USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cami yaptırma derneği başkanı, alkollü araç kullanırken yakalandı!

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı alkollü araç kullanırken yakalandı, hastanede yapılan alkol testinde başkasının kanının verildiği iddia edildi.

Cami yaptırma derneği başkanı, alkollü araç kullanırken yakalandı!
22-10-2024 10:52
22-10-2024 10:55
Google News

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı alkollü araç kullanırken yakalandı, hastanede yapılan alkol testinde başkasının kanının verildiği iddia edildi.

Çorum’da bir caminin yaptırma derneği ve aynı zamanda bir esnaf odası başkanı olan N.U alkollü araç kullanırken polis ekiplerine yakalandı.

Çorum Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde Çorum Emniyeti Müdürlüğü ekiplerince yapılan uygulamada N.U., odaya ait resmî plakalı araçla durduruldu.

İddiaya göre, araç sürücüsü cami yaşatma derneği ve oda başkanı N. U., polislerin uygulama noktasında yaptıkları alkol testinde N.U, 0.51 promil alkollü çıktı. Polis, alkollü oda başkanına 6 bin 439 TL cezai işlem uygulayıp ehliyetine el koydu.

Alkol testinde başkasının kanı verildi iddiası

Cami derneği ve oda başkanı N.U'nun hastanede yapılan alkol testinde ise, yerine hastanede başka bir kişiden alınan kan örneğinin alkol testine tabi tutulduğu ve alkollü sürücünün idari yaptırımdan kurtulduğu da iddia edildi.

Valilik soruşturma başlattı

Çorum Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Valilik açıklaması şöyle:

“21.10.2024 tarihli bazı medya organlarında, ilimiz Emniyet Müdürlüğü tarafından Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece saat 24.00 sıralarında Mehmet Akif Ersoy caddesinde oluşturulan Polis Uygulama Noktasında durdurulan bir araçta yapılan alkol kontrolü sonrasında, araç sürücüsünün 0,51 promil alkollü olduğunun tespit edildiği, ancak alkollü sürücü yerine hastanede başka bir hastadan alınan kan örneğinin alkol testine tabi tutulması sonucunda, bahse konu alkollü sürücünün idari yaptırımdan kurtulduğu iddiası üzerine, Valiliğimizce konunun her yönüyle araştırılması için soruşturmacı görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü