USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'li Öztürkmen: Şimdi de 'borçlanma vergisi' geliyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, AKP’nin Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Öztürkmen: Şimdi de 'borçlanma vergisi' geliyor!
14-10-2024 19:32
14-10-2024 19:34
GAZİANTEP
Google News

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen "Bu iktidar Deli Dumrul’a rahmet okutur. Dünyanın hiçbir ülkesinde kredi kartı limiti yüksek diye vergi yok. Kredi kartı limiti o kişinin parası değil, aldığı borçtur. Borç almak zorunda olan kişiden vergi almak, vatandaşı daha da zor duruma sokacaktır” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, AKP’nin Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztürkmen'in açıklamasının tamamı şöyle:

“AKP iktidarı, ekonomik krizi yine halkın omuzlarına yüklemenin planını yapıyor. Üstelik bu sefer Orta Doğu’daki savaş ortamı bahane edilerek “Savunma Sanayisi” üzerinden vatandaşın milli duyguları istismar edilerek tepkinin önüne geçme planları yapılıyor.

Meclis’e sunulan teklife göre Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapılması planlanıyor.

Buna göre vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerindense damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı alınacak.

Kredi kartı limiti 100.000 TL'nin üzerinde olan kişilerden yılda 750 TL,

Gayrimenkul alım ve satımında alıcı ve satıcıdan 750 TL,

Tapuda yapılan diğer işlemlerden 375 TL,

Noterdeki sıfır araç tescilinde 3.000 TL, ikinci el araç satışında 1.500 TL, diğer işlemler için 75 TL pay alınması planlanıyor.

Ayrıca, silindir hacmi 100 CC'nin altında olan ve motor gücü 6 kilowattı geçmeyen motosikletlerin de Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kapsamına alınacağı, fiyatı 5.000 TL'yi aşan dron ve saatlerin Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) dahil edilmesi planlanıyor.

SAVUNMA SANAYİNİ KÖTÜ EKONOMİK YÖNETİMİ ÖRTBAS ETMEK İÇİN KULLANIYORLAR

Savunma sanayi gibi stratejik bir sektör, AKP’nin kötü ekonomi yönetimini örtbas etmek için kullanılıyor.

Yıllardır İsrail’e Kürecik Üssü’nden istihbarat sağlanmasına göz yuman, Gazze’de katliam sürerken dahi ticareti kesmeyen, “Ticareti kestik” dedikten sonra bile Türkiye’den İsrail’e gemilerle mal taşıyan iktidar, şimdi “İsrail, Türkiye’ye saldıracak” diyerek yeni vergilerin yolunu yapıyor.

Devlet kasasını yandaşlara peşkeş çeken, enflasyonu fırlatıp, faiz rekorları kıran bu iktidar, bakalım vergi almadık ne bırakacak. Yaşayanlardan sağ olma vergisi, sokağa çıkma vergisi, parka gitme vergisi gelirse şaşırmayalım.

Bu iktidar Deli Dumrul’a rahmet okutur. Dünyanın hiçbir ülkesinde kredi kartı limiti yüksek diye vergi yok. Kredi kartı limiti o kişinin parası değil, aldığı borçtur. Borç almak zorunda olan kişiden vergi almak, vatandaşı daha da zor duruma sokacaktır.

Bütçe gelirleri Saray’ı, Diyanet’i doyurmaya yetmediği için, vatandaşın omuzuna koyulmadık ek vergi kalmadı. Toplanan vergilerin bir fona aktarılması, bu durumu makul yapmaz. Ülke ekonomisi düzgün idare edilse, Türkiye savunmasının, bütçesinin buna ihtiyacı kalmazdı. Sorun, bölgemizde gelişen savaş ortamından çok iktidarın yanlış politikalarıdır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü