USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gaziantepli genç beyin pili tedavisi ile hayata döndü

Gaziantep’te yaşayan 30 yaşındaki Mesut Yıldız, genç yaşta yakalandığı Parkinsonla 1.5 sene savaştı.

Gaziantepli genç beyin pili tedavisi ile hayata döndü
22-10-2018 20:43
Google News

Gaziantep’te yaşayan 30 yaşındaki Mesut Yıldız, genç yaşta yakalandığı Parkinsonla 1.5 sene savaştı. Hastalık sürecinde günlük ihtiyaçlarını annesinin yardımlarıyla karşılayabilen Yıldız, Medipol Üniversitesi Parkinson ve Hareket Bozuklukları Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh tarafından uygulanan beyin pili tedavisi ile hayata yeniden bağlandı.

Beyinde dopamin salgılayan hücrelerin azalması veya hasara uğramasıyla ortaya çıkan Parkinson, yaşlılık hastalığı olarak tanımlanıyor ve halk arasında ‘titrek felç’ olarak biliniyor. Bu eksikliğe bağlı olarak hastalarda katılık, titreme, tutukluk, yavaşlık, yüz hatlarında donukluk, maske yüz ifadesi, küçük adımlarla öne eğik olarak yürüme gibi bir takım bulgu ya da bulgular ortaya çıkabiliyor. Parkinson hastalığı 60 yaş üzeri kişilerde görülmesine rağmen hastaların yüzde 5 ile 10’unda başlangıç yaşı 20 ile 40 yaşları arasında olabiliyor. Onlardan biri de Gaziantep’de yaşayan 30 yaşındaki Mesut Yıldız. Yıldız, genç yaşta yakalandığı Parkinson yüzünden günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz olmuş, iş ve sosyal hayatı son bulmuştu. Mesut Bey, geçirdiği beyin pili tedavisiyle sağlıklı günlerine geri döndü ve yaşama sevincini yeniden kazandı.

‘Parkinson hayatımı götürdü, beyin pili geri verdi’

Parkinson’a genç yaşta yakalanan ve beyin pili tedavisi ile sağlıklı günlerine geri dönen Mesut Yıldız hastalık sürecini şu sözlerle anlattı: ‘Parkinson 1.5 sene önce el ve ayaklarda titreme ile kendini gösterdi. Vücudumda halsizlik, yüz ifademde donukluk oluyordu. İlaç tedavisi zamanla yetersiz kaldı. 1.5 senenin sonunda elim ayağım tutmaz oldu ve yatalak kaldım. Bu süreçte annem, ağabeyim ve kardeşim bana baktı. Kesinlikle evde tek başıma kalamıyordum. Bu hastalık psikolojimi de derinden etkiledi, çalıştığım kurumdan 6 ay izin aldım. Bir gecede annemi beni sağa-sola çevirmesi için defalarca uyandırıyordum, çünkü uyku çok büyük problemdi. Parkinson hayatımı götürdü, beyin pili bana geri verdi diyebilirim. Beni en çok üzen durum ise annemi istem dışı üzmemdi. Annem dahi olsa muhtaç hissetmek çok kötü bir duygu ve çok utanıyordum. Ali Hocayı ve uyguladığı beyin pili tedavisini ilk olarak televizyon izlerken haberlerde gördüm. Araştırdım ve hemen iletişime geçtim. Doktorum Ali Zırh, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ameliyat olmama karar verdi. Operasyon çok başarılı geçti, ailemle operasyon sırasında telefonda bile konuştuk.   Ameliyattan sonra hayatım tamamen değişti. Yürüyüşlerimi özgürce yapabiliyor, aileme bağımlı yaşamıyor, kendi günlük ihtiyaçlarımı giderebiliyor ve artık evlenip bir aile kurmak istiyorum.’

‘Parkinson yüzünden oğlumu tanıyamıyordum’

Hastalık sürecinde oğluna en büyük desteği veren anne Naciye Yıldız: ‘Mesut, sağa-sola dönemiyor, yürüyemiyor, yemek yiyemiyor, günlük ihtiyaçlarını gideremiyordu. Kitap okumayı çok seven oğlum, kitap okuyamadığı, iki kelimeyi bir araya getirmekte zorlandığı için öfkeleniyor ve etrafına zarar veriyordu. Günden güne bu durum daha kötü bir hal aldı. 1.5 sene boyunca uygulanan tedavilerden bir fayda göremedik, İstanbul’a geldik ve Dr. Ali Zırh ile tanıştık. Doktorumuz beyin pili ameliyatının Mesut’u ayağa kaldıracağını söyledi. Ameliyat sonrası oğlum gerçekten ayağa kalktı, sağlıklı yaşamına geri döndü ve artık işine gidebiliyor. Sosyal hayatına kavuştuğu için psikoljisi de düzeldi. O sinirli ve mutsuz hallerinden eser kalmadı. Bu hastalığı kabul etmeyen çok hasta tanıdım. Önce Parkinson’u kabul etmeli, hayatınızı geri kazanmak istiyorsanız mücadele etmelisiniz.’ dedi.

‘Beyin pili ile hastalar yeniden hayata bağlanıyor’

Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Medipol Üniversitesi Parkinson ve Hareket Bozuklukları Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh: ‘Toplumda daha çok ileri yaş hastalığı olarak bilinse de Parkinson gençlerde hatta çocuklarda da görülebiliyor. 40 yaş altı kişilerde görülen Parkinson hastalığına “Genç Yaşta Görülen Parkinson Hastalığı’’ deniliyor. İlaç tedavisine yeterli yanıt vermeyen, şiddetli titreme nöbetleri geçiren veya şiddetli ilaç yan etkileri nedeni ile ilaçtan eskisi gibi yarar göremeyen Parkinson hastalarında beyin pili, başarılı sonuçlar veriyor. Beyin pili uygulaması sonrasında hastalar, çarpıcı biçimde iyileşiyor ve normale yakın yaşamlarına dönebiliyor. Bir başka deyişle, beyin piliyle hastalarımızı yeniden hayata bağlayabiliyoruz.’ dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü