USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Cenazede çok sayıda ölü var, defin ertelendi!

ABD saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin cenazesinin defni izdiham nedeniyle ertelendi.

Cenazede çok sayıda ölü var, defin ertelendi!
07-01-2020 14:52
Google News

 

ABD saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin cenazesinin defni izdiham nedeniyle ertelendi. Süleymani'nin memleketi Kirman'da yapılan cenaze töreninde izdiham yaşandı ve onlarca kişi hayatını kaybetti.

İran devlet televizyonu bugün Süleymani’nin memleketi Kirman’da düzenlenen cenaze töreninde izdiham yaşandığı ve en az 35 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Reuters haber ajansı ise ölü sayısını 32, yaralı sayısını ise 190 kişi olarak geçti. Bu gelişmenin ardından Süleymani’nin bugün toprağa verilmeyeceği açıklandı. Yetkililer, defin için bir tarih açıklanacağını duyurdu.

Tümgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi’nin üst düzey yöneticilerinden Ebu Mehdi el Mühendis, cuma günü ABD güçleri tarafından Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü.

İran’in dini lideri Ayetullah Hamaney’in ardından ülkenin en güçlü ikinci ismi olarak görülen Kasım Süleymani’nin öldürülmesi, ABD ile İran’ı savaşın eşiğine getirdi.

Tahran Yönetimi, birçok düzeyde yapılan açıklamalarla Süleymani’ye yönelik suikastın intikamının alınacağını vurguladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü