USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP’li Meriç GAÜN’deki hurda skandalını Meclis’e taşıdı

Gaziantep Üniversitesi’nde yaşanan hurda skandalının kafalarda soru işareti yarattığını belirten CHP’li Meriç, “Üniversiteye ait malzeme yüklü bir kamyon, resmi çıkış evrakı ve pusulası olmadan kampüsten çıkmaya çalışıyor.

CHP’li Meriç GAÜN’deki hurda skandalını Meclis’e taşıdı
30-07-2024 22:28
30-07-2024 22:35
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep Üniversitesi’nde yaşanan hurda skandalının kafalarda soru işareti yarattığını belirten CHP’li Meriç, “Üniversiteye ait malzeme yüklü bir kamyon, resmi çıkış evrakı ve pusulası olmadan kampüsten çıkmaya çalışıyor. Ancak kampüsün kapısında bulunan güvenlik görevlisi çıkışı engelliyor. Üstlendiği sorumluluğun hakkını veren güvenlik görevlisinin tavrı sayesinde kamyon kampüse dönerek yükünü depoya geri indiriyor. Daha da vahim olanı, Gaziantep Üniversitesi yöneticilerinin hurda yüklü olduğu söylenen kamyonun çıkışı için baskı yaptığı iddia edilmektedir. Gaziantep’teki önemli bir kamu kurumunun bu tür şaibeli iddialara karışması hem Gazi şehrimizi hem de üniversiteyi töhmet altında bırakmıştır. Olayın basına yansımasının ardından bazı çalışanların görevden alındığı yönünde söylentiler dolaşmaya başlamış ancak henüz kamuoyunu tatmin edecek bir sonuç alınamamıştır. Türkiye’nin büyük üniversitelerinden birinin böyle vahim olaylarla alınması, 22 yıllık iktidarın rantçı zihniyetinin yansımasından başka bir şey değildir. Bizler Gaziantep halkının seçilmiş Milletvekilleri olarak bu işin peşini bırakmayacağız. İddiaların soruşturulması, suçu olanların hukuk önünde hesap vermesi için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Melih Meriç konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

  1. Gaziantep Üniversitesi’ne ait malzeme yüklü kamyonun resmi çıkış evrakı ve pusulası olmadan kampüsten çıkış yapmaya çalıştığı iddiası doğru mudur, doğru ise söz konusu malzeme dolu kamyona neden resmi çıkış belgesi düzenlenmemiştir?
  2. Güvenlik personeli tarafından çıkışı engellenen kamyon için, GAÜN yöneticileri tarafından evraksız çıkması için baskı yapıldığı iddiası doğru mudur?
  3. Söz konusu kamyondaki malzemenin türü, miktarı ve toplam tutarı nedir? Söz konusu kamyon nereye gitmek üzere kampüsten evraksız çıkmaya çalışmıştır?
  4. Resmî belgesi olmadan kamyonun çıkışına izin vermeyen, görevini titizlikle yerine getiren güvenlik görevlisi taltif edilmiş midir?
  5. Resmi evrak düzenlemek yerine sözlü talimatla kamyonun çıkış yapması yönünde baskı yapan yöneticilere idari soruşturma başlatılmış mıdır?
  6. Söz konusu kamyonda kamuoyuna yansıdığı gibi hurda malzemesi mi vardı, eğer hurda malzemesi ise GAÜN Geri Dönüşüm Ayrıştırma Merkezi yerine neden başka bir yere götürülmeye çalışılmıştır?
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü