USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: Biz gerilimin ve kavganın değil barışın tarafındayız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de düzenlenen EFES-2024 tatbikatında yaptığı konuşmada "Gerilimin ve kavganın değil barışın tarafındayız" dedi. Erdoğan tatbikatın hiçbir ülkeyi hedef almadığını söyledi.

Erdoğan: Biz gerilimin ve kavganın değil barışın tarafındayız
30-05-2024 23:31
30-05-2024 23:37
İZMİR
Google News

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de düzenlenen EFES-2024 tatbikatında yaptığı konuşmada "Gerilimin ve kavganın değil barışın tarafındayız" dedi. Erdoğan tatbikatın hiçbir ülkeyi hedef almadığını söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EFES-2024 Tatbikatı'nda yaptığı konuşmada tatbikatın hiçbri ülkeyi hedef almadığını söyledi. 

 kavga ya da gerilim yerine barıştan yana taraf olduğunu belirterek "Aynı coğrafyayı paylaştığımız ülkelerle yan yana yaşamak istiyoruz" dedi.

Erdoğan İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey mevkiinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

"Efes-2024 tatbikatında hiçbir ülke hedef alınmıyor. Tatbikatımız, barışı destekleme harekatına dayalı jenerik bir senaryoyla icra ediliyor.

Son dönemde dostlarımızın sayısını çoğaltmak amacıyla pek çok önemli adım attık. İnşallah yeni açılımlarla yolumuza devam edeceğiz.

"BARIŞIN VE İŞBİRLİĞİNİN TARAFINDAYIZ"

Tatbikatta 33 farkı araç ve sistemin ilk kez denemesini yaptık. Biz gerilimin ve kavganın değil, sulhun, barışın ve işbirliğinin tarafındayız. Biz aynı coğrafyayı yaşadığımız ülkelerle yan yana yaşamak istiyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Herkesle diyaloğa ve temasa, bağlarımızı kuvvetlendirmeye hazırız. Türkiye küresel gelişmelerin uzağında yer alan bir ülke değildir. Biz gerilimin ve kavganın değil barışın tarafındayız. Aynı coğrafyayı paylaştığımız ülkelerle yan yana yaşamak istiyoruz.

"TERÖRİSTANA İZİN VERMEYİZ"

Bölücü terör örgütünün Suriye uzantısı bir teröristan kurma hedefiyle bölge halkı üzerindeki tehditlerini yoğunlaştırdı. Türkiye güney sınırlarının hemen ötesinde bölücü örgütün teröristan kurmasına izin vermeyecek. Terör örgütünün halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini takipteyiz. Bu örgüt üzerinden ne yapılmak istendiğini, bölgemizde nasıl bir oyun oynandığını çok iyi biliyoruz. Biz bu hokkabazlıklara kanmayız, prim vermeyiz. Oldubittiler karşısında daha evvel ne yapılması gerekiyorsa yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten çekinmeyiz.

İSRAİL'İN REFAH SALDIRISI

Mülteci kampına düzenlenen hava saldırısı insanlığın bittiği noktaydı. Böyle bir vahşeti haklı gösterebilecek gerekçe olamaz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü