USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Gaziantep’te “Türkiye’nin Deprem Gerçeği" sempozyumu

Gaziantep’te “Türkiye’nin Deprem Gerçeği 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 Depremlerinin 2.Yılında Deprem İllerinde Mimarlık, Planlama ve Afet Yönetimi Sempozyumu” Gerçekleştirildi

Gaziantep’te “Türkiye’nin Deprem Gerçeği" sempozyumu
09-02-2025 00:00
09-02-2025 10:15
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep’te “Türkiye’nin Deprem Gerçeği 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 Depremlerinin 2.Yılında Deprem İllerinde Mimarlık, Planlama ve Afet Yönetimi Sempozyumu” Gerçekleştirildi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası ile Gaziantep Kent Konseyi iş birliğinde  “Türkiye’nin Deprem Gerçeği 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 Depremlerinin 2.Yılında Deprem İllerinde Mimarlık, Planlama ve Afet Yönetimi Sempozyumu”, profesyonellerin ve akademisyenlerin katılımıyla Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Mimarlık, şehir planlama ve afet yönetimi alanlarında çözüm odaklı akademik ve mesleki yaklaşımların tartışılacağı sempozyum öncesinde, Bilkent Üniversitesi ve HKÜ Mimarlık Bölümü iş birliğiyle yürütülen “İslahiye Kent Meydanı, Belediye ve Ek Hizmet Binası Tasarımı” öğrenci projeleri sergisi açılış törenine; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, , Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Büyükuncu, HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) Dekan Vekili Prof. Dr. Gülden Gümüşburun Ayalp ve alanında uzman profesyoneller, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Ülkemizin coğrafi konumu göz önüne alındığında deprem riskine karşı vatandaşlarımızın güvenli binalarda yaşama hakkına sahip olmalarını sağlamak, mevcut binaları güçlendirmek, sürdürülebilir binaların tasarımını yapmak toplumumuzun güvenliği ve refahı için büyük bir önem arz etmektedir. Mimarlık ve şehir planlama disiplinleri başta olmak üzere birçok akademik alan, afetlere karşı dirençli toplumlar oluşturma sürecinde kritik bir rol üstlenmektedir. Afet sonrası güvenli, sürdürülebilir ve yaşanabilir mekânlar oluşturabilmek, bilimsel bilgiyle desteklenen ortak akıl ve iş birliği ile mümkün olacaktır” dedi.

6 Şubat Depremlerinin ikinci yılında; sağlıklı ve güvenli kentleşme ve yaşam çevrelerinin oluşturulması, afetlere karşı sağlam yapılı çevre üretiminin sağlanması, kültürel, tarihî ve mimari mirasın korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan sempozyumda HKÜ GSMF Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Murat Uluğ ise akademik perspektiften afet yönetimi ve mimarlık ilişkisini değerlendirecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü