USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan'dan Akşener'e: Sen bir kadınsın ya!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Akşener'e: Sen bir kadınsın ya!
16-11-2021 15:21
Google News

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde AK Partili belediyeler tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde konuştu.

Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i hedef aldığı açıklamasında, "Beni bağışlayın, parlamento çatısının altında yavşaklar diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep var ne adap var. Başkanı bu şekilde küfür ederse, onun milletvekili ondan farklı olur mu? Çünkü üzüm üzüme baka baka kararır. Sen bir kadınsın ya, bir kadın nasıl oluyor da bu şekilde küfür ediyor." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Hepinizi en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Gençlik Festivalimize hoş geldiniz.

Belediyelerimize gençlerimize tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 6 gün boyunca burada, konserlerden, sinemaya, tiyatroya pek çok etkinlikler düzenlenecek.

İlkinin açılışını yaptığımız gençlik festivalini geleneksel hale getirilmesini hedefliyoruz. Okulların ara tatile de girmesini fırsat bilerek, tüm şehirlerimizden 100 bin öğrencimiz buraya gelecek.

"GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİM, GENÇLİK TEŞKİLATLARINDA BAŞLADIM"

Siyasete gençlik kollarında atılmış birisi olarak burada bulunuyorum. Gökten zembille inmedim, gençlik teşkilatlarında bu işe başladım. Belediye başkanlığımda başbakanlığımda cumhurbaşkanlığımda hep gençler için çalıştım. Geriye dönüp baktığımda, iyi ki gençler için çalışmışım, iyi ki gençlerin önünü açacak işler yapmışım, iyi ki hanım kardeşlerimle birlikte omuz omuza yürümüşüm diyorum.

Türkiye en büyük gücü ve avantajını çocukları ve gençleri olarak gören bir ülkedir.

Göreve geldiğimizde seçme ve seçilme yaşı 30'du. Bunu önce 25'e sonra 18'e indiren biz oldu. Bizimle beraber gençler 18 yaşında hem seçme hem seçilme hakkını yakaladı.

"ÖĞRENCİLERE VERİLEN BURS 45 LİRACIKTI"

2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak, kendisi ve ülkesi için siyasi irade ortaya koyacak. Bu bakımdan gençlerimizin düşünceleri, tespitleri bizim için hayati önemdedir. Önümüzdeki seçimin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir.

Bizden önce üniversite sınavına giren her 10 öğrenciden 1'i yüksek öğretime girebiliyordu. Bizim dönemizde sınava giren her öğrencimizin kontenjanı mevcut.

Yurt kapasitelerini artırdık. Hatırlayın, göreve geldiğimiz harçlardan dolayı öğrencilerin sıkıntıları vardı. Harçları biz kaldırdık. Öğrencilere verilen burs 45 liracıktı.

Bay Kemal'in olduğu yerde inkarcılık vardır. Bu muhalefet inkarcıdır. Onun için 2023'e çok iyi hazırlanmamız lazım.

Bu ülkede terör var mıydı? Doğu Güneydoğu teröre mahkum edilmiş miydi? Şimdi hamdolsun terörü yok ettik. Artık Doğu'da güneydoğuda vatandaşlarım akşam saatlerinde sokaklara çıkabiliyor. İşte AK Parti budur.

Bugünün gençleri demokraside hak ve özgürlüklerde teknolojinin en üst seviyede olduğu zamanda büyüyor.

Bunlar tekrar ülkenin üzerine kara bulut gibi çökmek için fırsat kolluyor. Bunların kibirlerini bazı belediyelerde görüyoruz. Karşınıza geçip hükümeti eleştirenleri şöyle bir bakın, eğer bunlar ülkeyi bizden daha iyi yürütecek bilgiye birikime plana projeye sahipse karar sizindir. Hayatında tuğla üstüne tuğla koymamış olanların eleştirilerinin boş teneke kutusundan ileri olmadığını unutmayın.

Milli Mücadelenin kazanılması ve Cumhuriyet'in kurulması gençlerimizin eseridir.

"BİZİM İHTİYACIMIZ OLAN ASIM'IN NESLİDİR"

Gelenekten geleceğe, maziden atiye uzanan bir yolu takip edeceğiz. Biz kimsenin rengine, kişiliğine, karakterine rengine bürünmeyeceğiz. Önce kendi medeniyetimizi, kültürümüzü tarihimizi en iyi şekilde öğreneceğiz. Ortak geleceğimizi inşaa edeceğiz.

Bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı, Y kuşağı değil, TEKNOFEST kuşacağıdır. Bizim ihtiyacımız olan nesil Asım'ın neslidir.

İşte bunun için diyorum ki bizim ihtiyacımız olan gençlik; kim var diye seslenilince fert fert ben varım cevabını veren bir gençliktir. Bizim ihtiyacımız olan gençlik burada olduğu gibi ülkesine ve milletine gönülden bağlı, istikamet sahibi, nereye gittiğinin bilincine sahip bir gençliktir. Biz gençleri harflerle, kuşaklarla bölmüyoruz.

"SEN BİR KADINSIN YA..."

Bir parti çıktı; Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye yönelik sınır ötesi harekatları için gereken tezkereye TBMM'de hayır dedi. Bununla kalmadı evet diyenleri de ihanetle suçladı. Sonra aynı parti çıkıp Kandil'i yerle bir edeceğini iddia etti. Bay Kemal, senden hiçbir şey olmaz. Sen 15 Temmuz gecesi, Atatürk Havalimanı'nda FETÖ'cülerin yönettiği o tankların arasından nasıl kaçtıysan, nasıl oradan Bakırköy Belediyesi'ne gittiysen bugün de aynısın.

Bir başkası şehit yakınına söven densiz, terbiyesiz, utanmaz, arlanmaz milletvekiline sıkı sıkıya sarılarak gerçek yüzünü gösterdi. Bunların birbirinden farkı var mı? Hepsi de birbirinin aynı... biz bunların hangi tıyniyette olduğunu zaten biliyorduk. Ben sizlerden özür dileyerek bir şey diyeceğiz şu İYİ Parti'nin başındaki kadın, bu kadın nasıl küfrediyor?

Beni bağışlayın, parlamento çatısının altında yavşaklar diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep var ne adap var. Başkanı bu şekilde küfür ederse, onun milletvekili ondan farklı olur mu? Çünkü üzüm üzüme baka baka kararır. Sen bir kadınsın ya, bir kadın nasıl oluyor da bu şekilde küfür ediyor. 

Bunların suyu kaynadı ama bunların suyunu tam manasıyla kaynatmaya var mıyız? 2023'e hazır mıyız? İnşallah Haziran 2023'te bunların işini bitirelim.

"DAHA ÇOK HİZMET VEREBİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Unutmayın ki siyaset ülkeye hizmetin en önemli araçlarından biridir. Gençlerimize, size güveniyorum. Ülkelerine ve kendi geleceklerine sahip çıkacakları konusunda güveniyorum. Partimizin kapıları tüm gençlerimize sonuna kadar açıktır. Hükümet olarak sizlere daha çok hizmet verebilmek için çalışıyoruz.

Sizlerden tek istediğimiz vaktimizi ve enerjinizi, kendinizi ve ülkenizi hedeflerine ulaştırmaya teksif etmenizdir. 2023 hedeflerimizle 2053 vizyonumuz kuru bir slogan değil, size bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Maşallah karşımdaki şu kitleye baktığım zaman sizlerle gurur duyuyorum. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü