USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazeteci Levent Gültekin'e yumruklu saldırı!

Halk Tv'de İki Yorum programının yorumcusu gazeteci Levent Gültekin, Halk Tv binası önünde 25 kişilik bir grubun yumruklu saldırısına uğradı.

Gazeteci Levent Gültekin'e yumruklu saldırı!
08-03-2021 19:43
Google News

Gazeteci Levent Gültekin, Murat Sabuncu ile yaptığı programa katılmak üzere gittiği Halk TV'nin Bakırköy'deki merkez binası önünde yaklaşık 25 kişi olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğradı.

Grup tarafından tekme ve yumruklarla darp edilen Gültekin, vücudunun ve yüzünün çeşitli yerlerinden aldığı darbelerle yaralandı.

Programı iptal etmeyen Gültekin'in canlı yayında saldırıyı anlatacağı bildirildi.

Gültekin, konuya ilişkin Twitter'da paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"25 kişilik bir eşkıya grubunun saldırısına uğradım kanalın önünde, şu anda iyim birazdan programda anlatacağım."

""

GÜLTEKİN SALDIRI SONRASINDA KONUŞTU

HalkTV canlı yayınında saldırıyla ilgili açıklamalar yapan Gültekin, “25 kişinin aynı anda tek bir kişiye saldırması yiğitlik değil korkaklıktır. Onları ömürleri boyunca bu korkaklıkla baş başa bırakıyorum. Gazetecilerin artık can güvenliği yok. Burası mafya ülkesi değil. Burası devletin var olduğu hukukun olduğu bir ülke olmak zorunda. Devlet bu tür eşkıyalara disiplin vermek için vardır. Fakat devlet izliyor. Muhtemelen bunlar bu hareketlerine devam edecek” ifadelerini kullandı.

TÜRKEŞ'İ ELEŞTİRMİŞTİ

Gültekin, geçen günlerde HalkTV’de yaptığı açıklamada Alparslan Türkeş’i eleştirerek, “Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz bu ülkeyi herkesten daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla milyonlarca gencin hayatını karartmıştır, şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Levent Gültekin, yaşadıklarını Halk TV'de anlattı. Levent Gültekin'in açıklamaları şöyle:

Sosyal medyadan çok tehdit aldım. Üç kişi beş kişi değil. Bir partinin genel başkanı yardımcıları düzeyinde... Akıl alır gibi değil. Utanç verici bir durum. Bir iktidar ortağı partisinin genel başkanı yardımcıları kendilerine yöneltilen eleştirilerden dolayı sosyal medya üzerinden tehdit ediyorlar. Tehdidi de boş verelim küfür ediyorlar. Bana hakaret ediyorlar. 

Benden önce de birçok aydın, gazeteci tehdit edildiği için hepimiz tedirgin olarak gelerek memleket biraz daha iyi olsun diye kendimizce bir mücadele veriyoruz. Bunun tedirginliği vardı aslında...

Meydanda taksiden indim. Bir tane gençle göz göze geldik. Fark ettim beni takip ediyorlar. Biraz hızlandım. Onlar da hızlandılar. Bu sefer geri döneyim dedim. Ben geri döndüm onlar da geri döndü...

"BİR KİŞİYE 25 KİŞİNİNİ SALDIRMASI EŞKIYALIKTIR"

 Biraz daha hızlandım, kanala doğru hızla geleyim, kanala 50-100 metre kala bu kez önümden 15-20 kişi, sokağın dört köşesinden aynı anda saldırdı. O anda başladılar vurmaya... Muhtemelen bu 25 kişi kendisine delikanlı diyerek dolaşıyordur ortalıkta. Ben onların yerinde olsam utanırım yaptıklarından. Bir kişiye 25 kişi saldırmak ancak eşkıyalıktır.  Bu kendilerine yakışacak en hafif bir tabir varsa eşkıyalık olarak tanımlarım ben onu. Çünkü tekrar ediyorum, hakaret etmedim, küfür etmedim, yaptıklarının yanlış olduğunu söyledim. 

Biz dedik ki ülkenin siyasetine zarar verdiklerini söyleyelim. Ben genel olarak kimseye hakaret etmem, küfür etmem. Türkiye iyi olsun diye uğraşırım. Yeri gelir MHP'yi eleştiririm, yeri gelir İYİ Parti'yi eleştiririm. Yeri gelir HDP'yi eleştiririm, yeri gelir Tayyip Erdoğan'ı eleştiririm. Ama bunlardan başka şiddetle bu iş çözmeye çalışan, kendi fikirlerini söylemeyi başaramayan kavga ile herkesi susturup üstün olduğunu zanneden bir lümpen takım daha yok. Örneği yok yani...

Şimdi tekrar söylüyorum. İzliyorlardır muhtemelen beni. Ne durumda olduğumu görmek isteyeceklerdir. Görsünler. 25 kişinin aynı anda tek bir kişiye saldırması, yiğitlik değil korkaklıktır. Onları bu korkaklıkları ile başbaşa bırakıyorum. Umut ediyorum ki aynaya baktıklarında bu utancı hep hissederler.

"DEVLET BU TÜR EŞKIYALARA BİR DİSİPLİN VERMEK İÇİN VARDIR, NE YAZIK Kİ İZLİYOR"

Bu Türkiye için çok tatsız bir durum. Gazetecilerin can güvenliği yok, siyasetçilerin can güvenliği yok. Ortada hakaret, küfür olsa onda bile yapamazlar. Burası mafya düzeni değil ki, bir hukuk düzeninin olması gerektiği, devletin olduğu bir ülke. Devlet bu tür eşkıyalara bir disiplin vermek için vardır ama ne yazık ki izliyor devlet. Muhtemelen bunlar vazgeçmeyecekler, devam edecekler böyle.

Bu ülkenin 80 milyonun kimliği siyasetin malzemesi yapıldı. Yapılmadı ? Yalan mı söylüyorum? Toplumun yüzde 100'ünün değeri olabilecek bir değer, terim, siyasette ayrıştırıcı bir argüman haline getirilmedi mi? Türkeş'in buradan eleştirdi, yanlış yaptı dedim. Milliyetçilik yaparak ülkede siyaseti zehirledi.

"MHP'LİLERE SORUYORUM: KİM ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİ?

MHP'lilere şunu soruyorum: Doğru yaptıysanız ülke niye bu halde? Kim ülkeyi bu hale getirdi? Niye çocuklarımız birbirini öldürüyor? Bunun sorumlusu kim dedim değil mi. Ders almamız lazım dedim, ders alalım ki aynı yanlışları sürdürmeyelim. Tayyip Erdoğan'ın niye eleştiriyoruz, inancı siyasetin malzemesi yaptığı için, biz ve onlar ayrımı yaptığı için eleştirmiyor muyuz? Sevgili MHP'ye gönül verenler, yaptığınız siyasette Türkiye kaybetti. Niye bundan rahatsız değilsiniz? Kimden yanasınız, Türkiye'den mi yanasınız, hatasıyla sevabıyla Türkeş'ten mi yanasınız?

"BUNDAN RAHATSIZ OLUYORSANIZ TÜRKİYE'DEN YANA DEĞİLSİNİZ DEMEKTİR"

Ben Türkiye'de kimse dışlanmasın, Türkiye bölünmesin, barış olsun, kavga olmasın diye uğraşıyorum. Bu ülkedeki gençlerin yüzde 60'ı başka bir ülkeye kapak atmak için can atıyor. Bundan utanıyoruz, bundan hepimiz utanalım. Bunların ortaya koyduğu siyaset anlayışı yüzünden, bunu sürdüremeyiz. Bu siyaset anlayışını aşmamız gerekiyor. Bundan niye rahatsız oldunuz? Bundan rahatsız oluyorsanız Türkiye'den yana değilsiniz demektir. İstediğinizi yapabilirsiniz, susmayacağız çünkü bu ülkenin iyiliğini istiyoruz. İstediğiniz kadar saldırabilirsiniz, asla vazgeçmeyeceğiz çünkü çocuklarımızın başı dik yaşasın istiyoruz. Milliyetçilikle bu ülkeyi böldüler, yarısını vatan haini ilan ettiler.

"İMAMOĞLU BİR TWEET ATTI DİYE..."

İmamoğlu'nun attığı bir tweet'te iki tane ismin yan yana gelmesini sabredemiyorsan Tayyip Erdoğan'a itiraz etme o zaman. Müstehaktır ülkenin bu hale gelmesi çünkü hiçbiriniz demokrat değilsiniz; çünkü barıştan yana değilsiniz; çünkü konuşmayı bilmiyorsunuz; çünkü insan konuşarak anlaşır.

"Bana saldıranlara kızmıyorum. Ben hiçbir zaman sonuç üzerinden kavga etmedim. Bu çocuklar sonuçturlar. Asıl problem önüne gelene vatan haini demeyi, önüne geleni dışlamayı, önüne geleni aşağılamayı siyaset zanneden koca koca yaşlardaki ilkokul düzeyi siyasetçilerdir.

Siyaset zehir akıtıyor ülkeye. İnancımız, değerlerimiz, kimliğimiz üzerinden zehir akıtıyor.

 !#**h28159**#! 

 !#**h28159**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü