USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Gaziantep, ikinci Kent Lokantası'na kavuştu

Şehitkamil’in 2. Kent Lokantası açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Biz, bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Gazianteplinin parasıyla yapılmış lokantalar bunlar. Yani Gazianteplinin parasını, Gaziantepliye harcıyoruz.” dedi.

Gaziantep, ikinci Kent Lokantası'na kavuştu
11-07-2024 20:46
11-07-2024 22:14
GAZİANTEP
Google News

Şehitkamil’in 2. Kent Lokantası açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Biz, bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Gazianteplinin parasıyla yapılmış lokantalar bunlar. Yani Gazianteplinin parasını, Gaziantepliye harcıyoruz.” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, sosyal belediyecilik anlayışını güçlendiren önemli bir adıma daha imza attı. Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2. Kent Lokantası’nın açılışı; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Abbas Ertürk ile Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Karşıyaka Merkez Camii yanında konumlandırılan 2. Kent Lokantası, vatandaşların hizmetine sunuldu. Lokantada üç çeşit yemek ve içecek 45 TL’ye satılacak.

Açılış öncesi vatandaşlarla bir araya gelen ve selamlaşarak sohbet eden Ensar Aytekin, Abbas Ertürk ile Umut Yılmaz; açılış sonrası halka yemek servisi yaptıktan sonra çocuklara da dondurma ikramında bulundular.

HALKÇI BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİSİDİR

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, lokantanın sosyal demokrat belediyecilik anlayışının bir örneği olduğunu belirterek, “Yerel seçimden sadece 3 ay geçti. Ben, yolda gelirken, Başkan 3 ay içerisinde bir açılış noktasına gelmiş, hizmetlerini bitirmiş ve halka açmış diye düşünürken, meğer ikincisiymiş. Sosyal demokrat belediyeciliği, halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisidir, bu işletmeler.” diye konuştu.

YAPILAN HER HİZMETİN İÇİNDE DE MUTLAKA HALK OLACAK

Ensar Aytekin, CHP’nin halkı ön planda tutan bir parti olduğunu vurgulayarak; dar gelirli, işsiz, emekli, genç ve kadın gibi toplumun altta kalmış kesimlerinin öncelikli olduğunu ifade etti. Aytekin, “Biz, Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Partimizin adının içinde halk var. Bizim için yapılan her hizmetin içinde de mutlaka halk olacak. Ama o halkın, dar gelirlileri, işsizleri, emeklileri, gençleri, kadınları altta kalmışları, canı yananlar, hakkını bu düzenden, bu sistemden alamayanlar, kendine sığınacak bir yer arayanlar, öncelikli olacak.” dedi.

GAZİANTEPLİLER, BURAYI KENDİ EVLERİ GİBİ GÖRECEKLER

Lokantanın hayırseverlerin ve yardımseverlerin katkılarıyla ayakta duracağına işaret ede Aytekin, “Bu kurum elbette değerli Belediye Başkanımızın, belediyemizin katkılarıyla ama daha çok hayırseverlerin, yardımseverlerin katkısıyla ayakta duracak. Şehitkamilliler, Gaziantepliler, burayı kendi evleri gibi görecekler. Burası, her şeyden önce halkındır, sizindir, hepinizindir.” sözlerini kaydetti.

HAYIRLI, UĞURLU OLSUN

Emeği geçen herkese teşekkür eden Ensar Aytekin, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a ve çalışma arkadaşlarına duyduğu minnettarlığı dile getirdi. Aytekin, “O nedenle ben, huzurlarınızda kıymetli Belediye Başkanımıza, çalışma arkadaşlarına ve bu güzel çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

“SOSYAL YARDIMI KESECEKLER” DEDİLER

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, göreve geldiklerinde sosyal yardımların kesileceği yönünde eleştiriler aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Biz, göreve geldiğimiz dönemde, ‘Eğer bunlar göreve gelirlerse sosyal yardımı kesecekler’ dediler. Çok şükür, Emeklihanemizin hemen yanında 2. Kent Lokantamızı açtık. 1. Kent Lokantamızı biz, 1 ay önce açmıştık. Bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiye burada ucuza, kaliteli yemeği ulaştırdık. Allah izin verirse yılsonuna kadar söz verdik, 10 tane kent lokantamızı açacağız. Biz, bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Gazianteplinin parasıyla yapılmış lokantalar bunlar. Yani Gazianteplinin parasını, Gaziantepliye harcıyoruz. Cebimizden harcamıyoruz.”

KREŞ PROJELERİMİZ VE BURSLARIMIZ YOLDA

Yılmaz, sosyal demokrat belediyeciliğin anlayışına vurgu yaparak, sosyal yardımlaşma konusundaki faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Biz, Allah izin verirse bugün 2. kent lokantamızı açtık ama yarın daha güzel kreşlerle karşınıza çıkacağız. ‘Sosyal yardımı kesecek’ dediler, Allah izin verirse kreş projelerimiz yolda. Burslarımız yolda. Hepsini hazırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

BUNA İNANCIM TAM

Açılışta, Şehitkamil Belediyesi Meclis Başkanvekili Süleyman Türkmen 200 kişilik yemek bağışında bulunarak kredi kartını çektirdi. Bu hareketiyle sosyal dayanışmaya katkıda bulunan Türkmen’e de teşekkürlerini ileten Yılmaz, “Sayın Genel Başkan Yardımcım, inşallah yarın sizi Büyükşehir Belediyesinde ağırlayacağız. Buna inancım tam” diyerek sözlerini tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü