USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: Siz kimin ve neyin militanısınız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Engin Altay’ın "AK Parti militanı” şeklindeki ifadesine tepki gösterdi.

Erdoğan: Siz kimin ve neyin militanısınız?
21-01-2021 15:19
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Artık rektöründen başçavuşuna, uzman çavuşuna kadar herkes AK Parti militanı” şeklindeki ifadesine tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu milletin hakimine, askerine, polisine, öğretmenine laf edenler, siz kimin ve neyin militanısınız?" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na canlı bağlantıyla katıldı. Birleştirerek, bütünleştirerek işe başlamazlarsa hedeflerine ulaşamayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Kendi içimizdeki arkadaşlıklarımızın gönlünü kazanamazsak milletimizin gönlüne giremeyiz" mesajını verdi.

Erdoğan, AK Parti'nin üye sayısının 11 milyonu geçtiğini belirterek "Bu insanların her birini kutlu davamızın anlatıcısı, savunucusu haline getirmemiz de önemlidir" ifadesini kullandı.

2023 seçimlerine güçlü bir teşkilatla hazırlanmayı planladıklarını söyleyen Erdoğan, "Kritik öneme sahip 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'yla hem cumhurbaşkanlığından, hem Meclis'te zaferle çıkacağız" diye konuştu. Erdoğan, günün 24 saati ve haftanın her günü vatandaşların içinde olarak tek tek hepsinin desteğini alacaklarını belirterek şunları kaydetti:

"AK Parti milletim tarafından kurulan bir partidir. Burası siyasi, sosyal veya ekonomik kariyer kurumu değil, hizmet ocağıdır. İşine dört elle sarılmayan hiç kimsenin AK Parti'de sorumluluk üstlenme hakkı yoktur. Önce kendi kadrolarımızı, ardından üyelerimizin tamamını, bir parti faaliyeti ortaya koyacağız. Bu kutlu ve tarihiz vazifede her birinize muvaffakiyetler diliyorum."

'CHP cenahı 3 maymunu oynamayı sürdürüyor'

Erdoğan, daha önce 'CHP'deki taciz, tecavüz, hırsızlık ve ahlaksızlık furyasına dikkat çektiğini' belirterek "CHP yönetiminin yüzlerinin kızarmayışından dolayı duyduğum üzüntüyü dile getirmiştim. Bu skandalların ortaya çıkmasının üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen CHP cenahı hala 3 maymunu oynamayı sürdürüyor" ifadesini kullandı.

CHP'lilerin bu meseleyi unutturmaya çalıştığını ileri süren Erdoğan, "Benzer meselelerde ortalığı birbirine katan sosyal medya silahşörleri mesele CHP olunca sus pus kesildiler. Gerçekler yüzlerine çarpıldığı hala pişkinlikle yalanlarına devam ediyorlar. Her hafta bir başka memur grubunu tehdit ediyorlar" diye konuştu.

'Bunlar geçmişte vesayetin karşısında hazır olan rektöre, savcıya alıştılar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisine yönelttiği eleştirilerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın "Artık rektöründen başçavuşuna, uzman çavuşuna kadar herkes AK Parti militanı" şeklindeki ifadesini hatırlatarak devam etti.

Erdoğan şöyle konuştu:

"CHP kendisine oy vermeyen öğretmeni öğretmen, rektörü rektör, polisi polis saymıyor. Son olarak bu partinin yöneticilerinden biri çıkıp 'başçavuşudan uzman çavuşuna kadar' diyerek kahraman ordumuzun mensuplarına saldırdı. Tabii bunlar geçmişte vesayetin karşısında hazır olan rektöre, savcıya alıştılar. Şimdi bu ülkenin tüm kamu görevlilerinin devletin ve milletin emrinde görev yaptığını görünce tahammül edemiyorlar.

Şimdi astsubayları ve uzman çavuşları menzile aldıklarına göre muvazeneyi iyice kaybettiler. Neymiş? Bunların hepsi AK Parti militanı olmuş. Bunlara en güzel cevabı emekli bir astsubayın yüreğinden kopan şu ifadeler veriyor: 'Ben başçavuşum, ben uzman çavuşum, ben ülkemin bütünlüğünde gözü olanlara karşı militanım. Ben ezana dokunan dillerin karşısında, askerimi, polisimi, çocuklarımı şehit edenlerin karşısında militanım. Çok şükür ülkemin ve milletimin militanıyım. Peki siz kimin, neyin militanısınız?'

Biz de bu kardeşimiz gibi soruyoruz. Bu milletin hakimine, askerine, polisine, öğretmenine laf edenler; siz kimin ve neyin militanısınız? Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla kol kola yürüyenler, siz kimin ve neyin militanısınız? Her mikrofon uzatıldığında ülkemizi yurt dışına şikayet edenler, siz kimin ve neyin militanısınız? Girdiği her seçimde sokaktaki iki kişiden birinin oyunu alan partiye bu ithamı yapanlar, kimlerle hangi işleri çevirdiğini milletimiz bilmiyor mu sanıyorlar?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü