USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Bizim de yapacaklarımız var

CHP'li belediyelerden işçi çıkarılmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Belediyede kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler çıkardılar. Bizim de yapacaklarımız var" diye konuştu.

Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Bizim de yapacaklarımız var
01-09-2019 19:48
Google News

CHP'li belediyelerden işçi çıkarılmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Belediyede kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler çıkardılar. Bizim de yapacaklarımız var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. CHP'li belediyelerden işçi çıkarılmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyede kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediler çıkardılar. Bizim de yapacaklarımız var" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait şirketlerden işçiler işten çıkarılmıştı. İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, İSTGOVEN'de çalıştıklarını ancak gerekçe belirtilmeden işten çıkartıldıklarını ileri süren işçilerin, AKP tarafında yapılan açıklamada 31 Mart seçimlerinin hemen öncesinde işe alındığının altını çizilmişti. 

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizler, 25 yıldır bu ülkede yepyeni bir belediyecilik modeli, belediyecilik anlayışı inşa ediyoruz. Şehirlerimizi, gecemizi, gündüzümüze katarak, sadece mesaimizin tamamını değil, aynı zamanda gönlümüzü de adayarak dönüştürüyoruz. Her şey gibi de hizmet de nasip işidir. Aynı zamanda niyet işidir. Nasibimizde bulunmuyorsa, hele hele niyetiminiz de yoksa, seçimde kazansanız, makam mevki sahibi de olsanız hizmet yapamazsınız. Belediyeleri kazanmayı sadece bir siyasi proje olarak görenlerin, seçimlerin ardından ne hale düştüklerini hep birlikte izliyoruz, değil mi? Gördünüz. Son seçim kampanyası boyunca CHP’li belediye başkan adayları ve başlarındaki genel başkanları, her konuda attılar, tuttular. Ulaşımdan süte, servisten internete, her şeyi bedava yapmaktan, belediyelerden ve iştiraklerinden hiçbir işçi çıkarmayacağına kadar, vermedik söz bırakmadılar. Bay Kemal öyle demiyor muydu? ‘Kazandığımız belediyelerden kimseyi işten çıkarmayacağız, demiyor muydu? Ne oldu? Şu anda çıkarıyorlar. Tabi ki bütün bu olaylar karşısında bizim de yapacaklarımız var.

Üstelik ne diyordu Bay  Kemal? ‘Namus sözü’ diyordu. Bir de bunu katmerlediler. Bu adaylardan bazıları seçimi kazandığında da ahali haklı olarak bu vaatlerin yerine getirilmesini bekledi. Peki CHP’liler ne yaptı dersiniz? Önce 'Bizim böyle bir sözümüz yok' diyerek inkar yoluna gittiler. Önlerine verdikleri sözlerin belgeleri konduğunda ise 'Bunları CHP’nin kampanyasını yapan ajansa sorun' dediler. İşleri güçleri yalan. Korkarız bu işin ihalesi sonunda, genel merkezde veya kampanya karargahında ücreti mukabilinde çalışan bir garibanın da üzerinde kalabilir.''

"ASIL TİYATROYU SEÇİM MEYDANLARINDA KENDİLERİ SERGİLEMİŞLER"

Eleştirilerini sürdüren Erdoğan, ''İstanbul’u sel götürüyor, başkan ortada yok. Ankara’da kimsesiz çocuklar sokağa atılıyor, başkandan ses yok. Antalya’da, Mersin’de, Adana’da yaşanan rezaletleri en iyi orada yaşayan kardeşlerim biliyor. İzmir’de, Aydın’da, Muğla’da ve daha pek çok yerde olup bitenleri anlatmıyorum" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Demek karşımızda hiçbir konuda verdiği sözün arkasında duramayan, birkaç ay içinde her tarafı liğme liğme dökülen parti ve ekibi bulunuyor. Böylece ne sözün, ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunların meşrebinde olmadığını görmüş olduk. Demek ki seçim döneminde bir tiyatro oynamışlar. 15 Temmuz gecesi yaşananlara FETÖ ağzıyla 'Tiyatro' diyenler, asıl tiyatroyu seçim meydanlarında kendileri sergilemişler. Bu tiyatronun senaryosu şu şekilde; Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin ajansı bol keseden vaat edecek, adaylar seçimi kazanınca da 'Bunların bizimle ilgili yok' diyecek. CHP, 31 Mart gecesinden beri bu senaryoyu adım adım hayata geçirdiği tiyatroyu sergiliyor. Bunun adı millet kandırmaktır. Bunun adı alenen sahtekarlıktır, riyakarlıktır düzenbazlıktır. Ha sözlerini tuttukları konular yok mu? Elbette var. Bölücü örgütün güdümündeki partiye verdikleri sözleri ve kamuoyundan gizlemek için kaçırdıkları sözleri harfiyen yerine getiriyorlar.''

CHP'li belediye başkanlarının görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına destek verdiğini ifade eden Erdoğan, "İşte İstanbul Belediye Başkanı, Diyarbakır’da. Kimlerle neyi konuşuyor? Bakıyorsunuz, teröre bulaşmış olanlarla maalesef el ele, dirsek temasında. Ve ne diyor? 'Biz sizlerle beraberiz.' Her fırsatta bir araya geliyorlar. Kazandıkları şehirleri, özellikle İstanbul’u nasıl birlikte yöneteceklerinin hesabını yapıyorlar. Hatta bununla kalmayıp, bölücü terör örgütleriyle ilişkileri yüzünden görevden alınan belediye başkanlarının yanına koşup, onlara destek veriyorlar. Ülkelerinin ve milletinin yanında olacaklarına, terör örgütünün güdümündeki partinin borazanlığına soyunuyorlar. Terör örgütüne tavır koyamayanlarla, 15 Temmuz darbe girişiminin faillerini lanetlemeyenler, her zeminde ve her zaman ülkesinin yanında yer almayandan belediye başkanı olmaz, siyasetçi hiç olmaz. Bunların ikiyüzlülüğü, nobranlığı, küstahlığı sadece millete karşıdır. Onun dışında herkesim, özellikle seçimler için kol kola girdikleri tüm kesimler karşısında gayet mülayimdirler. Bugün oynadıkları rolle, milleti kandırdıklarını sananlar, inşallah en kısa sürede gerçek yüzleri ortaya çıktığında, milletten hak ettikleri cevabı Allah’ın izniyle alacaklar" diye konuştu.

Erdoğan, ''Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak, şahsımın, en büyük partisi olarak AK Parti’nin ve kutlu davamızın çatısı altında toplanmış herkesin öncelikli vazifesi büyük ve güçlü Türkiye davasını hedefine ulaştırmaktır. Bunun için kimin ne yaptığına, ne dediğine değil, kendimizin ne yaptığına, nereye gittiğine bakacağız'' dedi.

“TARIMDA KONYA'YI BİR DÜNYA MARKASI HÂLİNE GETİRMEZSEK YARIM İŞ YAPMIŞ OLURUZ”

Konya'nın büyük medeniyet davalarına tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de en büyük desteği verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'nın "âlimler şehri" olduğunu vurgulayarak, şu sözlerle devam etti: "İnşallah bu âlimlerin, gönül sultanlarının mirasına en iyi şekilde sahip çıkarak çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız. Bunun yolu da kendimiz olmaktan, kendi fiziki ve manevi mirasımıza sıkı sıkıya sahip çıkmaktan geçiyor. Mevlana Hazretleri'nin emanetini her şeyiyle aslına uygun şekilde koruyamazsak ona layık olamayız, Selçuklu'dan bize kalan her bir eseri gözümüz gibi koruyamazsak tarihimize layık olamayız. Sanayide bu şehri sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın en gözde tasarım, geliştirme, üretim, ihracat merkezlerinin ilk sıralarına çıkartamazsak ecdada layık olamayız. Tarımda Konya'yı bir dünya markası hâline getirmeden gidersek yarım iş yapmış oluruz. İşte bunun için nerede, ne yapıyorsak olalım bir gözümüz hep Konya'dadır."

KONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Konya'nın yatırıma ihtiyacı olduğunu bildiklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl Mavi Tünel İçme Suyu ve Arıtma Tesisi'nin açılışını yaptıklarını, Aralık ayında da toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 projenin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de toplam yatırım tutarı 645 milyon lira olan 88 eser ve hizmetin açılışını yapmak üzere bir arada olduklarını anımsatarak, bu eserler arasında çok sayıda eğitim yatırımı, sağlık tesisi, enerji alt yapı inşaatı, yol, öğrenci yurdu ve çeşitli kurumların hizmet binalarının yer aldığını anlattı.

Büyükşehir Belediyesinin şehir genelinde tamamladığı yol, köprülü kavşak, üst geçit, gölet, sulama tesisi, mezbaha, pazar yerleri, park ve çarşı gibi hizmetlerin açılışını da bugün yaptıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karatay, Selçuklu, Akşehir, Cihanbeyli, Seydişehir belediyelerinin tamamladıkları yatırımları da bugün resmen hizmete alacaklarını söyledi.

Konya'ya kazandırdıklarının bunlardan ibaret olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 17 yılda Konya'ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Eski rakamla söylüyorum, son 17 yılda Konya'ya 51 katrilyon lira yatırım yaptık" bilgisini paylaştı.

"8 binin üzerinde derslik inşa ederek, iki yeni devlet üniversitesi kazandırarak, 20 bine yakın yurt yatağı kapasitesi oluşturarak Konya'nın eğitim alt yapısını adeta yeni baştan kurduk. Hem spor karşılaşmaları hem de önemli etkinlikler için Konya'ya 42 bin kişilik stadyum, ayrıca gençlik merkezleri, yüzme havuzları, spor kompleksleri inşa ettik" sözleriyle Konya’da daha önce gerçekleştirilen yatırımları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Şehir Stadyumu’nda millî maçların da oynandığına işaret ederek, eski stadyumun olduğu yere millet bahçesi yapacaklarını kaydetti.

“KONYA METROSUNUN YAPIMINA BAŞLIYORUZ”

Konya'nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden bin 141 kilometreye çıkardıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, hızlı tren hatlarıyla Konya'yı Ankara'ya, İstanbul'a, Eskişehir'e bağladıklarını belirtti.

Konya Ovası'nın bereketini artıracak Mavi Tünel'in şehrin geleceğini şekillendirecek önemli bir yatırım olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüneli ve barajlarının önemli bir kısmını tamamladık, sulama tesisleriyle ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Bu yatırımlarla yaklaşık 600 bin dekar araziyi sulamaya açmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eserlerin, yeni hizmetlerin, yeni yatırımların müjdesini vermek istediğini belirterek, "Hepinizin merakla beklediğini bildiğim ilk müjdemi veriyorum. Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. Bu hattın ilk etabının ihalesini Eylül ayında gerçekleştiriyoruz. Metro hattı, Konya'nın bugününden ziyade geleceğine yapılan bir yatırımdır" diye konuştu.

"ÇİFTÇİLERİMİZE 1,5 MİLYON TON İLAVE PANCAR KOTASI SAĞLADIK"

Çiftçilere pancar kotalarına ilişkin müjde de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Pancar üretimi, Konya'nın en önemli gelir kaynaklarından biridir. Şeker kotalarını yeniden düzenleyerek nişasta bazlı şeker oranını yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürmüştük. Bu yılın sonunda oranı yüzde 2,5'e kadar indiriyoruz. Böylece çiftçilerimize 1,5 milyon ton ilave pancar kotası sağladık. Bu yıl, pancar üretiminde yüzde 11 artış bekliyoruz. Pancar alım fiyatını da bu yıl için ton başına 235 liradan 300 liraya yükseltiyoruz.”

2021 İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisine ev sahibi olarak Konya'yı belirlediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Konya'nın da her alanda daha çok üreterek daha büyük başarılar ortaya koyarak bu yatırımların karşılığını vereceğine yürekten inandığını kaydetti.

Konuşmasında ana muhalefet partisi lideri ve belediye başkanlarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeleri kazanmayı sadece siyasi proje olarak görenlerin seçimlerin ardından ne hâle düştüklerinin herkes tarafından görüldüğünü belirterek, "Ne sözün ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunların meşrebinde bir hükmü olmadığını da görmüş olduk" dedi.

"BİZE DİŞ GEÇİREMEYENLER TÜM GÜÇLERİYLE BİRLİĞİMİZE SALDIRIYOR"

Kendisinin ve AK Parti çatısı altında toplanmış herkesin öncelikli vazifesinin büyük ve güçlü Türkiye davasını hedefine ulaştırmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bunun için kimin ne yaptığına, ne dediğine değil, kendimizin ne yaptığına, nereye gittiğine bakacağız. Biz 15 Temmuz'dan beri Cumhur İttifakı içerisinde birlikte hareket ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer partilerle tarihi bir mücadele veriyoruz. Bu süreçte Cumhurbaşkanı olarak bakanlıklarımız, kurumlarımızı, partimizi en iyi şekilde çalıştırmanın gayreti içerisindeyiz. Milletvekilleri Meclis'te ülkemizin ihtiyacı olan kanunları en ideal şekilde hazırlamaya ve çıkartmaya çalışıyor. Belediye başkanlarımız kendi şehirlerine en güzel hizmetleri kazandırmanın peşinde koşuyor. Tüm bu faaliyetleri belirli bir noktaya getirmek için önümüzde dört yıllık kesintisiz süre var. İyi bir planlamayla ve sıkı bir çalışmayla 2023 yılında Türkiye'yi iftiharla anlatabileceğimiz bir yere getirebiliriz."

Ne sınırda kurulan terör tuzaklarının ne ekonomiye yönelik saldırıların ne de diğer engellerin kendilerini hedeflere ulaşmaktan alıkoyamayacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize ve ülkemizin nezdinden bize diş geçiremeyenler şimdi tüm güçleriyle birliğimize, beraberliğimize saldırıyorlar. Yaptıkları iş bu. AK Parti'den ne kopartırsak kardır anlayışıyla, birileri sürekli şişiriliyor, pohpohlanıyor. Hâlbuki biz bu oyunları geçmişte çok gürdük. Vesayetle mücadelemiz sırasında da benzer teşebbüslere maruz kalmıştık. Aynı şekilde 17/25 Aralık sürecinin ardından büyük gürültülerle birileri sahaya sürülmeye çalışılmıştır" ifadelerini kullandı.

İktidarları boyunca birçok siyaset mühendisliği oyunuyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamdolsun bu siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutmadı" ifadesini kullandı. "Millete söyleyecek sözü olmayanların içeride ve dışarıda belli mahfillerin desteğiyle gidebilecekleri tek yer, bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak bir iş olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeni yönetim sisteminin bir yıllık uygulamaları ışığında bakanlıklarla, kurumlarla iş ve işlemlere ilgili değerlendirmeler yaptıklarını ve raporlar hazırladıklarını aktararak, kısa bir süre içinde bir yıllık yeni yönetim sisteminde neler yapıldığını paylaşacaklarını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle toplu açılışı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nin ardından İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi'ne geçerek, burada incelemelerde bulundu. Daha sonra, Panorama Konya Müzesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzeyi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

 !#**h16464**#! 

 !#**h16462**#! 

 !#**h16466**#! 

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü