USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan 'gurbetçiler' yorumu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris'te olimpiyat tanıtımı için açılan İstanbul Evi'nde gurbetçilere yönelik eleştirileri değerlendirdi. İmamoğlu, Bütün vatandaşlık haklarımız onların da hakları dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'gurbetçiler' yorumu
11-08-2024 19:09
11-08-2024 22:11
Google News

2036 Olimpiyatları'nın İstanbul'da yapılmasını hedefleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris Yaz Olimpiyatları kapsamında açtığı İstanbul Evi'nde avrupadan.com'dan gazeteci Oktan Erdikmen'in sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanmaması gerektiğine yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

"Gurbet çok güzel bir tarif. İnsanların hasreti, üzüntüsü, uzaktan bakışı ve ona göre yaptığı yorumlar, bunu yaşayan insanların gurbet halleri ile ilgili hiçbir ön yargıyı kabul etmemiz mümkün değil" diyen İmamoğlu, "Münferit birtakım tepkiler bazen o kutuplaşma dilinin yarattığı travmalar, taraflar arasındaki kötü cümleler olabiliyorsa da bunları kabul etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Bütün vatandaşlık haklarının onların da hakkı olduğunu belirten İmamoğlu, "Birbirimizin hakkını savunmalıyız. Buradaki yaşayan her insan bizim insanımız, bizim vatandaşımız ve biz birlikte güçlüyüz. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti devletinin ayrılmaz birer parçaları. Vatan hasretleri de var. Dolayısıyla bizden bir adım da önde aslında hasretleriyle, tutkularıyla... Aynı bayrak altında aynı doğrultuda bakan insanlarız" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü