USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde provakasyon!

Gaziantep’te düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki çelenk koyma töreninde skandal yaşandı. Tören alanına öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye’nin posterlerinin asılmasına büyük tepki gösteren CHP Gaziantep örgütü, Haniye’nin posterini indirerek, yerine Atatürk ve Türk Bayrağı astı.

Gaziantep'te düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde provakasyon!
30-08-2024 14:49
30-08-2024 15:31
GAZİANTEP
Google News
Gaziantep’te düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki çelenk koyma töreninde skandal yaşandı. Tören alanına öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye’nin posterlerinin asılmasına büyük tepki gösteren CHP Gaziantep örgütü, Haniye’nin posterini indirerek, yerine Atatürk ve Türk Bayrağı astı.
Gaziantep’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni için belirlenen Demokrasi Meydanı’nda Türk bayrağı ve Atatürk resmi yerine Hamas’ın öldürülen lideri İsmail Haniye’nin posteri yer aldı. Tören alanına gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi, gaziler de alanı terk etti.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri yer almazken, Hamas lideri İsmail Haniye’nin dev posterlerinin asılması büyük tepki çekti. Tam bir skandalın yaşandığı tören alanında CHP Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen, Melih Meriç, İl Başkanı Reis Reisoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, duruma tepki göstererek Haniye posterlerini indirttiler. 
HANİYE POSTERİNİ İNDİRİP ATATÜRK POSTERİ VE TÜRK BAYRAĞI ASTILAR
İndirilen Haniye posterlerinin yerine ise Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Atatürk posteri ve Türk Bayrağı asıldı. Haniye posterlerinin indirilmesinin ardından “Türkiye laiktir, laik kalacak” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. 
Yaşanan skandal olaya büyük tepki gösteren CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, “30 Ağustos’ta askerlerimizin anısına saygı duruşu yapılırken, Hamas lideri Haniye’nin posterinin asılması Atatürk’e, şehitlerimize ve ulusal kurtuluş mücadelemize saygısızlıktır. Atatürk’ü sevmeyen bir zihniyetin liderinin fotoğrafının böyle bir günde alana asılması Atatürk’e ve Türk halkına büyük saygısızlıktır. Bu nedenle geçit törenine de protesto ederek katılmıyoruz. İsrail’i kınıyoruz, Filistin halkının da yanındayız.” şeklinde tepki gösterdi.
MERİÇ: ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNE KİM GÖZ DİKERSE, ONUN GÖZÜNÜ ÇIKARMAK BİZİM BORCUMUZDUR 
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç de, “Gazişehirimiz Gaziantep bu ülkenin Kurtuluş Savaşı’nın önderliğini yapmış bir şehirdir. Maalesef ismi Demokrasi Meydanı olan bu meydanda 30 Ağustos töreninde tüm Türkiye’ye bir mesaj verilmek istendi. Bu mesaja, ülkenin kurucu partisi olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla izin vermedik ve izin vermeyeceğiz. Ne olursa olsun biz Atatürk’ün kurucu değerlerine, devrimlerine kim el atarsa, kim göz dikerse, onun gözünü çıkarmak bizim borcumuzdur.” diye konuştu.
REİSOĞLU: MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ
CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu da, “30 Ağustos Zafer Bayaramı’nda maalesef alanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir tane posteri yok. Türk Bayrağı da yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduysa Atatürk ve silah arkadaşlarının sayesinde kurulmuştur. Biz CHP olarak Kuvayi Milliye’den gelen Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Tüm yetkilileri kınıyorum, protesto ediyorum.” dedi.
YILMAZ: BURADA ASILACAK TEK RESİM GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN RESMİDİR
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ise, “Ben Şehitkamil Belediye Başkanıyım. Şehitkamil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde gittiği için şehit oldu. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu devletin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 30 Ağustos’u Demokrasi Meydanı’nda kutluyorsak, burada bir başkasının resmini asamazsınız. Burada asılacak tek resim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmidir.” ifadelerini kullandı.
YILMAZ’DAN FENER ALAYINA DAVET
Milli bayramlara, birlik, beraberlik ve dayanışmaya dikkat çeken Başkan Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenleyecekleri fener alayına tüm Gazianteplileri davet etti. Saat 19.30’da Oyuncakistan Parkı’ndan başlayacak fener alayı ile Korupark’ta düzenlenecek müzik dinletisi ve havai fişek gösterisine tüm vatandaşları davet eden Yılmaz, “Bu yaşanan skandala en güzel cevabı halkımız 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile verecektir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında kazanılan tarihi zafere yakışır bir gün yaşatmak için düzenleyeceğimiz fener alayına tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü