USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DİAYDER davasında avukata gözaltı: Duruşma sırasında alındı

PKK ile iltisaklı olduğu iddiasıyla Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) yönetici ve üyelerinden oluşan 23 kişinin yargılandığı davada, sanık avukatı Bedirhan Sarsılmaz, duruşma devam ettiği sırada gözaltına alındı.

DİAYDER davasında avukata gözaltı: Duruşma sırasında alındı
25-10-2024 13:38
Google News

Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) yerleşkesine 23 Ekim'de gerçekleştirilen ve Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici, teknisyen Hasan Hüseyin Canbaz, kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ile ticari taksi şoförü Murat Arslan'ın şehit edilmesine ilişkin terör saldırısı sonrası Türkiye genelinde PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmalar kapsamında 44 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Bu sabah belirlenen adreslere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 37 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

AVUKAT DURUŞMADA GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında örgütün Sosyal Alan ve Kurumlar Sözcülüğüne bağlı "Avukatlar Boyutu" içerisinde faaliyet yürüttüğü iddia edilen bir avukat hakkında da yakalama kararı verildi.

Bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, PKK ile iltisaklı olduğu iddiasıyla Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) yönetici ve üyelerinden oluşan 23 kişinin "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından yargılanan sanıkaların avukatlarından Bedirhan Sarsılmaz, duruşma sırasında mahkeme salonuna giren emniyet görevlileri tarafından gözaltına alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü