USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP’nin Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında Yavaş’a Cumhurbaşkanlığı soruldu

CHP, parti tüzüğü gereği belirli aralıklarla yaptığı il ve ilçe danışma kurulu toplantılarının Ankara aşamasını, önceki gün Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen il danışma kurulu toplantısı ile tamamladı. Edinilen bilgiye göre, parti üyelerinin geleceğe il

CHP’nin Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında Yavaş’a Cumhurbaşkanlığı soruldu
16-07-2024 06:38
16-07-2024 07:27
ANKARA
Google News

Yavaş’ın yerel seçim başarısından söz ettiği konuşmasının sonunda, salondan bazı üyelerin Yavaş’a cumhurbaşkanı adayı olmasına yönelik çağrı yaptığı kaydedildi.

Bunun üzerine de Yavaş’ın parti üyelerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Maçın son dakikasında bir penaltı kazanıldığında teknik direktör, ‘Bırakın ben atacağım’ demez. En formda oyuncusuna attırır. Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak” sözlerini işaret ettiği belirtildi.

Yavaş’ın “Genel başkanımız bizi onurlandırdı. ‘İki forvetim var’ derken beni de saydı. Ben ABB başkanıyım. Somut bir cumhurbaşkanlığı süreci çıkana kadar bu konuyu ağzıma almayacağım. Somut bir süreç çıktığında partinin ve genel başkanın takdiri neyse onu yapacağız” dediği öğrenildi. Partililer, Yavaş’ın “Ben geleceğimi CHP ile kurdum” mesajını verdiğini de söyledi.

Öte yandan; Ankara’da geçen danışma kurullarının genel havasına ilişkin de konuşan partililer, “Partide genel olarak bir memnuniyet havası var. Tabanda geleceğe umutlu bakan, iktidara inanan bir hava var ve bu çalışma motivasyonu da sağlıyor” değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü