USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi reddedildi!

Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi ve buna ilişkin Meclis araştırması önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi reddedildi!
04-02-2020 19:46
Google News

CHP'nin, TBMM Genel Kurulu'nda, 6.8'lik depremle sarsılan Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi ve buna ilişkin Meclis araştırması önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP grubu adına bir konuşma gerçekleştiren Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şunları söyledi:

Sayın Başkanım, sayın milletvekilleri; Elâzığ halkı adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bugün, Meclisimizde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadesinden yola çıkarak milletin ve Elâzığ halkının bir istemini, talebini Meclisin gündemine getiriyorum.

Değerli milletvekilleri, konuşmama başlarken öncelikle, İdlib’de şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her mensubuna uzanan bu kalleş ellerin -kim tarafından uzanırsa uzansın, ister Suriye rejimi ister terör örgütleri- hepsini şiddetle de kınıyorum.

Aynı şekilde, Malatya’da ve Elâzığ’da yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden 41 yurttaşımıza, hemşehrimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Deprem gecesi devlet Elâzığ’daydı. Kimdir devlet? Devlet 82 milyon yurttaşımızdır. 81 il, 82 milyon yurttaşımız, Hükûmetimiz, siyasi parti ayrımı yapmaksızın siyasi partilerin bütün genel başkanları, Türkiye genelinde parti ayrımı yapmaksızın tüm belediye başkanları, milletvekili arkadaşlarımız, kamu kuruluşları, Jandarma, Emniyet, herkes Elâzığ’daydı.

O gece Elâzığ’ın acısı Türkiye’de 82 milyon yurttaşımızı bir araya getirdi ve acıda ortak kıldı.  Şimdi, Elâzığ gerçekten bir afeti, bir felaketi atlattı.

Gerçekten, 6,8 büyüklüğündeki bir depremin şiddetinden kaynaklı Elâzığ’ın bugünkü hâline biz şükreder olsak da aslında Elâzığ’ı yeni bir afet beklemekte. Nedir bu afet?

Bakın, ilk günden beri gerçekten Hükûmet oraya 3 bakanını görevlendirdi; İçişleri Bakanını, Çevre ve Şehircilik Bakanını, Sağlık Bakanını. Vali oradaydı.

Tüm belediye başkanları oradaydı. Ayrım yapmaksızın ilimizin 5 milletvekilinin 5’i de sokaklardaydı.

Gerçekten, hepimiz vatandaşın acısını dindirmek için, onlara umut olmak için elimizden gelen bütün insani katkıyı vermeye çalıştık ve sükûnete davet ettik insanları.

“Devlet burada, korkmayın.” dedik, “Devlet sizi açıkta bırakmaz. Devlet sizi çaresiz bırakmaz. Devlet sizin çocuklarınızın mağduriyetini görmezden gelmez.” dedik.

İhmal yok. Aksaklıklar olabilir, eksiklikler olabilir ama ihmal yok. Şimdi geldik esas meseleye. Yani Elâzığ’ın ikinci afet yaşama riski nedir?

 !#**h19944**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü