USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Cami adı altında bir sürü imar yolsuzluğu yapıldı'

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi.

'Cami adı altında bir sürü imar yolsuzluğu yapıldı'
20-11-2019 20:40
Google News

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. Yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Camii’nde İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın yaşamına mal olan ihmaller silsilesi konuşuldu. İl Başkanı Hocaoğlu, Akkent Camii inşaatı sırasında bir sürü imar yolsuzluğuna imza atıldığını, hiçbir ibadethanenin yolsuzluk, hukuksuzlukla, hak yenilerek ve adaletsizlikle yapılamayacağını söyledi. Hocaoğlu, camii inşaatında meydana gelen ihmallerin tek sorumlusunun Şahinbey Belediye Başkanı olduğunu belirtti.

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Hocaoğlu, “Toplum olarak her şeyi çok çabuk unutuyoruz. Olayların faillerini araştırmıyoruz. Akkent’te yapımı süren alana Cami İnşaatı diyemeyeceğim. Hiçbir ibadethane yolsuzluk, hukuksuzlukla, hak yenilerek ve adaletsizlikle yapılamaz. Bu şekilde inşa edilebilen bir yerde nasıl ibadet edebilirsiniz?”

HUKUK FACİASINA İMZA ATILMAMALI

Sözlerini sürdüren Hocaoğlu, “Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan yolsuzlukları önlemek için geçmişte bir yasal düzenleme yapıldı. Belediye Başkanlarının sorumluluklarını kaldırdılar. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ancak sorumlular adı altında mühendis, zabıta ya da bekçinin başını yakarak Hukuk faciasına imza atılmamalı. Belediye Başkanından habersiz hiçbir çalışmanın yapılamayacağını, hiçbir müdürün karara imza atamayacağını hepimiz biliyoruz.”

CAMİİ YAPTIRANLAR FETÖ’DEN YARGILANDI

Akkent bölgesinde inşa edilen cami ile ilgili imar yolsuzluğu yapıldığını söyleyen Hocaoğlu, “Caminin yapıldığı yeri hepimiz çok iyi biliyoruz. Burada bir imar değişikliği yapıldı, tramvay yolu parkın ortasında geçirildi, ticari alanlar oluşturuldu. Cami adı altında bir sürü imar yolsuzluğu yapıldı. Yaptıranlar FETÖ’den yargılandı, hapis yattı. O dönemde caminin temel atma törenine Bülent Arınç katıldı. Bülent Arınç’ın geldiği, FETÖ’nün yaptırdığı caminin ruhsatını o dönemde hangi müdür sorabilecekti? Yönetmeliklere aykırı olarak kullanılan ahşap iskelenin kurulmasını hangi müdür önleyebilecekti? Buradaki tek sorumlu belediye başkanıdır. Eğer Hukuk, Adalet ve Vicdan aranıyorsa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, derhal istifa etmelidir. Birkaç tane garibanın ekmeği ile oynamayın. Bu bir kaza değil, cinayettir. Ahşap iskele inşaat alanına kuruluyor, inşaat 4-5 yıl boyunca devam etmiyor. Bu işe göz yuman yaptıran Belediye Başkanıdır. Fail ya da suçlu aramayın!”

“CAMİNİN RUHSATI YOK”

“Cami inşaatının ruhsatı yok. Suçlu kim mühendisi mi? Asla değildir. Suçlu görmeyin diyen belediye başkanıdır. Çünkü yaptıran FETÖ’cülerdi, o zaman kol kola idiler. Nasıl ruhsat sorsunlar? İmar planını bile değiştirdiler. Ahşap iskele yasak bu iskeleyi Suçlu kontrol etmeyen imar müdürlüğü veya zabıta mı? Asla değil, ‘görme’ diyen Belediye başkanıdır. Şimdi ahkâm kesmeyi bırakalım. Gözü kör, kulağı sağır edilen, eli bağlanan yargının önüne üç beş gariban atmayalım? Açıklama yapan kurum, kuruluş ve kişilere siz basın mensuplarına bunu bildirmeyi borç bilirim. Buzdağının görünen değil görünmeyen devasa kısmına bakalım.”

TAHMAZOĞLU’NU İSTİFAYA DAVET ETTİ

“Saygı değer Gaziantep halkından özür diliyoruz. Bize, size öküz diyen bu zihniyete sizi tekrar muhtaç bıraktığımız için biz de suçluyuz. Bu bizim öz eleştirimizdir. Hep Söylüyorum, biz muhalefet değiliz, öküz hiç değiliz Biz bu ülkeyi Öküzleştiren zihniyetten kurtaracak iktidarız. Diyoruz ki; Hukuk Adalet, Hakkaniyet adına Sayın Tahmazoğlu istifa et. Üç beş gariban çalışanın arkasına sığınma, onların ekmeği ile oynama.”

“HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ?”

“Hala uyanmadık, hala kör, sağır, dilsiziz, utanç abidesinin içindeki enkaz daha kaldırılmadı. “Acaba başka kaç ceset kaldı bilen var mı? Hiç mi ders almadınız? Derhal o enkaz kaldırılmalıdır. Hukuk, adalet yok edilerek, hak yenerek, yapılan hiçbir ibadethane cami olamayacağından, bu utanç abidesine ise asla Korkut Küçükcan adını verme gafletine düşmeyin? Korkut Küçükcan adını bu hukuksuzluğa, ahlaksızlığa, rant uğruna imarı dahi yok sayan, yine dine sığınan bu zihniyetin ürününe sakın vermeyin. Hukuksuzluk örneği olarak unutulmasın diye Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir amfiye, bilim, irfan örneği olsun diye mühendislik fakültesinde bir laboratuvara veya dersliğe Korkut Küçükcan adını verin. Verin ki Gaziantep, lahmacun ve Suriyelilerle değil, bilim ve irfanla anılsın. Korkut Küçükcan ilim, irfan, hukuk, insanlık timsali olarak anılsın… Korkut ve bu utanç ancak bu şekilde unutulmaz.”

“SUSMAYACAĞIZ”

“24 Kasım Öğretmenler gününde öğretmenleri sembolik anmayalım yeter artık. Şehrimizde iki sözleşmeli öğretmen, iki fidan, iki mum intihar etti. Binlerce öğretmen plansız üniversiteler ve bölümler nedeni ile intiharın eşiğinde? Bunların sebebine bakan var mı? Siz sözleşmelisiniz, sözleşmeniz iki dudağımın arasında diyerek her gün miting uygulayarak, intihara yönelten bu sistem ve bu sistemin savunucularına ne yapıldı. Soran var mı? Biz soracağız, biz susmayacağız!”

“UTANÇ MI DUYULUYOR”

10 Kasım töreninde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum tarihini yanlış yazan ve bunu dağıtan zihniyete ne yapıldı? Soran var mı? Ancak ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ diye slogan atan öğrencilerin okul müdürü görevden alındı. Neden Mustafa Kemalin askerleri olmaktan utanç duyan bir zihniyet mi var? Doğru ya bu zihniyet FETO ya biat edip, şiirler okuma, gözyaşı dökme, onun askeri müridi olmak için etek öpme yarışındaydı? Biz bu şehirde ne olup bittiğini görüyoruz. Kulağımız sağır, gözümüz kör, dilimiz lal değil. Öküz hiç değiliz.

METRUK YAPILAR ORTADAN KALDIRILMALI

“Zeugma Müzesi’nin alt tarafı ve Bosna-Hersek parkı civarı kentsel dönüşüm adı altında harabeye dönüştürülmüş, bu hafta sonu oradaydık. Gezdik esnafla dertleştik. Seçimde değil, biz hep buradayız, burada olacağız dedik. Yıllardır çözüm yok, yarı yıkılan binalar tinerci, uyuşturucu bağımlıları, evsiz ve hırsızların meskeni olmuş durumda, esnaf dertli, oturanlar korku içinde, Şahinbey Ortaokulunun önü enkaz binalarla dolu. Birkaç uyuşturucu müptelası okula gelen masum çocuklara saldırıp, gasp edip, tecavüz edince mi yine duyacağız? Hayır, Gaziantep biz sizinleyiz her yerdeyiz. Asla Öküz değiliz! Sizi bu zihniyete mahkûm bıraktığımız için bu lafı üstümüze alıyor ve sizi bu zihniyetten kurtaracağımıza söz veriyoruz. Sizde artık görün duyun ve konuşun.”

“UNUTTURMAYACAĞIZ”

“Sayın valimize tekrar teşekkür ediyorum. Elinden geleni yapıyor. Ancak ne yapsın? Bir tabir vardır aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık… Sayın valimiz, birebir gördünüz, akutun ve AFAD’ın halini, Allah göstermesin bir deprem olsa ne olur acaba? 33 saatte yapılan ortada? Yer belirli, olay belirli teknoloji ile öğünüyoruz. Ancak 33 saatte ulaşabiliyoruz. Bu olay bir kez daha Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurtarma hikâyesini hatırlattı. Aradan onca yıl geçti, herkes konuştu yazdı, çizdi, unuttu. Biz unutmayacağız, unutturmayacağız.”

VALİ GÜL’E SORULAR

İl Başkanı Hocaoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yanıtlaması için bazı sorular yöneltti. Hocaoğlu, “AFAD’ın ilimizde kaç personeli var? Bu personelin yaşları ve eğitim durumları nedir? Kamuoyuna bir sunun görelim? İnşallah biz utanır özür dileriz? Ulu önder Atatürk’ün doğum tarihini yanlış yazıp ve dağıtanlara ne yaptınız? Nizip’te intihar eden Kenan Kıl öğretmenimizi ve Gaziantep’te intihar eden Saadet öğretmenimizi ölümün eşiğine getirenlere ne yaptınız?” diye sordu.

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü