USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erdoğan'dan İdlib açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu açılışında konuştu.

Erdoğan'dan İdlib açıklaması
22-02-2020 17:52
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde Gezi'den sonra yaşanan hiçbir hadise tabii mecrasında gelişerek ortaya çıkmamıştır. Hepsinin gerisinde bir senaryo, tuzak vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Artık Türkiye’nin gücü ve kapasitesi, bağımsız siyaset izlemeye ve bunu sahada hayata geçirmeye yeterlidir. Yürüttüğümüz mücadelelerde, hem siyasi ve diplomatik, hem de gerektiğinde askerî gücümüzü en üst düzeyde kullanıyoruz. Masada ve sahada olayların gidişatını değiştirebilmek için ne gerekiyorsa onu yapıyor, tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun hayırlı olmasını dileyerek, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'in, aynı zamanda en önemli sanayi ve ticaret bölgelerinden birinin merkezi durumunda olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan otoyolun, İzmir'i, PETKİM ve TÜPRAŞ başta olmak üzere büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile ülkenin en önemli limanlarından birinin inşa edileceği Çandarlı'ya bağladığını söyledi.

“OTOYOL, HIZLI TREN PROJELERİ İLE DİĞER RAYLI SİSTEMLERİ DE DESTEKLEYECEK”

Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan projenin, yol kısmı yanında 14 köprülü kavşağı, 5 hemzemin kavşağı, 1 tüneli, 38 köprüsü ve 8 viyadüğü ile İzmir'e yakışır bir eser olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri verdi: “İzmir'den yola çıkan bir araç, bu otoyol sayesinde en fazla 40 dakika içinde Çandarlı'ya ulaşabilecek. Esasen bu proje, İzmir-Aydın, İzmir-Çeşme ve İzmir Çevreyolu projelerinin devamı niteliğindedir. Ayrıca, bu proje sayesinde, İzmir'e kadar uzanan Bursa-İstanbul otoyolu da daha etkin şekilde kullanılabilecek. Yine bu otoyol, inşası süren İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul hızlı tren projeleri ile diğer raylı sistemleri de destekleyecek. Sadece ülkemizin değil dünyanın en güzel sahil kasabalarına sahip İzmir'in turizm potansiyeli, bu projeyle çok daha üst bir seviyeye çıkacak.”

Zamandan, vakitten ve yakıttan sağladığı tasarruf, çevreye ve tarihe duyarlı tasarımıyla, her ulaşım projesi gibi bu otoyolun da ülkeye çok büyük katkısı olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2020 yılı trafik değerlerine göre, bu otoyolun sadece işgücü ve akaryakıt olarak ülkemize katkısı 255 milyon lira olarak hesaplanıyor” ifadesini kullandı.

“İZMİR'İ ÇOK DAHA BÜYÜK PROJELERLE DONATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin 83 milyon vatandaşının Cumhurbaşkanı olarak, herkes gibi İzmirlilerin de hizmetindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde, bu anlayışla İzmir'i çok daha büyük projelerle donatmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda yaptıkları 17 milyar lira tutarında yatırımla İzmir'in de çehresini değiştirdiklerini ifade etti.

İzmir'e iki millet bahçesi kazandıracaklarını, ihtiyaç sahibi vatandaşlara bugüne kadar yaklaşık 6 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptıklarını, şehirde 35'i hastaneden oluşan toplam 110 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete sunduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 17 yılda İzmir'de 19 bin 500 konut projesini TOKİ vasıtasıyla hayata geçirdik. Doğal afetlere karşı şehirlerimizi güçlendirme çalışmalarımız kapsamında, İzmir genelinde 44 bin 279 bağımsız birimde riskli yapı tespiti yaptık. Bunlardan 37 bin 260 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm çalışmalarında evlerini boşaltan İzmirli vatandaşlarımıza bugüne kadar 228 milyon lira kira yardımı sağladık” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GENİŞ BİR ALANDA VERDİĞİ MÜCADELE YENİ BİR İSTİKLAL HARBİDİR”

“Türkiye'nin terörden ekonomiye kadar geniş bir alanda verdiği mücadele kelimenin tam anlamıyla yeni bir istiklal harbidir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'in düşman mezalimine uğramış, özgürlüğü için savaşmış, bedeller ödemiş, sonuçta da zafere ulaşmış bir şehir olarak bu mücadelenin anlamını gayet iyi bildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de iç siyaset ile dış politika arasında bir ilişkinin her zaman olduğuna vurgu yaparak, “Bizim vesayete, terör örgütlerine, sınırlarımızın kuşatılması girişimlerine, ekonomimize yönelik saldırılara karşı verdiğimiz mücadelelerin hepsinde de karşımızda bir ittifak vardır. Bu ittifakın bir ayağı içerdeydi, bir ayağı dışardaydı” sözlerine yer verdi.

“TÜRKİYE'NİN ENERJİSİ HEBA EDİLMEK İSTENİYOR”

Suriye'de, Libya'da, Akdeniz'de kritik bir mücadele verirken, bir anda yurt içinde hiçbir dayanağı olmayan tartışmaların başlatıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tartışmaların amacı asla ülkemizin demokratik, ekonomik ve güvenlik mücadelesine katkıda bulunmak değildir. Tam tersine bu tartışmalarla Türkiye'nin enerjisi heba edilmek isteniyor. Bu oyunlara gelmeyeceğiz, kendi işimize bakacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Suriye ve Libya politikalarının ne bir macera ne de keyfe keder bir tercih olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şayet bölgemizde yaşanan güç değişimlerinde ülkemizi hakkı olan konuma oturtmazsak Allah göstermesin önümüzdeki dönemde bize bu topraklarda hayatı zindan ederler. Bunun için ülke ve millet olarak yeni bir istiklal mücadelesi verdiğimizi söylüyoruz. Bu mücadelede ülkemizin çıkarları ile diğer güçlerin çıkarları zaman zaman çatışıyor. Gerekirse tek başımıza adımlar atarak, ülkemizi doğru hedeflerine götürmeye çalışıyoruz. Hamdolsun artık Türkiye'nin gücü ve kapasitesi bağımsız siyaset izlemeye ve bunu sahada hayata geçirmeye yeterlidir. Yürüttüğümüz mücadelelerde hem siyasi ve diplomatik hem de gerektiğinde askeri gücümüzü en üst düzeyde kullanıyoruz. Masada ve sahada olayların gidişatını değiştirebilmek için ne gerekiyorsa onu yapıyor, tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.”

FETÖ ile mücadeleyi sürdürdüklerine de işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin içinden geçtiği bu tarihî süreçte kat ettiğimiz her mesafe geleceğimize daha güvenle bakabilmemizi sağlayan bir kazanım demektir. Bunun için önümüzdeki sorun alanlarının hiçbirinde geri adım atmadan başlattığımız çalışmaları mutlaka sürdürecek ve inşallah hedefe ulaşacağız, durmak yok” ifadelerini kullandı.

“TÜM MAZLUMLARIN YÜREĞİNDE BİR UMUT ÇEKİRDEĞİ FİLİZLENDİRİYORUZ”

“Sırf ülkemizi müşkül duruma düşürmek için uluslararası teamüllerin, ilkelerin, hukukun çiğnenebildiği bir dönemden geçiyoruz ama bunların hiçbiri bizi yolumuzdan alıkoyamaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tıpkı Çanakkale zaferi ve İstiklal harbinde olduğu gibi küresel güçlerin senaryolarına teslim olmayıp kendi yolumuzu çizmekle tüm mazlumların yüreğinde bir umut çekirdeği filizlendiriyoruz. Bizim başarımızın küresel düzeyde denklemi değiştirecek sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışacak, daha sağlam ve kararlı adımlar atacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile kurdele keserek, otoyolun açılışını yaptı.

Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam aracıyla otoyolda bir süre yol aldı.

 !#**h20277**#! 

 !#**h20317**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü