USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Sedat Peker sorusu...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ziyaretine ilişkin Sedat Peker fakötrünü ve pazarlıkları sordu.

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Sedat Peker sorusu...
24-11-2021 16:54
Google News

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu görüşmesi sona erdi. İki liderin düzenlediği ortak basın toplantısında, "Türkiye sahipsiz değildir" vurgusu öne çıktı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' çağrısıyla başlattığı görüşmelerin ikincisini bugün İYİ Parti Genel Merkezi'nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdi. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

BAE-TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz'u finanse etmekle suçlanmasının ardından bugün Türkiye'ye düzenlediği görüşmeye ilişkin Davutoğlu, "15 Temmuz'la ilgili bu kadar ağır ithamlarda bulunduktan sonra, bugün bu iddiaların tersine bir veri varsa bu anlaşılır. Sedat Peker fakötrü ya da pazarlıklar söz konusuysa, ilkesel politikalarda bir taviz söz konusuysa bu  kamuoyuyla paylaşılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI: ÇIKIN AÇIKLAYIN

Görüşmenin verimli geçtiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Davutoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' tanımlamasına atıfta bulundu. Erdoğan'a çağrı yapan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, elinizde bütün istihbarat bilgileri var. Çıkın açıklayın; Türkiye'yi ekonomik Kurtulu Savaşı yapmak zorunda bırakanlar kimlerdir? Gereğini yapın. Kim yapıyorsa gerekli dersi verin" dedi.

Davutoğlu, "Milli ve yerli olduğunu iddia eden bir iktidarın döneminde; TL'nin değeri yerlerde sürünen bir hale geldi. Şu anda dolar olanlar mutlu, cebinde TL bulunduranlar kaygılı" değerlendirmesinde bulundu.

'KURTULUŞ SAVAŞI VERMEK GEREKİYORSA ÖNCE SİZİN ZİHNİYETİNİZE KARŞI VERİLMELİ'

Gelecek döneme dair kaygılarını paylaşan Davutoğlu, "Türk varlıklarının ucuzlaması ve dış mihrakların bunlara çöreklenmesi beni kaygılandırıyor" dedi.

"Kurtuluş Savaşı vermek gerekirse önce sizin zihniyetinize karşı verilmeli" diyen Davutoğlu, "Ciddi bir ödemeler dengesi krizi bizi bekliyor. 450 milyar dolar borcun olduğu ülkede yeterli döviz yoksa 70 cente muhtaç olan bir ülke olur" diye konuştu.

'KİTLESEL GÖSTERİLERDEN UZAK DURULMALI'

Ekonomik krize karşı iktidarı istifaya çağıran yurttaşların eylemlerini de değerlendiren Davutoğlu, 'provokasyonlara karşı kitlesel gösterilerden uzak durulması' gerektiğini söyledi.

"Türkiye sahipsiz değildir" diyen Davutoğlu'nun ifadeleri şöyle oldu:

"Dün akşam bazı şehirlerimizde protesto gösterileri oldu. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum; şartlar ne olursa olsun provokasyona gelinmemeli. Hukuki olarak süreçleri tamamlanmamış, kontrolsüz kitle gösterilerinden uzak durulsun. Önemli olan ülkemize güvenmektir. Türkiye sahipsiz değildir. Tepkilerinizi anayasal hak çerçevesinde kullanırken, provokasyonlardan uzak durunuz."

AKŞENER: FAYDALI BİR İSTİŞAREDE BULUNDUK

Davutoğlu'nun ardından Akşener söz aldı ve "faydalı bir istişarede bulunduklarını" söyledi. Akşener, yaşanan ekonomik kriz gelişmelerine ilişkin, "Beceriksizliğin, cehaletin sonucunda geldiğimiz nokta bu" değerlendirmesinde bulundu.

'KAOSUN PARÇASI OLAN YÖNETEMEZ'

Sokak eylemlerine karşı Davutoğlu'yla benzer bir çağrı yapan Akşener, "Öğrenci hadiselerinin içinde yer almış bir şahıs olarak bilirim ki kaosun parçası olan yönetemez, o da paketlenir. Bizi yönetenlerin ayağını denk alması gerekir" ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin 'iyi yetişmiş' ekonomi kurmaylarına sahip olduğunu belirten Akşener, "Her bir partinin önemli çözüm önerileri var. İYİ Parti olarak bizler de tespit yapıp, çözümleri paylaşıyoruz. Cehaletleri, inatları, tercihleri bu çözümlerden uzak kalmalarına sebep oluyor" dedi.

'TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

Akşener de, "Türkiye sahipsiz değildir" dedi ve sözlerini şöyle noktalandırdı:

"Siyasetçi, siyasetçiyle mücadele eder. Milletimize düşen oylarını kullanmaktır. İlk seçimde de bu arkadaşlarımız, sandıkta, demokrasiyle gideceklerdir. Kimse endie etmesin."

SEDAT PEKER PAZARLIĞI SÖZ KONUSU İSE PAYLAŞILMALI

Akşener ve Davutoğlu, açıklamalarının ardından baısn mensuplarının sorularını yanıtladı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz'u finanse etmekle suçlanmasının ardından bugün Türkiye'ye düzenlediği görüşmeye ilişkin fikri sorulan liderlerden Akşener, "Allah kimseyi söylediklerinin tersine davranmak zorunda bırakmasın" dedi.

Davutoğlu ise, "15 Temmuz'la ilgili bu kadar ağır ithamlarda bulunduktan sonra, bugün bu iddiaların tersine bir veri varsa bu anlaşılır. Sedat Peker fakötrü ya da pazarlıklar söz konusuysa, ilkesel politikalarda bir taviz söz konusuysa bu  kamuoyuyla paylaşılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

SARAL'IN 'MÜPTEZELLER' AÇIKLAMASINA YANIT

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'ın, "Hepinizin canı cehenneme müptezeller" ifadelerine ilişkin de Akşener'in yorumu, "Ben prensip olarak atanmışlarla konuşmuyorum. Sayın Erdoğan'ın gözüne girmek için sallamış arkadaş" şeklinde oldu. Davutoğlu da, "Kem söz sahibine aittir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü