USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

“Gastronomi festival turizmi, bir kalkınma modeli”

Gaziantep Valisi Davut Gül, 2.Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali GastroAntep için turizm sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

“Gastronomi festival turizmi, bir kalkınma modeli”
05-08-2019 16:59
Google News

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2.Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali GastroAntep için turizm sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Vali Gül burada yaptığı konuşmada Gastronomi festival turizminin bir kalkınma modeli olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen toplantıda Gastronominin hem kırsal hem de kentsel kalkınmadaki önemine değinen Gül, Gaziantep’teki ürünlerin dünyaya ihraç edilmesinin kırsal kalkınma noktasında önem arz ettiğini dile getirerek Gaziantep’in Gastronomi anlamında kalitesini ne kadar yukarıya taşırsa sanayi ürününde de o kadar kaliteli olacağını söyledi.

Dünyada marka olmuş pek çok ürüne belirli bir kredi verildiğini aktaran Gül,  GastroAntep Festivali ile Gaziantep’te sadece baklavacı, lokantacı ve benzeri işyerlerinin değil salçadan, makarnaya kadar pek çok gıda sanayisi ürününün de kıymetleneceğini ifade etti.

Gaziantep’in her yerde takdir edildiğini dile getiren Gül, “Gaziantep’in büyüklüğü dışarıdan daha çok fark ediliyor. Bunun daha da iyisini yapmak mümkün. Bunu yapacak olan ise Gaziantepli hemşerilerimizdir. Hep birlikte el ele vererek başarabiliriz. Festival haftasında bu şehri gelin gibi süsleyerek işyerlerimizde, evlerimizde, caddelerimizde, sokaklarımızda şenlik havasını yaşatmamız lazım. Hiçbir şey yapamazsanız balkonlarınıza çiçekler koyun. Bu dahi bir güzellik verir. Herkes kendince elinden geleni yapmalı bu festivale sahip çıkmalı ki bir adım daha ileri gidebilelim” dedi.

Gül, konuşmasında derecelendirmenin de önemine değinerek şunları aktardı:

“Antep baklavası ismini kullanacak olan markanın, o ismin standardını yerine getirmesi gerekiyor. Değerli ile pahalı farklı şeylerdir. Bu şehrin ürünleri değerli. O değeri muhafaza etmemiz lazım.  Bunun için bir standartınve derecenin olması şart. Diğer şekilde güvenli olmak kaydıyla üretebiliyorsa uygun fiyata da satabilir ama bunu alanların bunu güvenli ama gerçek Antep baklavası olmadığını bilmesi gerekiyor. Bu tüketicinin de üreticinin de hakkı. Bir ürünün bir şehirde üretilmesi onun kaliteli olduğu ya da o standartta olduğu anlamına gelmez. Güvenliği, hijyeni sağlayacağız ama tüketicinin o markanın altında ne yediğini yemediğini anlaması lazım” diye konuştu. 

Festivalin tanıtımı noktasında sosyal medyanın büyük bir güç olduğunu da vurgulayan Gül,vatandaş memnuniyetlerinin tanıtıma katkı sunmak adına sosyal medya üzerinden paylaşılması ricasında bulunarak destek istedi.

Ahi Evran’ın "Hak ile Sabır Dileyip, Bize Gelen Bizdendir. İlim, Akıl ve Ahlak ile Çalışıp, Bizi Geçen Bizdendir” sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehir olarak Ahi Evran’ın temsilcileriyiz. Bu ruhla, bu inançla, bu gayretle çalışıyorsunuz. Eğer biz burada konuşuyorsak bu sizin başarınızdır. Her birinizin 3 veya 4 kuşak bir başarı hikâyesi var. Hiçbir şey tesadüf değil. Almacı Pazarı, kendiliğinden Almacı Pazarı olmuyor, oranın rengi, kokusu, lezzeti orada sizin alın teriniz var, Bakırcılar Çarşısı kendiliğinden Bakırcılar Çarşısı olmuyor. Her birine baktığımız zaman büyük bir emek var. Bugün UNESCO serüvenimiz kendiliğinden olmadı. Otelcimizden, seyahat acentasından, şoförümüzden kahvecimize ve örgütlü odalarımıza kadar tam bir zincir var. Geldiğimiz noktayı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Valimizin başkanlığında Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’yla şehrimizin risklerini, fırsatlarını dünya nereye gidiyor biz ne yapmalıyız bilimsel olarak çalıştık. Doğduğumuz şehre hizmet etmek elbette büyük bir şeref, ama dünya nereye gidiyor, biz ne yapmalıyız ne yapmamalıyız bizim en önemli görev alanlarımızdan bir tanesidir. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin daha iyisini ve sürdürülebilirliğini sağlamak durumundayız. Burada kazanan Gaziantep, kazanan Anadolu, kazanan ülkemiz olacak” dedi.

Toplantının açış konuşmasından sonra Şahin, sunum eşliğinde sektör temsilcilerine GastroAntep Festivali’nin yerel ekonomiye katkılarını anlattı. Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü