USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan Instagram engelini eleştirenlere 'ev zencisi' tanımını kullandı. Peki 'ev zencisi' nedir?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Instagram'a uygulanan erişim engeli hakkında tepki gösteren yurttaşlara, ev zencisi tanımını kullanmıştı. Peki ev zencisi ne anlama geliyor?

Erdoğan Instagram engelini eleştirenlere 'ev zencisi' tanımını kullandı. Peki 'ev zencisi' nedir?
06-08-2024 03:09
06-08-2024 08:00
Google News

Sosyal medya platformu Instagram’a yaklaşık 3 gündür erişim sağlanamıyor.

BTK kararı ile getirilen erişim engeli kamuoyunda tepkilere neden oldu. Erdoğan tepkilere yönelik yaptığı açıklamada yapılan eleştirileri 'ev zenciliği' diye tanımladı.

Erdoğan, "Sosyal medya platformlarının rezilliklerini eleştirmeyenler, estirdikleri faşizme laf etmeyenler, Türkiye'yi Batılılara şikayet sırasına giriyor. Özgürlükleri savunmak böyle olmaz. Bunun adı 'ev zenciliği'dir. Batıdan çok batıcı, ev zencilerinin tek gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır" ifadelerini kullandı.

EV ZENCİLİĞİ NEDİR?

Amerikalı siyasetçi ve insan hakları savunucusu olan Malcolm X tarafından kullanılan "ev zencisi" kavramı, Afrika kökenli ev kölelerine verilen tarihi bir ad olarak biliniyor.

Ev zencileri, dışarıdaki çoğunluğu zor işler için çalışan alan zencileri veya alan kölelerinden daha yüksek statüdeydi. İfade, aynı zamanda 2010'lu yıllardan beri siyahilere yönelik bir aşağılama sözü olarak kullanılmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü