USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP’li Melih Meriç’ten Pasaport Kanun Teklifi

Bilgi ve enformasyon çağında bilgi ömrünün kısaldığını, mesleklerinde güncel gelişmeleri takip etmek isteyen meslek grupları için sınır aşan seyahatlerin zorunlu hale geldiğini söyleyen Melih Meriç, kanun teklifi verdi.

CHP’li Melih Meriç’ten Pasaport Kanun Teklifi
22-09-2024 06:48
22-09-2024 09:12
GAZİANTEP
Google News

Bilgi ve enformasyon çağında bilgi ömrünün kısaldığını, mesleklerinde güncel gelişmeleri takip etmek isteyen meslek grupları için sınır aşan seyahatlerin zorunlu hale geldiğini söyleyen Melih Meriç, “Mesleki eğitim, seminer ve toplantılara gitmek isteyen ve özel sektörde çalışan doktorlar, eczacılar, mühendisler, mimarlar, yeminli mali müşavirler maalesef ki vize engeliyle karşılaşmaktadırlar. Vize için tüm gereksinimleri karşılamalarına ve evrakları vermelerine karşın kamu hizmeti gören bu meslek gruplarının vize başvuruları reddedilmektedir. Bu durum bahsedilen meslek gruplarının bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmasını engellemekte ve tıp, inşaat, farmakoloji, finans gibi süreçlerde etkin yer almalarının önünü kesmektedir. Benzer şekilde seçilmiş köy ve mahalle muhtarları uluslararası alanda gerçekleştirilen faaliyetleri ve projeleri görmek, bu yolla bilgi, tecrübe kazanmak ve vizyonlarını geliştirmek istediklerinde yine vize engeli ile karşılaşmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

“Vize sorunu derinleşti, diğer iş kolları için pasaport düzenlemesi zaruri oldu”

Geçmiş yıllarda bazı iş kolları için düzenlemeler yapıldığını ancak bu düzenlemelerin yetersiz kaldığını söyleyen Melih Meriç “2019 yılında yapılan kanuni bir düzenleme ile kamu hizmeti gören belirli kıdeme sahip avukatlara yaşadıkları vize sorununu çözmek ve böylece uluslararası arenada mesleki süreçlere etkin katılımını sağlamak için hususi damgalı pasaport hakkı getirildi. Bugün ise farklı bir durum ve sorun ile karşı karşıyayız. Vize sorununun daha da derinleştiği günümüzde kamu hizmeti gören serbest çalışan eczacılar, doktorlar, mimarlar, mühendisler, yeminli mali müşavirler, serbest muhasebeci mali müşavirler ve köy ve mahalle muhtarlarımız için de hususi damgalı pasaport hakkı sağlayan bir yasal düzenleme zarureti doğdu. İşte bu yüzden mahalle muhtarları ile kamu hizmeti yürüten ve belirli kıdeme sahip serbest meslek gruplarına, mesleki eğitim, seminer ve toplantılara katılabilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımı yapabilmesi ve mesleklerine dair uluslararası süreçlerde etkin yer alabilmesi için hususi damgalı pasaport verilmesini amaçlayan kanun teklifimizi verdik. Umuyorum ki en kısa zamanda Yüce Meclisimizde görüşülüp eşitlik ve hakkaniyet çerçevesinde bir çözüme kavuşacaktır.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü