USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan'dan CHP'li belediyelere: Öyle 25 kuruşa simit yok

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyeleri hedef aldı: “Hazine ve Maliye Bakanlığımız şu anda belediye borçlarının tahsiline kaynağında başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok.

Erdoğan'dan CHP'li belediyelere: Öyle 25 kuruşa simit yok
24-07-2024 19:50
24-07-2024 21:09
ANKARA
Google News

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyeleri hedef aldı: “Hazine ve Maliye Bakanlığımız şu anda belediye borçlarının tahsiline kaynağında başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok."

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, CHP'yi hedef aldı. Enflasyonun tek haneye indireceklerini söyleyen Erdoğan, muhalefetin eleştirilerini 'havanda su dövmekle' olarak niteledi. "CHP'li belediyelerin yolsuzluk, hırsızlık girdabına vatandaşlarımız tekrar sürüklendi" diyen Erdoğan, Özel'e "Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarına söyleyin. Bedava yapacağız diyerek söz verip 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler" diye seslendi.

'BİRİKMİŞ BORÇLARINI ÖDESİNLER'

Muhalefetin emekli maaşlarıyla ilgili çağrılarına yanıt veren Erdoğan, "Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" dedi.

BELEDİYELERİN SGK BORÇLARI

Belediyelerin birikmiş SGK borçları, 31 Mart seçimlerinin ardından yeniden gündeme gelmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) en çok borcu olan 5 belediyenin CHP’li belediyeler olduğunu açıklamıştı ancak Sayıştay verileri Bakan Işıkhan’ı doğrulamamıştı.

Verilere göre SGK’ye en çok prim borcu olan 5 büyükşehir belediyesinin 3’ü AKP’li, 2’si ise CHP’li. Bu kapsamda SGK’ya en borçlu belediyelerin Bursa (AKP) Adana (CHP) Sakarya (AKP) Eskişehir (CHP) ve Ordu (AKP) olduğu belirlendi.

Sayıştay raporlarındaki verilere göre SGK’ya borcu en yüksek olan belediye 670 milyon 252 bin TL ile Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. İkinci sırada 503 milyon lira ile Adana Büyükşehir Belediyesi, üçüncü sırada 171 milyon lira ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dördüncü sırada 161 milyon lira ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve beşinci sırada ise 137 milyon lira ile Ordu Büyükşehir Belediyesi yer alıyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü