USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Doğru Parti iddialı geliyor...

Türk siyasetinin tecrübeli isimlerinden Rıfat Serdaroğlu tarafından kurulan Doğru Parti'nin Gaziantep İl Başkanı Erdal Hamavioğlu oldu.

Doğru Parti iddialı geliyor...
31-08-2020 15:47
Google News

Türk siyasetinin tecrübeli isimlerinden Rıfat Serdaroğlu tarafından kurulan Doğru Parti'nin Gaziantep İl Başkanı Erdal Hamavioğlu oldu.

Basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Erdal Hamavioğlu, partinin kurulma aşaması ve hedeflerini anlattı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen, İl Başkanı Erdal Hamavioğlu ve Şahinbey İlçe Başkanı Abdullah Yeniekinci soruları yanıtladı. Doğru Parti'nin kurucular kurulu listesinde Gaziantep'ten Mehmet Yaşar Ahi, Mehmet Murat Arpacıoğlu, Nükhet Balkan Ocak, Av M.Emin Durap'ın da yer aldı.

ÇOBAN ATEŞİ HAREKETİ PARTİLEŞTİ

Eski Sağlık ve Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu tarafından kurulan 'Çoban Ateşi Hareketi' partileşerek siyasi hayatına başladı. Doğru Parti'nin Gaziantep İl Başkanı olan deneyimli siyasetçi Erdal Hamavioğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmasında, şöyle konuştu:

TÜRKİYE BARIŞÇIL BİR SİYASET İSTİYOR

"Doğru Parti Eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu'nun liderliğinde kuruldu. Doğru parti, Türkiye’de bütün anketlerde yüzde 25-30 insanların kararsız olduğu ortaya çıkıyor.

Türkiye yumuşak, barışçıl ve insanların kucaklaştığı bir siyaset istiyor.
İnanç özgürlüğünde sonuna kadar varız ama seccade şeytanlarını bunlara katmıyoruz. Yani dini siyasete alet eden bir kesimi benimsemiyoruz. Atatürk milliyetçiliğin sonuna kadar arkasındayız.

YENİ BİR SİYASİ AKIM LAZIM

Türkiye’de her kesimin potada eridiği bir partiye ihtiyaç var.
Türkiye’de yeni bir siyasi akımın olması lazım. Türkiye’yi yaklaşık 19 yıldır yöneten bir siyasi parti var. Bu siyasi parti bu kadar başarısız olmasına rağmen her seçimde yine birinci parti olarak çıkıyor.

Demek ki, burada bir muhalefete noksanlık var. Bizim seçmenimiz bunu görebiliyor.  Türkiye ekonomik anlamda 500 milyar dolar civarında bir dış borcun yükü altında. İşsizlik yüzde 15’lere dayandı.

Son ÖTV zamları ortada. Vatandaş 1 araba aldığında iki arabayı devlete alıyor bir tanesini kendisine alıyor. Ve dünyada şuanda veri anlamında özellikle ÖTV’de birinci sıradayız. Ekonomide bir Bulgar levası bile 4.5 TL ediyor. 

SAVAŞTAKİ SURİYE PARASI TÜRK LİRASINI GEÇTİ

Suriye’de 10 yıldır bir savaş yaşanmasına rağmen Suriye parası bile TL karşısında değer kazanmış.  İşsizlik artmış, üretim yok, insanlar perişan. Biatçı bir toplum yaratılmış. Pandemi sürecinde bile bazı kesimler için bin lirayı bile çok önemli bir kaynak gibi gösteriyorlar.

Temel gıda ürünlerinde birçoğunda yüzde yüze yakın artışlar var. İnsanlar hakikaten mağdur.  Türkiye’de üretim mekanizması kalmadı. Samanı yurt dışından ithal eder hale geldik. Vatandan patatesi tarlada bırakıyor, karpuzu tarlada bırakıyor, üretici ürettiğini satamıyor. Türkiye’de öyle bir ekonomik daralma var ki ama insanlar sesini çıkaramıyor çünkü baskıcı bir sistem var.

MİLLETİN NEFES ALABİLMESİ İÇİN KURULDUK

Türkiye demokrasi sıralamasında sonlara doğru. Sanayici konuşamıyor, gazeteciler haber yazamıyor, hiç kimsenin özgür bir yaşam hakkı yok. Tüm bu sorunları toparladığımızda Doğru Parti bütün milletin nefes alabilmesi için kuruldu. Doğru Parti gerçek anlamda demokrat, Atatürk Milliyetçisi, inanca saygılı (dini siyasete alet edenleri katmıyorum) parti olacağız.

Büyükşehir belediyeler el değiştirince bankamatik elemanlar ortaya çıktı. Bu insanlara niçin bu para verildi. AKP iktidara gelene kadar 800 milyar dolar vergi toplanmış. AKP’nin 19 yılda topladığı vergi 2 trilyon dolar. Yani cumhuriyet tarihinde toplanan toplam verginin yaklaşık 3 katı. Çünkü bizim aldığımız her şeyde dolaylı vergi var.

BÖLME DEĞİL TOPARLAMA ANLAMINDA KURULDUK

Ülkede demokrasinin yerleşmesi lazım. Bu ülkede adaletin yerleşmesi lazım. Hiç kimse adliyelere güvenmiyor. Bu ülkenin yaşanılabilir bir ülke olması için biz elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Doğru Parti’nin ortaya çıkışı da bir yerleri bölme değil toparlanma anlamındadır. Çünkü gerek iktidar gerek muhalefet bu işi beceremediler. Bizim yapacağımız muhalefet pozitif muhalefettir.

Yani her şeye karşı olunmakla olmaz. Bu ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa onun mücadelesini vereceğiz. Bu ülkeye sahip çıkmak lazım.

Bu ülkeye sahip çıkarken de el birliğiyle olması lazım. Bizim hedefimiz yaşanılabilir bir Türkiye’dir.  Partinin amblemi bana ait. Türkiye’yi seviyorum.

HAİN OLMAYAN HER İNSAN BİRİNCİ SINIFTIR

 

Hain olmadığı müddetçe TC kimliği taşıyan her insan birinci sınıf insandır. Ama bu ülkeye zarar verecek ihvancı, biatçı ve Arap milliyetçiliği yapan insanların sonuna kadar karşıyız. Çünkü bu ülke kolay kazanılmadı.

Yakın zamanda bizden önce kurulan 2 parti var. Bunlar 17 yıl beraber yürümüşler. Özelleştirmeleri beraber yapmışlar, bütün atamaları beraber yapmışlar. O gün niçin seslerini çıkarmadılar. Ahmet Davutoğlu ‘bombalar düştü bizim oyumuz arttı’ açıklaması var.

Bu neyin izahı. Bir başbakan ‘bombalar düştü bizim oyumuz arttı’ ibaresini nasıl kullanabilir. Ali Babacan ‘oraya ilk bomba düştüğünde hesabımıza 8.5 milyar dolar para düşecek’ diyor. Bizim bunlarla bir araya gelme şansımız yok. Çünkü bunlar dış kaynaklı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü