USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Camiler Cıvıl Cıvıl projesinde ödül töreni

Şehitkamil Belediyesi ile Şehitkamil İlçe Müftülüğü işbirliğinde hayata geçirilen “Bu Yaz Çocuklarla Şehitkamil'de; Camiler Cıvıl Cıvıl” projesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde binlerce çocuğa hak ettikleri hediyeler takdim edildi.

Camiler Cıvıl Cıvıl projesinde ödül töreni
11-08-2018 08:11
Google News

Şehitkamil Belediyesi ile Şehitkamil İlçe Müftülüğü işbirliğinde hayata geçirilen “Bu Yaz Çocuklarla Şehitkamil'de; Camiler Cıvıl Cıvıl” projesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde binlerce çocuğa hak ettikleri hediyeler takdim edildi. Ödül töreni yoğun katılımla yapıldı.

Bu Yaz Çocuklarla Şehitkamil'de; Camiler Cıvıl Cıvıl projesi ödül töreni Şehitkamil İlçe Stadyumunda yapıldı. Törene; AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer ile Sait Kirazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İlçe Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İlçe Müftüsü Ömer Keskin, veliler ve öğrenciler katıldı. Toplam bin 320 kişiye ödül verildi. Proje kapsamında 275 merkez ve köy caminde, 120 kuran kursunda, 27 aile merkezinde, 18 gençlik kütüphanesinde toplamda 440 merkezde eğitimler verildi. Yaz döneminde cami ve kuran kurslarında yaklaşık 24 bin, sosyal tesislerde ise 3 bin 500 kursiyer kursa devam ediyor. Kuran kurslarında ve sosyal tesislerde ilk üç dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi. 1. olan öğrencilere bisiklet, 2. olan öğrencilere eşofman takımı, 3. olan öğrencilere kablosuz kulaklık armağan edildi. Ayrıca dereceye giren tüm öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

GÖNLÜMÜZDE, KURAN EĞİTİMİ ALAN HERKES BİRİNCİ

Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, amaçlarının çocuklara akademik ve sportif desteğin yanı sıra manevi anlamda da destek vermek olduğunu vurguladı. Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana kurumlar arası işbirliğini önemsiyoruz ve bunu öncelikli olarak hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Bu yıl İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz ile birlikte şehrimizde ve özellikle Şehitkamil bölgesindeki tüm kuran kurslarındaki yaz okullarında eğitim alan çocuklarımızla ilgili ne tür bir faaliyet yapabiliriz, dedik. Sağ olsunlar İl ve İlçe Müftülüğümüz bize destek verdi. Burada ayrıca bütün velilerimize de teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın görmüş oldukları eğitim süresi içerisinde her kursta ayrı bir yarışma düzenlendi. Burada birinci, ikinci ve üçüncüler belirlendi. Tabi bizim gönlümüzde, kuran eğitimi alan herkes birinci aslında, Bizim 440 eğitim merkezinde şu anda bin 300 yavrumuz bu ödülü almaya hak kazandı. Tabi bizim amacımız bunu daha ilerilere taşımak. İnşallah dün itibariyle 15 Şubat tatilinde de ayrı bir organizasyon gerçekleştireceğiz ve önümüzdeki yıllarda bunu daha da ilerilere taşıyacağız. Özellikle öğrencilerimizin akademik çalışmalarının yanında yaz tatillerinde hem sportif faaliyetlerini devam ettirmek diğer taraftan da İl Müftülüğü nezdinde kuran eğitimlerini devam ettiren çocuklarımıza katkı vermek. Ben bu organizasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma İl ve İlçe Müftülüğüne yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür faaliyetleri el ele gönül gönülle verip devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

YAPILAN ANLAMLI ÇALIŞMAYI TAKDİR İLE KARŞILIYORUM

Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Gerçekten çok anlamlı bir törendeyiz. Tabi yine anlamlı bir proje üretilmiş ama bu proje gerçekten gençlerimizin dinimizi, imanımızı geleceğe taşıyacak çok önemli bir eğitim ile ilgili. Bu eğitim ile ilgili yapılan anlamlı çalışmayı takdir ile karşılıyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımızı, İl Müftümüzü, İlçe Müftümüzü kutluyorum. Bu eğitime destek veren anne ve babaları da kutluyorum. Şehir genelinde kuran kurslarımızdaki öğrenci sayımızın inşallah daha da artmasını ve çoğalmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİ YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM

Projeye katılan öğrencilerin büyük bir iş başardığını kaydeden AK Parti Milletvekili Sait Kirazoğlu, “İki aylık tatil dönemini, ‘bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ düsturuyla hocalarımızın çok büyük katkı ve çabalarıyla Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gelen öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Ben öğrencilerimizi bu yaz dönemindeki çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ YAPARSA EN İYİSİNİ YAPAR

Projenin önemine işaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Öncelikle Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şehitkamil’i nasıl tanımlarsınız diye sorarsanız, ben de her zaman şunu söylerim. Şehitkamil Belediyesi yaparsa en iyisini yapar. Allah, kendinden ve ekibinden razı olsun. Bugün gerçekten çok güzel bir gün. Sizlerle birlikte olmak bizlere gurur veriyor. Ben çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum. Sizler gerçekten büyük bir fedakarlık gösterdiniz. Yaz kuran kursuna gelip bu derslerden istifade etmeniz ve bu camilerimizden; nasıl iyi insan oluruz, iyi insan olmak için neler yapmalıyız anlayışını öğrenmek için büyük bir gayret gösterdiniz. Bunun sonunda da bu güzellikleri hep birlikte yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDEYİZ

Türkiye genelinde yaklaşık 4 milyon öğrencinin bu faaliyete katıldığı bilgisini veren İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli yaygın taban çalışmalarından biri yaz kuran kurslarımızdır. Türkiye genelinde yaklaşık 4 milyona yakın öğrencimiz yaz kuran kurslarında camilerimizle buluşmaktadır. Bu anlamda iki kur şeklinde Gaziantep genelinde yaptığımız yaz kuran kursu çalışmalarımıza da yaklaşık 130 bin öğrencimiz devam etmektedir. Türkiye ortalamasının üstündeyiz. Ben bu vesileyle kuran kursuna katılan tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Şehitkamil Belediyemizin desteklerinden dolayı Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü