USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP’li Meriç: Şiddet ve cinayet normalleşiyor

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, son aylarda gündemden düşmeyen kadın, çocuk cinayetleri ve taciz olaylarının caydırıcı cezalar olmaması nedeniyle normalleşmeye başladığını ve toplum vicdanının derinden yaralandığını söyledi.

CHP’li Meriç: Şiddet ve cinayet normalleşiyor
04-10-2024 19:54
04-10-2024 19:55
GAZİANTEP
Google News

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, son aylarda gündemden düşmeyen kadın, çocuk cinayetleri ve taciz olaylarının caydırıcı cezalar olmaması nedeniyle normalleşmeye başladığını ve toplum vicdanının derinden yaralandığını söyledi.

RAKAMLAR ÇOK KORKUNÇ

Kadın cinayetleri ve taciz olaylarına ilişkin rakamların toplumsal huzuru tehdit edecek düzeye ulaştığına dikkat çeken Meriç, ‘’2023 yılı içinde katledilen 438 kadın cinayetinin 135'i şüpheli ölüm, 303'ü cinayet olduğu anlaşıldı. 2024 yılının ilk 6 ayında erkekler tarafından 205 kadın öldürüldü, 117 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Her yıl binlerce kadın ve çocuk tacize uğruyor ve suçlular hafif cezalarla serbest bırakılıyor. Hal böyle olunca taciz ve cinayet olayları toplumsal bir cinnete dönüşüyor. Çocukların, genç kızlarımızın ve kadınlarımızın güvenle çarşıya çıkmaması utanç verici bir durumdur. Suçluları teşvik eden değil, ceza veren bir caydırıcı sistem inşa edilmelidir.’’ dedi.

BEYOĞLU’NDAKİ OLAY NE İLK NE DE SON OLACAK!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beyoğlu’nda sokak ortasında bir kız çocuğunun göz göre göre taciz edilmesi olayına dikkat çeken Meriç, ‘’İstanbul Beyoğlu’nda iki şahıs genç bir kadına cinsel saldırıda bulunuyor, kasten yaralıyor, gasp ediyor, hatta otomobil hırsızlığına karışıyor. İki şahıs da suç makinesi çıkıyor. Sonuç ne? Serbest bırakılıyorlar! Bu olay, ülkemizde hukuk ve adalet sisteminin ne kadar işlevsiz hale geldiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Cinsel saldırı, kasten yaralama, gasp ve hırsızlık gibi suçları işleyenlerin bu kadar kolay salıverilmesi, Türk kadınının sokakta güven içinde yürümesini engelleyen zihniyeti açıkça gözler önüne seriyor. Kadınların yaşamı, onuru ve hakları böylesine çiğnenirken, hukukun bu denli aciz kalması kabul edilemez!’’ ifadelerini kullandı.

‘’KONUYU TBMM’YE TAŞIYACAĞIM’’

Kadına ve çocuğa şiddet olaylarının caydırıcı cezalar olmaması nedeniyle her yıl artış gösterdiğini vurgulayan Meriç, şunları söyledi: ‘’Bu konuyu TBMM’ye taşıyacağım. Bu konu siyaset üstü, toplum huzurunu yakından ilgilendiren ve ivedilikle çözüm bulunması gereken bir konudur. Her kadın cinayetinde tepkili paylaşımlar ve kınama yazıları ile bu süreç yönetilemez. Artık daha somut adımlar atılması gerekiyor. Suç makineleri elini kolunu sallayarak gezerken, her işledikleri suçta ifade sonrası serbest bırakılırken çocuklarımız ve kadınlarımız nasıl güvenle yaşayacak bu ülkede? Cinayetler ve tacizler gerçekleşmeden önleyici tedbir almamız gerekiyor.’’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü