USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

GAÜN Öğretim Üyeleri AB projesi için İtalya’da

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yürütülen “Work for an Inclusive School Herritage: WISH” isimli Erasmus+ AB projesinin ikinci çalışma toplantısı İtalya’nın Cuneo kentinde yapıldı.

GAÜN Öğretim Üyeleri AB projesi için İtalya’da
16-03-2018 18:12
Google News

 

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yürütülen “Work for an Inclusive School Herritage: WISH” isimli Erasmus+ AB projesinin ikinci çalışma toplantısı İtalya’nın Cuneo kentinde yapıldı.

Öğrencilerin 21. Yüzyıl becerilerinin gelişimi ile okullarda sosyal içermenin desteklenmesi amacıyla yürütülen projede öğrenci ve öğretmenler paralel oturumlarda eğitimler aldı. Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Tunç; İtalya, İspanya, Slovakya ve Romanya’ dan proje toplantısına katılan öğretmenlere sosyal dışlanmanın sosyolojik ve psikolojik etkileri konusunda bilgi verirken Yrd. Doç. Dr. Zehra Keser Özmantar da cinsiyet eşitsizliği, engellilik ve mültecilik başlıkları altında Türkiye’deki iyi uygulamalar ve projeler hakkında yapılanları paylaşmıştı. Temel Eğitim Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilge Kuşdemir Kayıran ve Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Melike Özyurt ise öğrencilere sosyal içerme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla drama eğitimi verdi.

Proje kapsamında ayrıca Gaziantep’ te de İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi ve Gaziantep Bahçeşehir  Koleji öğrencileri ve öğretmenleri ile ortak çalışmalar yürütülecek olup, uluslararası platformda gerçekleştirilen tüm uygulamalar ve eğitimler Gaziantep’ te de hayata geçirilecek.  WISH projesi ile İtalya, İspanya, Slovakya, Romanya ve Türkiye’deki liselerde sosyal içerme ile ilgili sosyal kulüplerin oluşturulması, proje tabanlı öğrenme aracılığıyla öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerinin ve sosyal içermeye ilişkin farkındalığının  geliştirilmesi ve bu çalışmaların okul  kültürüne entegrasyonunun sağlanması hedefleniyor.

İtalya’nın Cuneo kentinde yapılan ikinci çalışma toplantısı; Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Melike Özyurt, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Tunç, Temel Eğitim Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilge Kuşdemir Kayıran ve Yrd. Doç. Dr. Zehra Keser Özmantar’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

İlk çalışma toplantısının 12-17 Kasım 2017 tarihlerinde Romanya’nın Temeşvar kentinde gerçekleştirilen WISH projesi Avrupa Birliği’nin KA201 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Programı çerçevesinde finanse ediliyor. İtalya’dan I.I.S. Grandis’in ev sahipliğini yaptığı proje çalışmalarına İspanya’ dan Institut Guillem Catà, Slovakya’ dan Súkromná SOŠ Pro scholaris Zilina ve İtalya’dan I.I.S. Grandis liselerinden öğrenciler ve öğretmenler ile Romanya’nın WEST Timisoara üniversitesinden öğretim üyelerinden oluşan geniş bir katılımcı grubu dahil edildi.

Projenin üçüncü toplantısı ise 15- 19 Ekim 2018 tarihleri arasında İspanya’nın Manresa kentinde gerçekleşecek olup bu toplantıda proje tabanlı öğrenme konusunda çalışmalar yürütülecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü