USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'den 'Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, TSK’nın Afrin Bölgesine yaptığı sınır ötesi harekata tam destek verdiklerini vurguladı.

CHP'den 'Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek
23-01-2018 17:10
Google News

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Kamil Ocak Stadyumu’nun yerinin meydan olması için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyledi. Sucu, Gaziantep’teki STK’lara da sitem bulunarak Gaziantep için alınan önemli kararlarda STK’ların ses çıkarmadığını savundu. Sucu, “Bu kentte CHP’den ve TMMOB’a bağlı odalar dışında 300’e yakın STK var ama kimsenin sesi çıkmıyor. Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri babamızın malı değil. Orası Gazianteplinin malı” dedi.

İl Başkanı Hayri Sucu Gaziantep gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Sucu’nun ana gündem maddesi Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri oldu. Hayri Sucu, Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri konusunda Gaziantep’in tek yürek olup, alanın sadece meydan olması için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de çağrıda bulunan Sucu, Şahin’in 2014 seçimlerinden önce “Kamil Ocak Stadyumu’nu yıkıp yerine Kent Meydanı yapacağız” sözünüzü tutmasını istedi.

KONU HAKKINDA ŞAHİN İLE GÖRÜŞÜLECEK

Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmek istediklerini kaydeden Sucu, önceki gün Kamil Ocak Dayanışma Grubu ile Şahin’in bir araya geldiğini bu toplantıya CHP’nin neden davet edilmediğini merak ettiklerini söyledi. Sucu, 5 yıldır konunun takipçisi olduklarını bundan sonra da konuyu gündemde tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

GEREKİRSE MAHKEMEYE GİDİLECEK

Başkan Fatma Şahin’in imar tadilatını yeniden Meclis’e gönderdiğini meclisten istediklerini sonucu alamamaları halinde yeni bir yol haritası belirleyeceklerini ifade eden Sucu, “Konuyu gerekirse mahkemeye taşıyacağız.  Ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Olmadı eylem yapacağız. Şehir merkezini beton yığına çevrilmesine müsaade etmeyeceğiz. Burası Gaziantep’in akciğeri. Ben inanıyorum ki burası için diğer muhalefet de bize destek verecektir” dedi.

KİMSEDEN KORKMAYIZ

Gaziantep’te CHP’nin muhalefet yapamıyor söylemlerinin bazı kesimlerce bilerek ortaya atıldığını söyleyen Sucu, “Biz bazı şeyleri yapıyoruz ama bu basına yansımıyor. Yani söylenecek ne varsa biz bunu söyleriz. Kimseden çekindiğimiz, korktuğumuz yoktur. Memleket için ne yanlışsa yanlış olarak gördüğümüz her şeyi yönetici arkadaşlarımızla birlikte açıkça her yerde söyleriz. Kimseden çekinmeyiz. Biz bu memleketin aydınlığı için her şeyi yaparız.

CHP YAPSAYDI ONADA KARŞI OLURDUK

Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri konusundaki tavırlarının 2014 yılından net olduğunu ifade eden İl Başkanı Hayri Sucu, “Eğer 2014 yılında belediye seçimlerini biz kazanmış olsaydık, bugün partimiz de böyle bir karar almış olsa dahi biz yine karşısında dururduk. AKP’deki bütün meclis üyelerinin, belediye başkanları dahil oranın meydan olmasından yana. Gaziantep’te yaşayan bütün siyasetçilerin, MHP de AKP de CHP de bütün siyasi partiler oranın meydan olmasından yana. Fakat yukarıda çok büyük bir güç var. TOKİ gücü… Bunu aşamıyorlar. Bunu aşmaları gerek. Yoksa biz bunu ölünceye kadar il başkanı olsak da vatandaş olsak da her yerde bunların yüzüne vuracağız. Orası bir meydan olmalı. Eğer bunlar 15 yıldır yereli biz yönetiyoruz, yönettik diyeceklerse orası bir meydan olmalı. Kesinlikle buna karşıyız. Kimse de bize muhalefet yapamıyor diye çamur atmasına gerek yok. Gereken yerde eylemi de yaparız söylemi de yaparız” ifadelerini kullandı.

STK’LAR SESİNİ ÇIKARMIYOR

Gaziantep’teki bazı STK’lara da sitemde bulunan CHP İl Başkanı Hayri Sucu, “TMMOB’a bağlı bazı odaların dışında başka odalarda var. Bu şehirde 300’e yakın sivil toplum kuruluşu var. Bir tanesi sesini çıkarıyor mu? Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka bir tane insan sesini çıkarabiliyor mu? Bir tane siyasi parti sesini çıkarabiliyor mu? Orası bizim babamızın malı değil. Orası Gazianteplinin  malı. Bizim çocuklarımızın nefesinin çıkacağı yer orası. Onun için biz buna karşıyız. Hiçbir güç bunun tersini söyletemez. Muhalefet edemiyor diyen her kimse gelsin karşımıza oturup konuşalım. İsteriz ki Belediye Başkanımız bütün siyasi partilerini ve bütün sivil topum örgütlerini bir araya toplasın ve bu konuda bize bilgi versin. Biz belediye başkanından randevu talep edip bunu yüz yüze de konuşacağız. Bu madde tekrar meclisten onaylanırsa tepkimiz bu defa daha ağır, daha şiddetli olur” şeklinde konuştu.

ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NA TAM DESTEK

Gündeme ilişkin soruları da cevaplayan Hayri Sucu, TSK’nın Afrin Bölgesine yaptığı sınır ötesi harekata tam destek verdiklerini vurguladı. Sucu şöyle konuştu: “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin Kuzeyinde bulunan Afrin Bölgesine yaptığı sınır ötesi harekata, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ununda dediği gibi parti olarak desteğimiz tamdır. Zeytin Dalı Harekatı, sınır güvenliğimizin sağlanması ve sınırlarımızın terör unsurlarından arındırılması, ülkemizin ve bölgenin huzuru açısından büyük önem taşımaktadır. Çünkü ülkemizin milli güvenliği ve çıkarları her şeyin üstündedir. Suriye’ye ilişkin genel stratejimiz, terör örgütleriyle mücadele yanında, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü sağlayacak siyasi çözüme odaklanılması olmalıdır. Bu strateji bölge barışı için kalıcı çözüm olacaktır. Bu amaçla Türkiye’nin bütün taraflarla görüşmesi (ABD, Rusya, Iran ve Suriye) ve siyasi sürece yukarıdaki çerçevede katkı sağlaması önemlidir. Şanlı ordumuzun başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın en kısa sürede hedefine ulaşıp, Mehmetçiğimizin burnu kanamadan ülkemize dönmesi en büyük arzumuzdur.  Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun.”

KEŞKE TEK ADAYIMIZ TEK OLSA

CHP 36. Olağan Kurultayı'nda belirlenecek Parti Meclisi’ne Gaziantep’ten 7 kişinin aday olduğunu açıklayan Hayri Sucu, “Parti Meclisi’ne aday Gaziantep’ten 6-7 arkadaşımız var. Tabi ismini duyurmayan çok arkadaşlarımız var. Biz bunu biliyoruz. Tabi partiden tek aday çıkarabilsek, elimiz daha güçlü olacaktı. Fakat bunu sağlamak biraz zor gibi geliyor. Biz aday arkadaşlarımıza söyledik aday sayısını 1’e düşürün diye fakat arkadaşlarımız bu konuda pek yaklaşım göstermedi. Biz bütün adaylarımıza eşit mesafede olacağız. Gaziantep kurultay delegesi olarak 24 delegemiz var. 24 delegemiz ile birlikte aday olan bütün arkadaşlarımızı destekleyeceğiz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü