USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

GAÜN dev organizasyona ev sahipliği yaptı

“13. Uluslararası Öğrenci Buluşması Etkinlikleri Final Programı” GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde yapıldı.

GAÜN dev organizasyona ev sahipliği yaptı
07-11-2020 19:20
Google News

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından organize edilen, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ‘Dünya ile Buluş’ temasıyla düzenlenen “13. Uluslararası Öğrenci Buluşması Etkinlikleri Final Programı” GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Geleneksel hale gelen bu etkinliğe katkı ve destek veren tüm kurum, kuruluş ve dernekleri gönülden kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, “’Dünya ile Buluş’ temasıyla bu sene 13’ncüsü düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının başarılı ve verimli geçmesini, ülkemizdeki misafir öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum” dedi.

HER BİRİNİZ BÜYÜK TÜRKİYE AİLESİNİN BİRER MENSUBUSUNUZ

Gerek kendi imkanlarıyla gerekse Türkiye burslarıyla üniversitelerimizde öğrenim gören tüm uluslararası öğrencilerimize muvaffakiyetler dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajının devamında şu ifadelerde bulundu: “Uluslararası öğrencilerimizin ve mezunlarımızın her birini Büyük Türkiye Ailesinin birer mensubu olarak görüyoruz. Hangi coğrafyadan gelirse gelsin, Türkiye’de eğitim görüp ülkesine dönen veya bir başka yere giden tüm kardeşlerimizle hayatın her alanında birlikte yol yürümek istiyoruz. Kendi alanında ülkemizin en başarılı sivil toplum kuruluşlarından olan UDEF’in, misafir öğrencilerimizin Türkiye ile olan bağlarını ve irtibatlarını güçlü tutmaya yönelik çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve yol arkadaşlığımızı daim eylesin diyor, bir kez daha sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

BURASI SİZİN İKİNCİ EVİNİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise video mesajında uluslararası öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Kendinizi iyi bir geleceğe hazırlamanız için Türkiye’de bulunduğunuz süre içerisinde akademik yeterliliğin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da kendinizi en iyi şekilde geliştireceğinize inanıyorum. Ülkenize dönerken diplomanızın yanı sıra yanınızda Türkiye’den güzel arkadaşlıklar ve dostluklarınızda olsun ve artık buraya döndüğünüzde misafir olarak dönmeyin. Burası sizin ikinci eviniz olsun.”

KARDEŞLİK RUHUNU MUHAFAZA ETMELİYİZ

Ülkemizin dört bir yanında yine dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencileri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu video mesajında, “Yurtlarımızla, üniversitelerimizle, tesislerimizle onlarla her şekliyle her imkanla birlikte olmak bizler için ayrı bir mutluluk. Ülkemizin sunduğu bu imkanların genç arkadaşlarımız tarafından azami derecede istifade edilmesi ve onların eğitimleri sonrası, ülkeleriyle Türkiye’miz arasında kuracakları köprü aydınlık yarınlarımız için çok anlamlı bir başlangıcı ifade ediyor. Bu manada siz değerli genç arkadaşlarıma tıpkı bugün olduğu gibi bu kardeşlik ruhunu yarın da en güçlü şekilde muhafaza etmemizi ve yarınlara bu kardeşlik ruhuyla yarınların dünyasına çok ayrı çok anlamlı heyecanlar katacağınızı biliyorum” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN HİZMETKÂRIYIZ

Yeni bir dünya kurulduğunu, bu yeni dünyanın adil olması gerektiğini, bunun için hepimize görev düştüğünü belirten Gaziantep Valisi Davut Gül konuşmasında şu ifadeleri vurguladı: “Farklılıklarımızı zenginlik olarak düşünüyoruz. Türkiye’nin hiçbir kültürün ve ülkenin yaşantısına kendini benzetme gibi bir ideali, amacı yok. Türkiye’nin her ülkenin adil olması, kendi coğrafyasında bağımsız olması, kendi ayakları üzerinde durması ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle ‘Dünya 5’ten büyük’ olduğuna dair bir ideali var.  Bunu gerçekleştirecek olan bu ülkenin kendi insanıdır. Bizler üniversitelerimizle tüm dünyanın hizmetkârıyız. Üniversite ve akademisyen sayılarının artmasıyla bilim, teknoloji ve buna benzer alanlarda güçlendikçe bilgimizi ve birikimimizi dünya ile paylaşıyoruz ve paylaşmaya devam edeceğiz. Kapılarımızı daha çok gönül coğrafyasına açacağını söyleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a özellikle teşekkür ediyorum.”

YENİ DÜNYA DEMENİN VAKTİ GELDİ

“Dünyaya huzur, adalet ve medeniyet götüren bir neslin evlatları ve temsilcileriyiz” diyen  Bursa Milletvekili Osman Mestenkonuşmasında şunları söyledi: “Gönül coğrafyası mantığıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti, dünyaya huzur ve medeniyet götürecek bir söylemin sahibiyiz. Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ söylemi çok önemli. Bu sadece siyasi bir güçle olacak değil; ekonomi, sanayi, ticaret, tarım aynı zamanda gönül coğrafyamızdan da yetişmiş, bugünkü nesillerin destekleriyle yeniden yeni bir dünya demenin vakti geldi, geçiyor.” 

DÜNYA BARIŞI VE HUZURU AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİSİNİZ

Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelerek eğitim gören ve kendi ülkelerine dönen öğrencilerimizle canlı bağlantıyla sohbet ettiklerini kaydedenGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında; “Kardeşlerimizin duygu ve düşüncelerini dinledik. Biz de misafir yabancı değildir, Tanrı misafiridir. Biz evlerimizin en güzel alanlarını misafir odası olarak değerlendiriyoruz. Yemeklerimizin en güzelini misafirlerimize sunuyoruz. Bizim için misafir Allah’ın bir misafiridir. O’nun bize verdiği bir nimettir. O nedenle biz öğrenci misafirlerimize kendi kanımız, canımız olarak bakıyoruz. Bizim gönül coğrafyamızdan gelen kardeşlerimizi çok kıymetli buluyoruz. Sizin burada olmanız dünya barışı ve huzuru açısından çok önemli. Bilim yuvasındayız. Tabi bu bilim yuvasında; bilim ile aklı ve bilim ile vicdanı birleştirerek ancak iyi insan yetiştirebiliriz. Adaletli yönetici yetiştirebilmek için bizim sorumluluklarımız var. Bu doğrultudan hareketle bugünkü programımız da bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı.

REKTÖR ÖZAYDIN’DAN YENİ FAKÜLTE MÜJDESİ

Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesi’nde bugün itibariyle 5 bin 845 uluslararası öğrencinin bulunduğunu belirterek, 14. Uluslararası Öğrenci Buluşması Etkinliklerinin de Gaziantep’te yapılmasını istedi. Prof. Dr. Özaydın, “Uluslararası öğrenci sayısının arttırılması için gerekli çalışmaları yapacağız. 10 bin öğrenciyi barındıracak gönlümüz var. Hedef koydum, bu sayıyı 10 bin öğrenciye çıkartacağız” dedi.

Prof. Dr. Özaydın konuşmasının devamında, “‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı gereği küresel dünyanın insanlarını, öğrencilerini çekerekkodlayalım. Çünkü bizim kodlamamız değerler üzerinden olacak. Biz nihayetinde üniversite olarak zihin kodlama işini yaparız. Biz sadece mühendis, tıpçı yetiştirmeyiz. İnsan yetiştiririz ve bu insanları gönderdiğimizde o coğrafyalarda bizim temsilcimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Suriye’ye yeni fakülte ve bölümler açılacağı müjdesini veren Prof. Dr. Özaydın, “Suriye’ye yeni fakülteler, bölümler açarak daha fazla öğrenciyi orada buluşturacağız. Hem hizmeti ayaklarına götüreceğiz hem de bu öğrencilerin başka ülkelere gitmesine mani olmak istiyorum. Bu duygu düşüncelerle, bu hedefle saygılarımı sunuyorum” dedi.

Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının sloganı olarak ‘Dünya ile Buluş’ ifadesini kullandıklarını belirten UDEF Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolatda, “Dünyayla buluşmak ülkemizin büyük bir eğitim üssü haline gelmesi ve Uluslararası Öğrenci Buluşmalarında gösterdiğimiz birlik ve beraberliği hayatımızın diğer alanlarında da uygulamakla mümkündür. Bu düşüncelerle, 13 yıl boyunca Uluslararası Öğrenci Buluşmalarını organize eden, emek veren, katılan, katkı sağlayan, destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

ETKİNLİKTE ÇOK SAYIDA ÜLKEYLE CANLI BAĞLANTI YAPILDI

203 Ülkeden 200 bini aşkın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı’, Türkiye’de eğitim alan binlerce uluslararası öğrenci kendi ülkelerinin kültürel renkleriyle bambaşka bir mozaik oluştururken “Dünya ile Buluş” vurgusu yapıldı.

Türkiye’den, Malezya’ya, Güney Kore’den ABD’ye, Kırgızistan’dan Filistin’e, Arnavutluk’tan Tanzanya’ya varıncaya kadar birçok ülkeden canlı bağlantılar gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Trabzon 1. Azerbaycanlı öğrenci Yusuf Familli’nin Kur’an-ı Kerim tilavetin ardından, UDEF tanıtım filmi gösterimiyle, 68 dernek ve 25 temsilcilikten oluşan yurt içi bağlantılar sonrasında, ülkemizin farklı üniversitelerinde eğitim gören Endonezya ve Arnavutluk öğrencileri, yöresel dans gösterimini yaptı. Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, Uluslararası Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Ergaşjumayev, Arakanlı GAÜN Ebelik 3. Sınıf öğrenci Sumaya SiddiqueAhmed’in açılış konuşmaları sonrasında program sponsorlara plaket ve günün anısına hediye takdimi ile son buldu.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü