USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan ve İran Dışişleri Bakanı Arakçi bir araya geldi

Önceki günkü Güney Kafkasya zirvesine katılan Arakçi, dün de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. İkili görüşme sonrası Fidan, “Savaşın bölgeye yayılma riskini” vurguladı.

Dışişleri Bakanı Fidan ve İran Dışişleri Bakanı Arakçi bir araya geldi
20-10-2024 06:09
Google News

Ortadoğu turuna çıkan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İstanbul’da da temaslarda bulundu. Önceki günkü Güney Kafkasya zirvesine katılan Arakçi, dün de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. İkili görüşme sonrası Fidan, “Savaşın bölgeye yayılma riskini” vurguladı. Fidan, “İsrail, İran’ı savaşa çekmeye çalışmaktan vazgeçmeli” dedi. Tahran’ın Tel Aviv’e yönelik füze saldırısına işaret eden Fidan, “İsrail’in saldırgan tutumu İran’ı meşru müdafaya dönük adımlar atmaya zorluyor” ifadelerini kullandı. Liderleri Yahya Sinvar’ın Gazze’de öldürülmesi sonrası Hamas’ın üst düzey yetkilileri ile bir araya gelen Fidan görüşmede, Filistinliler arası birlik meselesiyle ateşkes müzakerelerindeki gelişmeleri görüştüklerini belirtti. Terörle mücadeleye değinen Fidan, “PJAK ve PKK konusundaki ortak anlayışın ortak mücadeleye dönüşmesi gerektiğini” söyledi.

Arakçi ise “Bölge ciddi anlamda büyük çaplı bir savaş ihtimaliyle karşı karşıya. Biz barıştan yanayız ancak her türlü senaryoya hazırız” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü