CHP Gaziantep Birlik ve Dayanışma Grubu, yaklaşan il kongresi öncesi bir manifesto yayımlayarak, partililere çağrı yaptılar.
CHP Gaziantep Birlik ve Dayanışma Grubu'nun hazırladığı 7 maddelik manifestoda, “kişisel iktidar” kavgalarından uzak durulması ve birlik beraberlik çağrısı yapıldı. Partilileri omuz omuza çalışmaya davet eden manifestoda şu görüşlere yer verildi:
Yıllardır özlemini çektiğimiz “Yerel İktidara” kavuşmak zor değil! Seçim kazanma özlemimize “Dostlarımızla” beraber ulaşabiliriz.
Kendi içimizdeki ekipçiliğe, gruplaşmalara verdiğimiz zamanı ve enerjiyi artık yerel sorunları gündeme getiren, fikir üreten ve çözüm sunan bir yaklaşımla mahallelere, köylere yaymanın tam zamanı!
Bizi yiyip bitiren “kişisel iktidar” kavgalarından uzak birleştirici, yapıcı, uyarıcı bir dille eleştiri ve özeleştiri çerçevesinde birbirimizi anlamaya, dinlemeye ve kendi içimizdeki sorunları çözerek partimizin iktidarına odaklanmalıyız.
Bütün küçük hesapları boşa düşürerek “ayak oyunlarına” son verip ittifaktaki dostlarımızla birlikte iktidar yolumuzu açacak yürüyüşümüzü başlatmalıyız.
Peki ne yapmalıyız!
Biz Gaziantep’te CHP’ye gönül vermiş, yüreğini ortaya koymuş üyeler olarak önümüze konulacak bir “erken seçim” faktörüne karşı hazırlıklı olmalıyız. Geçmişte yapılmış olan, bundan sonra yapılmaması gereken yanlışlarımızı sıralayıp, ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız da yerel seçim kazanmalıyız sorularına cevap aramalıyız. Gelin bu cevabı hep birlikte arayalım:
1. Kendi içimizde farklılıklarımıza dayanan siyaset yapma anlayışımızı değiştirmeliyiz. Farklılıklarımızı, etnisite, mezhep ve inanç şeklimize göre değil, sorunlara bakış açımız ve çözüm önerilerimize göre belirlemeliyiz. Bu yaklaşım partimizin politikalarını hayata geçirmek konusunda bize zenginlik kazandırır, birbirimize güven inşa ettirir. “Kimliklerimiz”, “aidiyetlerimiz” bilginin, birikimin, deneyimin yerini aldı. Gaziantep’te kazanmak istiyorsak parti içinde yoldaşlık hukukunu, parti dışında dostluk hukukunu geliştirmeli kolektivizmi ve dayanışmayı arttırmalıyız.
2. Farklılıklarımızı ve önceliklerimizi bir tarafa bırakarak cumhuriyetimizi bekleyen tehlikeye karşı parti içi bütünlüğü ön plana çıkarmalıyız.
3. Kendi küçük iktidar kazanımlarımız için hem yerel iktidarı hem de genel iktidarı kaybediyoruz. Küçük ekipleri, grupları karşı karşıya değil yan yana getirecek olan parti disiplini ve tüzüğü olduğu kadar, vicdani ve ahlaki sorumluluklarımızdır da! Sorunlarımızı eleştiri, özeleştiri disiplininde çözmeli yolumuza devam etmeliyiz.
4. Hiçbir “kişisel kariyer planımız” partinin başarısının önünü tıkamamalıdır. “Ayak oyunları” ve “kasaba politikası” yöntemlerini birbirimize yapmaktan kaçınmalı; Liyakat, saygı, sevgi, deneyim kavramlarını hayata geçirecek yöntemler geliştirmeliyiz. Bilmeliyiz ki başarı, bizi biz yapan değerleri hem birbirimize karşı hem de dışarıya karşı gösterdiğimizde gelir.
5. Gerek Kentimizin sorunlarını gerekse ülkemizin sorunlarını sadece söylemekle değil çözüm önerileri sunarak, o çözümün bir parçası olma istekliliğimizi göstererek yol alabiliriz. Bu minvalde bilimsel temellere dayalı toplumsal analizlerimizi ve ürettiğimiz çözüm önerileri ile halkın yanında olduğumuzu göstermeliyiz.
6. Her yerde olmalıyız, sokakta, fabrikada, tarlada sorunları yaşayanların yanı başında, yan yana olduğumuzu göstererek.
7. Toplumsal hayat sadece işten ve evden ibaret değil. Sanatta, sporda, kültürel hayatta gençlerle ve kadınlarımızla birlikte yürüyerek, hayatın yüklerini omuzlarından almalıyız. Hayat yolculuğunda ideallerimizin gerçekleşmesi için mücadelemizi ve dayanışmamızı arttırmalıyız.
Son olarak Gaziantep kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz ki, geçmişin yanlışlarından yeni bir anlayış ortaya koymaya çalışıyoruz. Geleceğimizi, şehrimizi ve ülkemizi ranta, talana teslim etmeyeceğiz. Artık yeter diyoruz!
Kentimizin geleceğinde söz sahibi olmak için partililerimizi ve dostlarımızı omuz omuza çalışmaya davet ediyoruz.