USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem sonrası fahiş kira artışına soruşturma

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, depremle sarsılan kentte artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak resen araştırma ve soruşturma başlattı.

Deprem sonrası fahiş kira artışına soruşturma
30-01-2020 12:33
Google News

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan kentte artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak resen araştırma ve soruşturma başlattı.

33 mahallesi bulunan Elazığ’da, 6.8 büyüklüğündeki depremde bazı binalar yıkıldı, birçok bina ise ağır ve orta hasarlı raporunun ardından vatandaşların can güvenliği nedeniyle kullanımı yasaklandı. Bu durumun ardından depremzedeler kentte geçici olarak kurulan çadırlar, okullar, spor salonları, camiler ve misafirhanelerde konaklamaya başladı. Hava sıcaklığının özellikle geceleri eksilere düşmesi ile zorluk yaşayanlar, barınmak için kiralık ev aramaya başladı.

Kiralar bir anda 2 katına çıktı

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) dün aktardığına göre artan talebin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatı da bir anda 2 katına yükseldi. Daha önce semtine ve metre karesine göre 700 ile 1500 lira arasında değişen fiyatlar bir anda 1500 ile 2 bin liraya çıktı.

Resen araştırma ve soruşturma başlatıldı

Konuyla ilgili olarak Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün kentte artan kira fiyatları ile ilgili resen araştırma ve soruşturma başlattı.

 !#**h19842**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü