USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Doğa Koleji'nden geleneksel 'Medya Buluşması'

Doğa Koleji Gaziantep’te ikinci kampüs için gün sayıyor.

Doğa Koleji'nden geleneksel 'Medya Buluşması'
10-04-2019 13:02
Google News

124 kampüs, 82 bin öğrenci ve 13.500 personeliyle Türkiye ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük okul zinciri Doğa Koleji, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında açacağı 6 yeni kampüsle birlikte kampüs sayısını 130’a, öğrenci sayısı hedefini ise 90 bine çıkarıyor. Doğa Koleji Gaziantep’te ikinci kampüs için gün sayıyor. Geleneksel Medya Buluşması çerçevesinde Gaziantep’te basın mensuplarıyla bir araya gelen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Buradaki akademik başarı bizleri gururlandırıyor.” dedi.

Doğa Koleji, Gaziantep’te akademik başarıyı bilim ve teknolojiyle desteklerken; öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle desteklenen proje modelli eğitim anlayışı; öğrencilerin proje üreten, teknolojiyi takip eden ve yaratıcılığını kullanarak pratiğe dönüştürebilen bireyler olmalarına olanak tanıyor.

Doğa Koleji, Gaziantep basınıyla Divan Otel’de Geleneksel Medya Buluşması’nda bir araya geldi. Toplantıya Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, İl Koordinatörü Göksel Yalçın, Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü İlkokul Müdürü Oğuz Apak, Ortaokul Müdürü Ayber Gencel, Lise Müdürü Mehmet Koçer ve Halkla İlişkiler Bölge Müdürü Bektaş Pektaş katıldı. Toplantıda Gaziantep Doğa Koleji’ne ilişkin hedef ve öngörüler paylaşıldı.

Gaziantep basınının sorularını yanıtlayan Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle: “Gaziantep’te eğitimdeki yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Gaziantep’te ikinci kampüsümüzü eğitim sektörüne kazandırmak için gün sayıyoruz.” dedi.

Bilimsel araştırma projeleriyle kazandığı derecelerle adından söz ettiren Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü, bilim ve teknoloji alanına önemli katkılarda bulunuyor.Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Ulusal ve uluslararası platformda başarı elde eden tüm kampüslerimizden öğrencilerimizbu yıl toplam 3214 projeyle yarıştı. Türkiye’nin dört bir yanından başvuruda bulunan, sayısı 6 bini aşan öğrencimiz bilim ve teknoloji dünyasının kapılarını araladı.” dedi.

Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü, proje modelli lise eğitiminde, öğrencilerin öncelikle proje hazırlama becerilerini geliştiriyor. Proje Yönetimi dersleri alan öğrenciler, proje geliştirmeden önce yol haritasını çizmiş oluyor.

Proje modelli eğitim aracılığıyla, okulda edinilen bilgilerin projeye; bilimsel araştırma basamaklarının ise uygulamaya dönüştürülmesi;üretimde aktif olarak yer alan ve strateji üreten bireyler yetiştirilmesine olanak tanıyor.

Geçen yıl, ESHG (EuropeanSociety of Human Genetics) tarafından 11.’si düzenlenen Avrupa DNA Makale Yarışması’nda, Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü öğrencisiBuse Aslan, Biyoloji alanında hazırladığı “Genetik Testlerin Spordaki Asıl Rolü”makalesiyle Avrupa 2.’si olarak önemli bir başarı elde etti.

Bilim ve teknoloji alanında projeler hazırlayan öğrenciler; TÜBİTAK, MOSTRATEC, Google ScienceFair, Harvard IJAS, BAYER, DNA DayEssayContest, CyberMissionAndTheNextGenerationScienceStandards, IGEM (The International GeneticallyEngineered Machine), Imagine Cup, Intel ISEF, UNESCO GoiPeace, Dovep, Gen-or, Spaghetti Bridge, D-bap, Science Expo yarışmalarına projelerini sundu.

Öğretmenlerine Proje Danışmanlık Eğitimleri Veriyor

Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü’nde, mentor olarak belirlenen öğretmenlere Doğa Koleji Projeler Koordinatörlüğü tarafından planlanan 4 haftalık proje tasarlama, yazma ve başvuru süreçlerine dair eğitimler veriliyor. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü ev sahipliğinde, ortaokul ve lise mentor öğretmen eğitimleri gerçekleştirildi. Öğretmen eğitimleri kapsamında Adana, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş, Mersin, Osmaniye olmak üzere 8 bölgeden seçilen 29 öğretmen, proje hazırlama süreçlerine dair danışmanlık eğitimleri aldı.

Akademik Başarıda Sınır Tanımıyor

Eğitimdeki liderliğini sürdüren ve başarıda sınır tanımayan Doğa Koleji, LGS’de 51 öğrencisinin ilk 500’e girmesiyle, akademik başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Genel Müdür Lüle: “Merak eden, tartışan, sorgulayan, problem çözen, girişimci, sorumluluk alan, düşünme becerileri gelişmiş ve öz düzenleme yapabilen bireyler, yalnızca bilgi aktarmaya dayalı modellerle yetiştirilemez. Eğitim, öğrencinin entelektüel ve sosyal gelişimini etkilerken kişiliğini de biçimlendirmelidir.” dedi.

İngilizce’yi Yaşayarak Öğreniyorlar

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim imkanı sunan Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü’nün yoğun İngilizce eğitim programı, “yaşayarak öğrenme” modeline dayanıyor. Öğrencilerin günümüz dünyasına adapte olabilmesi ve uluslararası yabancı dil sınavlarında başarılar elde edebilmesi için; anaokulunda yarım gün, ilkokulda 14 saat, 5. Sınıfta hazırlık 6. ve 7. sınıfta ise 14’er saat İngilizce eğitimi veriliyor.

Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü’nün alanında uzman öğretmenleri, sadece derste değil; okulun tüm alanlarında öğrencileriyle İngilizce konuşarak çocukların küçük yaşta yabancı dile yatkınlık kazanmasını sağlıyor.

Lise Döneminde Yüksek Lisansa Hazırlık Başlıyor

Doğa Koleji öğrencileri, t-MBA eğitim programıyla bir adım öne geçiyor. İşletme yüksek lisans programının lise düzeyine uyarlanmış eğitim modeli olan t-MBA, öğrencilerin aktif katılım sağladığı öğrenme ortamları yaratıyor.

Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü, uygulamalı ve öğrencilerin yeteneklerine göre belirlenen eğitim sistemiyle farklılıklar sunuyor. t-MBA (Teenager MBA) eğitim programı, 10 farklı işletme yüksek lisans dersini lise düzeyine uyarlıyor. İfade yeteneği güçlü, sosyal, yenilikçi ve teknolojiyle barışık girişimciler yetiştirmeyi amaçlayan t-MBA eğitim modeli; 9,10 ve 11. sınıflarda uygulanıyor.

Genç sporcular uluslararası arenada iddialı

Türkiye’de ve dünyada ISF (Dünya Okul Sporları Federasyonu) tarafından organize edilen okul spor faaliyetlerinde basketbol, voleybol ve hentbol olmak üzere 3 branşta 6 dünya şampiyonluğubulunan tek okul olan Doğa Koleji, sporcu nesiller yetiştirme misyonuyla hareket ediyor.Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü; bölge, il ve Türkiye genelinde bireysel sporlarda ve takım sporlarında dereceler elde ediyor. Son 2 yılda karate, okçuluk, yüzme ve jimnastik takımı şampiyon oldu.

DOĞA ADAY ÖĞRETMEN PROGRAMI

Doğa Koleji, “Doğa TeacherTraineeProgramme” yani “Doğa Aday Öğretmen Programı” ile üniversitelerin son sınıf öğrencilerini 6 ay süren eğitim programıyla yetiştirip bünyesine dahil ediyor. İngilizce, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği bölümlerinde eğitim alan öğretmen adayı; hem işi hazır, hem de kendini yetiştirmiş bir şekilde okulundan mezun oluyor.

DOĞA T-MBA MODELİ

Doğa Koleji’nde öğrenciler, küçük yaşta aldıkları İngilizce eğitimi, lisede Doğa’ya özgü t-MBA modeli, kodlama ve robotik dersleri ile geleceğin liderleri olarak yetişiyor. Akademik alandaki başarıları ve akademik kadrosu, yabancı dil eğitimi, sanatsal, sportif ve sosyal faaliyetleri, kendi eğitim materyallerini oluşturması gibi birçok özelliği Doğa Koleji’nin tercih edilme sebeplerinin başında geliyor. Öğrenciler, fark yaratan eğitim yöntemleriyle geleceğe doğru şekilde hazırlanıyorlar.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü