USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çin'den ABD'ye çağrı: Sorumlu adım atın

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Fu Cong, İsrail'in en büyük silah sağlayıcısı şeklinde nitelendirdiği ABD'ye, Tel Aviv yönetiminin Gazze'ye saldırıları konusunda samimi ve sorumluluk sahibi adımlar atması çağrısı yaptı.

Çin'den ABD'ye çağrı: Sorumlu adım atın
14-08-2024 14:08
Google News

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Fu Cong, BM Güvenlik Konseyi'nde Orta Doğu'daki duruma ilişkin düzenlenen acil oturumda konuştu.

Fu, İsrail'in Gazze'deki Et-Tabiin Okuluna saldırısını kınayarak, sivillerin ve sivil yapıların hedef alınmaması gerektiğini ve bunun uluslararası insancıl hukuk açısından önemini vurguladı.

Gazze'de derhal ve kalıcı ateşkese ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Fu, "Sığınak arayan birçok sivilin bulunduğu okullara tekrar tekrar saldırmak, iğrençtir" dedi.

Fu, İsrail'in "en büyük silah sağlayıcısı" şeklinde nitelendirdiği ABD'ye, bu konuda "samimi ve sorumluluk sahibi adımlar atması" çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi'nde yerinden edilen sivillerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na 10 Ağustos'ta saldırı düzenlemişti.

Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilen Filistinlilerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü