USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

Borusan Quartet Süreyya'da sezonu açtı

Borusan Quartet, Kadıköy Süreyya Operası’nda “Müzikal Armağan” konseriyle yeni sezonu açtı. Topluluğun yeni üyesi Poyraz Baltacıgil, Schumann ve Mendelssohn'un eserlerini üstün bir uyumla sahneye taşıdı.

Borusan Quartet Süreyya'da sezonu açtı
25-10-2024 17:08
25-10-2024 19:51
Google News

Türkiye’nin uzun soluklu en saygın oda müziği topluluğu Borusan Quartet Kadıköy seyircisiyle buluştuğu Süreyya Operası konser sezonunu "Müzikal Armağan" başlıklı konseriyle ENKA Oditoryumu’nun ardından 23 Ekim'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda açtı.

Esen Kıvrak (1. keman), Nilay Sancar (2. keman), Efdal Altun (viyola) dan oluşan topluluğa bu sezon viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil'in ayrılması nedeniyle Poyraz Baltacıgil katıldı. Dörtlü iki büyük besteci, Robert Schumann ve Felix Mendelssohn’un birbirlerine duydukları derin saygıyı yansıtan programlarında bestecilerin "Yaylı Çalgılar Dörtlüsü" için yazdıkları eserleri yüksek birliktelik ve müzikalitede seslendirdiler.

Müzisyen bir aileden gelen, sıradışı yeteneği ve müzik tutkusuyla birçok orkestra ve grupla başarılı konserlere imza atan, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası viyolonsel grubu üyesi Poyraz Baltacıgil, bu topluluğa dahil olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti; "Çok çok iyi müzisyenler, harika bir organizasyon. Borusan Sanat zaten bu işin Türkiye'de yıllardır en iyisi. Bu ekolü devam ettirmek için buradayım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü