, kuşçu. O adamdan zarar gelmez. O adam insanseverdir, hayvanseverdir. Kuşçuya sordum, ne yapıyorsun bu kuşlarla diye. Akşam çayımı demlerim, oturur sohbet ederim. Adamdan bir an korktum. Deli mi acaba, dedim. Sonra orada hayatımda ilk defa kuşlarla muhabbetim başladı.”

HERKES SİZLERE FARKLI BAKACAK

Başkan Yılmaz, kuşçuluğun toplumda yanlış anlaşıldığını ve kuşçuların aslında ne kadar değerli bireyler olduğunu anlattı. Kuşçuluğun dostluk ve barış anlamında bir köprü olduğunu vurgulayan Yılmaz, kuşçuların toplumda daha fazla saygı görmesi için önemli adımlar atacaklarını söyledi. Yılmaz, “Kuş, dostluk anlamında bir köprüdür. Kuşçu adam, ‘Akşam evime gideceğim; kuşumu yemleyeceğim, kuşuma suyunu vereceğim, kuşun karışma vakti geldi.’ der. Kuşçuluk böyle bir hastalık. Hele bir de o kuşun bir bebeği oldu ya, kendi bebeği olmuş gibi sevinir. Sizleri ben anlamıyordum. Adaylık dönemimde tanıştık. Ama sizleri hala anlamıyorlar. Eminim ki şu birlik ve beraberlik görüntüsünden sonra herkes sizlere farklı bakacak.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE KUŞÇULUĞU GAZİANTEP ŞEHİTKAMİL’DEN TANITACAĞIZ

Kuşçuların kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu ve ailelerine bağlı olduklarını söyleyen Yılmaz, kuşçuluğun insanları bir araya getiren önemli bir hobi olduğunu söyledi. Kuşçuların dernekleşmesi ve üye sayılarının artırılması gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, bu şekilde kuşçuların daha güçlü bir topluluk haline geleceğini ve toplumda daha fazla saygı göreceklerini belirtti. Yılmaz, “Biz, Türkiye’de öyle bir şey yapacağız ki Türkiye’ye kuşçuluğu Gaziantep Şehitkamil’den tanıtacağız. Sizleri biz Gaziantep’ten tanıtacağız ama bunun için de sizden bir isteğimiz var. Biz bu derneğin kuruluş aşamasında hepinizin görev almasını istiyoruz. Üye sayınızı artıracaksınız. Neden biliyor musunuz? Çünkü hani size yıllardır, ‘Bunlar kuşçu’ diye küçümseyen insanlar var ya, sizin dernekteki üye sayısını görünce, bak göreceksiniz, bakanlar gelecek sizin derneğinize. Yıllardır size sırtını dönen belediye başkanları var ya, hani marka şehrin en sevilen belediye başkanları, size sırtını çevirdi ya, bak bu üye sayısını artırın, kapınıza gelecek herkes.” sözlerini kaydetti.

Başkan Umut Yılmaz, konuşmasının ardından ücretsiz yemleri kuşçulara teslim etti ve tören sonunda beyaz güvercin uçurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü