USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fazıl Say'dan tehdit eden MHP'liye cevap...

Ünlü sanatçı Fazıl Say, dün yaptığı bir paylaşım nedeniyle MHP'li isim tarafından tehdit edilmişti.

Fazıl Say'dan tehdit eden MHP'liye cevap...
26-01-2022 11:10
Google News

 

Ünlü sanatçı Fazıl Say, dün yaptığı bir paylaşım nedeniyle MHP'li isim tarafından tehdit edilmişti. Dünyaca ünlü piyanist, tehditlerin ardından ilk paylaşımını yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir restoranda İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott’la yemek yemesi, iktidar partisi AKP ve bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından İmamoğlu aleyhine kampanyaya dönüştürülmüştü. 

Buluşma daha sonra İmamoğlu tarafından yapılan açıklama ile de doğrulanmıştı.

FOTOĞRAFLA GÖNDERME YAPMIŞTI

Ünlü piyanist Fazıl Say ise tartışmalara esprili bir paylaşımla dahil olmuştu. Konuya dair Twitter’dan yaptığı paylaşımla, ilgili fotoğraflara göndermede bulunan Say, İmamoğlu çiftiyle daha önceden çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıp şu notu düşmüştü:

“Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun dün gece bir restoranda görüldüğü yanlış haberdir. İşin gerçeği şudur; bu 4 kişi dün bütün gece diskoda çılgınlar gibi dans etmiş ve içmiş eğlenmiştir. Fotoğrafı çeken kişi de Devlet Bahçeli’dir! Salvador Dali’nin de selamları var!”

MHP’Lİ İSİMDEN TEHDİT GELDİ

Say’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi içine kattığı esprili paylaşımın gündem olmasının ardından, MHP’den yanıt geldi. Partinin Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, yanıtında şu ifadeleri kullandı:

“1-İcra ettiği sanatıyla meşgul olmasının kendisi ve camiası açısından daha faydalı olacak bir piyanistin, komiklikten öte lüzumsuz ve hadsiz beyanlarla siyasi yorumlarda bulunmaya kalkması Mesnevi’de hikayesi anlatılan tezeğe saplanmış, kuyruğu kalkık fareyi akıllara getiriyor.

2-Böyle olunca bu piyanistin, piyonist bir edayla Sayın Genel Başkanımıza dil uzatmaya yeltenmesi yerli yersiz öten horozları susturmak için bir parça yağ ile olan imtihanlarına varan akıbetlerini de hatırlatıyor. 

3-Fazıl Say, bu yüzden sen sen ol, nasıl öteceğini iyi bil! Yoksa Maazallah sesim çıksın diye uğraşırken, o sesin başkaca ayıplarını ortaya dökmesin. Sanatçısın, sanatınla kal…”

FAZIL SAY’DAN ELEŞTİRİLERE İLK YANIT

Tartışmalar sürerken, Fazıl Say kendisine yönelik eleştirilere Twitter’dan yanıt verdi.

Dünkü paylaşımının altına bir ek yapan Say, şu ifadeleri kullandı:

“New York’a yeni taşınmıştım. 1996 kışı. O günler, orada olanlar hatırlayacaktır o kışı. 2-3 gün kesintisiz kar yağmış, ardından dondurucu soğuklar başlamıştı. Haftalarca hayat durmuş, yolların hepsinin açılması günlerce sürmüştü. Bu New York’ta da böyle. Doğrusu; önemli olan ‘gayret’”.

“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”

Ünlü piyanist, bir sonraki paylaşımında ise şu sözlere yer verdi:

“Güzel günler göreceğiz, cennet ülkemizi insanların mutlu yaşadığı, gençlerin umutlarının olduğu, bir hale getireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunun uğruna da, bu çok ince ve çok yaralı çizgiden geçmek durumundayız, düşe kalka da olsa. Unutmayalım; birlikten güç doğar.” Say'ın bu tweetini hesabına sabitlediği görüldü.

""

""

TEK TEK YANIT VERDİ 

Bu paylaşımının ardından hem AKP'liler hem de MHP'liler tarafından hedef alınan Fazıl Say, sosyal medya hesabından kendisini hedef alanlara yanıt verdi. 

Paylaşımlarına ''Naçizane, sevenimiz sevmeyenimiz bir çift söz etmek isterim'' diye başlayan Say, şu ifadeleri kullandı: 

''İlki şu; 1- “Yamuk ağızlı Fazıl”. (Bu benim kırıldığım alındığım bir şey değildir.) Ben tavşan dudak doğumluyum.(3 dudak) Zordur. 4 ameliyatım var. Yine de; Görüntü tam düzelmez. Gerçek bu. Fiziksel olarak durum bu.

Keza; ikincisi; Dişlerim; Tavşan dudak sebebi; iç damaklarda çıkanları oldu. Hacettepe’de 9 yıl süren (ve 17 yaşımda biten) çok yorucu bir ortondonti metodu ile, dişler, öne çekildi, yerleştirildi. Çok iyi bakmama uğraşmama rağmen, çok sağlıklı değil ve iyi değil. Ne diyeyim?

3- Sanatçıları tutkuları ile başbaşa bırakın. Ve unutmayın;Ülkeleri en çok temsil eden sanatçılardır. Sanat içini dökmektir.Aynadır. Çağrıdır. 52 yıllık geçtiğim yolda, dünyada,ve ülkemde;bazı şeyleri başardığımı ve çok ürün bıraktığımı düşünüyorum. O kadar Ne daha az ne daha çok.

4- Hayatımda hiç bir zaman her hangi bir siyasi rol, devlet görevi almak istemedim, istemeyeceğim. Öyle bir ilgim yok. İnsan olarak düşündüklerimi yazarım, o kadar. Belediyelerle yıllardır konserim filan olmadı. Olmasını da istemiyorum. Aslında olması doğal. Ama laf edilir.

Son olarak da; 5- Özür dileyecek bişey yazdığımda merak etmeyin. özür dilerim elbet. Ortada özür dilenecek bir şey yok. Haksızlıklara karşı insanları savunuyorum. Nokta! “Özür diletmek” ne kadar aciz bir durum. Ne kadar cılız! Kimseden özür dileyeceğim bir şey yazmadım! Onlar??''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü