USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

“Cash for Work (CfW) Projesi” uzatıldı

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi  (GSO-MEM) ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliğinde 1000 kişinin eğitim alacağı “Cash for Work (CfW) Projesi” Aralık ayına kadar uzatılarak 300 kişiye daha eğitim verilmesi kararlaştırıldı.

“Cash for Work (CfW) Projesi” uzatıldı
19-07-2018 17:06
Google News

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliğinde 1000 kişinin eğitim alacağı “Cash for Work (CfW) Projesi” Aralık ayına kadar uzatılarak 300 kişiye daha eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Farklı iş kollarında mesleki eğitimlerin verildiği proje kapsamında yeni eğitimlerle birlikte kurs alanların sayısı 1300’e ulaşacak.

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu yetkililerinden oluşan heyet Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek verilen eğitimler ve çalışmaları yerinde inceledi.

Mesleki ve uygulamalı eğitimler hakkında GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ve GSO-MEM Müdürü Yusuf İymen ile bir araya gelen GIZ Avrupa, Mena ve Orta Asya Projeleri Yöneticisi Ute Klamert, GIZ Projeler Yöneticisi Rudolf Rogg, GIZ Türkiye Ülke Direktörü Rubeena Esmail, GIZ Türkiye Portfolyo Yöneticisi Cihanser Imren, GIZ Cash for Work Projesi Yöneticisi Gabriele Mühlig, GIZ Cash for Work Projesi Koordinatörü Candost Aydın işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, proje kapsamında daha fazla kursiyere eğitim vermek için işbirliğine devam edeceklerini kaydettiler.

GSO-MEM VE GIZ İŞBİRLİĞİ

GSO-MEM ve GIZ işbirliğinde bugüne kadar 36 mesleki eğitim programı açıldı ve Türk vatandaşların yanı sıra Suriyelilere mesleki eğitim verilmeye devam ediyor.

GSO-MEM’de haftalık olarak düzenlenen ‘İş Forumu’nda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerle, personel talebinde bulunan firmalar bir araya gelerek işe başlamaları sağlanıyor. İstihdam garantili programları tamamlayan kursiyerler doğrudan sanayiye yönlendirilerek işe yerleştiriliyor.

Kursiyerleri istihdam eden firmalara 6 aylık sigorta prim ve yarım maaş destek sağlanıyor. Sadece GIZ ile gerçekleştirilen “Cash for Work” projesi kapsamında bugüne kadar 540 kursiyer işe yönlendirildi.

Fiziki şartları, eğitim imkanları, atölye ve laboratuvarlarının yanı sıra GSO-MEM kursiyerlerin eğitim süresi boyunca servis, yemek gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor. GSO-MEM’de 20 atölyede, 28 eğitim sınıfı bulunuyor, sanayiye yönelik çok sayıda iş kolunda mesleki eğitim veriliyor.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü