USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Dünya

Gazeteciler arananlar listesine alındı... Tırmanan gerilim sonrası büyükelçi bakanlığa çağrıldı!

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalyan kamu yayıncısı RAI kanalı muhabirlerinin Moskova tarafından arananlar listesine alınması nedeniyle Rusya'nın Roma Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı.

Gazeteciler arananlar listesine alındı... Tırmanan gerilim sonrası büyükelçi bakanlığa çağrıldı!
13-09-2024 04:09
13-09-2024 09:07
Google News

Tajani, X platformunda yaptığı paylaşımda, "Rusya Federasyonu'nun İtalya'daki büyükelçisini, Rusya İçişleri Bakanlığı'nın kamuoyuna duyurduğu Battistini'yi arananlar listesine dahil etme yönündeki tuhaf kararına olan şaşkınlığımızın iletilmesi için bakanlığa çağırdım" ifadelerini kullandı.

İtalyan ANSA ajansının haberinde de ağustos ayında Ukraynalı askerlerle Rusya'nın Kursk bölgesine giden RAI kanalı muhabiri Stefania Battistini'nin yanı sıra kameraman Simone Traini'nin de arananlar listesinde olduğu bildirildi.

RAI'den yapılan açıklamada da Rusya İçişleri Bakanlığının muhabirlerini "arananlar listesi"ne eklemesinin, bilgi edinme özgürlüğünün ihlali anlamına geldiği ifade edilerek, Battistini ve Traini'nin korunacağı belirtildi.

İtalya'daki basın-yayın meslek odaları da Rusya’nın Battistini ve Traini'nin "arananlar listesi"ne alınmasına "gazetecilik suç değildir" ifadeleriyle tepki gösterdi.

NE OLMUÅžTU?

Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki gelişmeleri izlemek üzere Ukrayna'da bulunan RAI muhabirleri Battistini ve Traini, Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine başlattığı saldırıları izlemek üzere Ukrayna askerleriyle beraber bölgeye girmiş, çekim ve haber yapmıştı.

Gazetecilerin bu haberlerinin İtalya'da 15 Ağustos'ta yayınlanmasının ardından Moskova buna sert tepki göstermiş ve Rusya'daki İtalya Büyükelçisi'ni dışişleri bakanlığına çağırmış, ayrıca iki isim hakkında cezai kovuşturma başlatılmıştı.

Bu gelişmeler sonrasında RAI kanalı, iki muhabirini de güvenliklerini gerekçe göstererek geçici olarak İtalya'ya çağırmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü