USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Başkan Yılmaz, provokasyona gülle cevap verdi!

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan provokasyon girişimine Şehitkamil Belediye Meclisi Toplantısı’nda meclis üyelerine gül dağıtarak yanıt verdi.

Başkan Yılmaz, provokasyona gülle cevap verdi!
05-08-2024 20:20
05-08-2024 20:22
GAZİANTEP
Google News

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan provokasyon girişimine Şehitkamil Belediye Meclisi Toplantısı’nda meclis üyelerine gül dağıtarak yanıt verdi. Başkan Yılmaz, “Bugüne kadar açık söylemek gerekirse muhataplarından özür bekledik. Bizim belediyemize giren kim olursa olsun, hangi partili olursa olsun, onların güvenliği bizim sorumluluğumuzdur, namusumuzdur.” dedi.

Şehitkamil Belediye Meclisi Toplantısı, Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz yönetiminde gerçekleşti. Yapılan yoklamanın ardından gündemdeki 15 madde görüşüldü. Görüşülen 15 madde, oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi. Gündem dışı 2 madde ise bir dahaki gündemde görüşülmek üzere oy çokluğuyla kabul edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde akılalmaz bir provokasyon girişimi yaşanmıştı. CHP’li Şehitkamil Belediyesi tarafından yasa gereği sözleşmesi sona erdiği için işten çıkarılmak zorunda kalınan işçiler, ellerinde pankartlarla meclis salonuna alınmıştı. Güvenlik zafiyetinin yaşandığı meclis salonunda işçiler, CHP’li Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ı, yuhalayarak protesto etmişlerdi. Başkan Umut Yılmaz, işçilerin küfürlü ve yuhalamalı protestoları üzerine meclisi terk etme kararı almıştı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, gündem maddelerini görüşülmeye açmadan önce konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında; birlik ve beraberlik mesajı vererek, siyasetin hoşgörü ve saygı çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, açıklamasının sonunda tüm meclis üyelerine gül verdi. Yılmaz, yaşanan olayların tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR, NAMUSUMUZDUR

Devlet yönetiminde kavga ve çatışmanın yeri olmadığını belirten Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Meclisi’nde bir olay yaşadık. Bugüne kadar açık söylemek gerekirse muhataplarından özür bekledik. Ben; küfür etmeyi bilirim, itiraz etmeyi bilirim, kavga etmeyi de bilirim. Ama siyasette hiçbir zaman bu yöntemlerin doğru olmadığına inanırım. Biz, Büyükşehir Belediyesinde muhalifiz. Doğru, belediye hepimizin belediyesi ama biz muhalifiz. Biz, Büyükşehir Belediyesine girdikten sonra artık Sayın Fatma Şahin’in, Belediye Başkanımızın bir misafiriyiz. Yıllardır Şehitkamil’de de böyleydi. Ama Şehitkamil’de 31 Mart’tan sonra durum değişti. Belediye hepimizin belediyesi ama AKP bizim burada misafirimiz sayılır. Dolayısıyla bizim belediyemize giren kim olursa olsun, hangi partili olursa olsun, onların güvenliği artık bizim sorumluluğumuzdur, namusumuzdur.” ifadelerini kullandı.

KAVGA, DÖVÜŞLE DEVLET YÖNETİLMEZ

Ortak akıl ile hareket etmenin önemine değinen Başkan Umut Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Biz, devleti yönetmeye kararlıyız. Gaziantep Büyükşehir Belediyesini bir sonraki seçimde almaya kararlıyız. Kavga, dövüşle devlet yönetilmez, bunun da bilincindeyiz. Kimseye küs de değiliz. Devlette küslük olmaz. Bunu çok iyi biliriz. Biz, büyükşehir belediye başkanının kim olduğuna bakmayız ama makamına her zaman saygı duyarız. Aldığımız devlet terbiyesi budur. Bizler göreve geldiğimiz günden bugüne ortak akıl ile bu memleketin yönetilmesi gerektiğini defalarca belirtmiştik. Hala aynı kararlılıktayız.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ

Bir daha böylesi olumsuz durumların yaşanmaması temennisinde bulunan Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bizim sorunumuz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı veya bir başkası değil. Biz, yönetmiş olduğumuz mecliste, zaman zaman birbirimize sert muhalefetler yaparız. Meclis bittikten sonra kol kola girer Meclis Salonu’ndan çıkarız. Sadece bizim bu davranışlarımızın, bizim meclisimizin, Büyükşehir Belediyesine örnek olmasını istiyoruz. Biz o gün bu olayı yaşarken cevabımızı vereceğimizi söylemiştik. İşte bugün biz cevabımızı veriyoruz. Diliyorum ki bundan sonra bir daha ne Büyükşehir Meclisi’nde ne başka bir yerde yaşanmasın. Sizler bizim dostumuzsunuz. Biz-siz ayrımı yapmamıza hiç gerek yok. Ben de büyüklerinizin bir küçüğü sayılırım. Bu konuda hatamız olursa her zaman bir büyük olarak yanıma gelip uyarmanızı da beklerim. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz.”

UTANILACAĞI YERDE BİZE DERS VERMEYE KALKIŞILIYOR

Mecliste söz alan CHP Grup Başkanvekili Mehmet Sucu, provokasyon girişimine tepki göstererek, “Bir Belediye Başkanının olayı yaşayan bir Meclis Üyesi olarak bir meclis salonundan yuhalanmasını kınıyorum. İlk meclis toplantısında da bunu dile getireceğim. Bu durumdan utanılacağı yerde bize ders vermeye kalkışılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu yapılan hareketten ötürü utanılması gerekir. 21 yıllık Meclis Üyesiyim. Daha hayatımda böyle bir şeyle karşılaşmadım. Aynı hareketin size yapılmasını da tasvip etmem. Çünkü biz, halkın temsilcileriyiz. Belediye Başkanımıza bunun yapılmasını doğru bulmuyorum.” şeklinde konuştu.

AKP Meclis Grup Başkanvekili Mehmet Haz ise söz alarak “Ben, utanacak hiçbir şey yapmam. Utanılacak bir yerde de AKP grubu olarak bulunmayız.” diye yanıt verdi.

HANİYE VE KÜRECİK ÜSSÜ TARTIŞMASI

Mecliste konuşan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Haz, “Başkanımız, ‘Bundan sonra Filistin davasının sahibi benim.’ dedi.  Ama maalesef bir devlet terörü uygulandı, İsmail Haniye şehit edildi. İsmail Haniye’yi katledenleri lanetliyorum.” sözlerini kullandı.

Bu sözler üzerine Başkan Umut Yılmaz, “Sayın Başkan, Kürecik Üssü’nün de kapatılmasıyla ilgili talepte bulunursanız, meclisimiz duysun, bu konuda isterseniz gerekli yerlere yazı da hazırlayabiliriz. Bu konuda gerekli girişimleri bizimle yapar mısınız?” ifadelerini kullandı.

Açıklamasını sürdüren Mehmet Haz, bu konuda partisiyle aynı görüşte olmadığını ifade ederek, “Ben kendim karşıyım. Kapatılmasının taraftarıyım. Bu benim şahsi görüşüm.” diye konuştu.

Gündemde görüşülecek başka konu olmadığından Başkan Umut Yılmaz, bir dahaki meclis toplantısının 8 Ağustos Perşembe 2024 tarihinde yapılacağını duyurdu ve birleşimi kapattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü